تازه های کتاب
تازه های انتشارات کتاب ناب
بایسته های فرهنگ
سازمان های فرهنگی
- شورای وزارت خانه های فرهنگی، گامی درجهت تحقق حکمرانی فرهنگی
- حکمرانی فرهنگی
- برنامه اصلاحات معاونت فرهنگی
- حکمرانی در شکل کلان نیاز دارد، بداند در کجا سفت و کجا منعطف باشد
- انتصاب دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور
- نادره رضایی، معاون امور هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی شد
- فعالیتهای معاونت فرهنگی وزارت ارشاد در جهت اهداف انقلاب اسلامی است
مسائل نظری
حوزه علمیه
دانشگاه
- انتشار کتابهای فقهی درباره مسائل روز
- گزارشی از حضور استاد احمد مبلغی در مجمع جهانی فقه اسلامی
- ادله فقهی الزام حاکمیت به حجاب
- ظرفیتها و چالشهای استفاده از فقه در تقنین
- حجاب امری اجتماعی، با امکان قانونگذاری
- مسئله اجازه همسر، نیازمند بحث فقاهتی است
- کسانی که در اصول تابع دیگران باشند، نباید خود را مجتهد بدانند
- تمدید مهلت ارسال اثر به پنجمین دوره انتخاب کتاب برگزیده دانشگاهی
- بازسازی منابع تاریخی مفقود شیعه
- رتبهبندی علمی دانشگاهها، پژوهشگاهها و مؤسسات آموزش عالی وابسته به حوزه علمیه قم
- انتصاب ریاست نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاهها
- ۱۳ دانشگاه ایرانی در جمع هزار دانشگاه برتر دنیا
- ضرورت پردازش دادههای علمی و کتابخانهای
- دکتر محسن جوادی معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی شد
علمی آموزشی
علمی پژوهشی
هنر
- وضعیت فلسفه در سده اخیر حوزه علمیه قم
- فقهی که بخواهد نظریهپرداز باشد، در بستر درسهای تخصصی و پژوهشهای آزاد شکل میگیرد
- ضرورت پرداختن به مکتب فقهی و اصولی امام خمینی (ره)
- قطب فرهنگی اسلام «عقل» است
- مدیر حوزه های علمیه خواهران کشور انتخاب شد
- جامعه الزهراء س یادگاری پربرکت از حضرت امام ره
- تغییر و تحول در نظام آموزشی حوزههای علمیه
اخبار و مسائل کتاب
نقد و معرفی کتاب
- برنامه اصلاحات معاونت فرهنگی
- حکمرانی در شکل کلان نیاز دارد، بداند در کجا سفت و کجا منعطف باشد
- فعالیتهای معاونت فرهنگی وزارت ارشاد در جهت اهداف انقلاب اسلامی است
- برگزیدگان همایش بیست و پنجم کتاب سال حوزه
- صدور پروانه فعالیت کتابفروشان
- مصوبات جلسات 645 تا 647 هیات انتخاب و خرید کتاب
- علیرضا مختارپور، رئیس کتابخانه ملی و مهدی رمضانی، سرپرست نهاد کتابخانههای عمومی کشور شد
اقتصاد
اجتماعی
- باید امید آفرینی کنیم
- طرح اصلاح قیمت بنزین می توانست بهتر از این اجرا شود
- خواستار استمرار معافیت مالیاتی اصحاب فرهنگ، هنر و رسانه هستیم
- در عرصه جنگ اقتصادی، به طور قاطع دشمن را عقب می زنیم
- دولت خسته نیست
- فعالیت 11 هزار و ۹۰۰ رسانه دارای مجوز در کشور
- افرادی که نفوذ پیدا می کنند داغترین شعارهای حاکمیتی را میدهند
- وفاق ملی ضرورت تداوم انقلاب اسلامی
- ادله فقهی الزام حاکمیت به حجاب
- ثبتنام بیمه درمان تکمیلی اصحاب فرهنگ، هنر، رسانه
- مسئله اجازه همسر، نیازمند بحث فقاهتی است
- بیانیه تشکر و قدردانی بیش از چهل نفر از علما وفضلای حوزه علمیه خطاب به اقای دکترجوادی
- بیانیه تشکر و قدردانی بیش از چهل نفر از علما وفضلای حوزه علمیه خطاب به اقای دکترصالحی
- نگاهی به اندیشه آیت الله هاشمی رفسنجانی ره
1392/01/02 22:33
آیتالله امینی: مراقب باشیم به نام بیداری، جریانات ضد شیعی تقویت نشوند/ دخترها و پسرهای ما فاسد نیستند، بلکه مظلوم هستند
حضرت آیت الله امینی، امام جمعه قم با اشاره به نحوه تبلیغ تشیع، تاکید کردند: ما بسیار اشتباه میکنیم و تصور میکنیم که با گفتن معجزه و امثالهم می توانیم شیعه درست کنیم، در صورتی که اگر اخلاقی که […]
حضرت آیت الله امینی، امام جمعه قم با اشاره به نحوه تبلیغ تشیع، تاکید کردند: ما بسیار اشتباه میکنیم و تصور میکنیم که با گفتن معجزه و امثالهم می توانیم شیعه درست کنیم، در صورتی که اگر اخلاقی که پیامبر (ص) و دیگر ائمه (ع) داشتند را عرضه کنیم، قطعا اثرگذارتر خواهد بود.
آیت الله امینی در دیدار دست اندرکاران شفقنا (پایگاه بین المللی همکاری های خبری شیعه)، تشکیل یک سایت شیعی را اقدامی بسیار بهجا دانسته و تصریح کردند: بنده کم و بیش با فضای مجازی و اینترنت سر و کار دارم و مشاهده میکنم، هجمههایی که به اخلاق اسلامی و جوانان و خانوادهها و هم چنین تبلیغات سوئی که علیه تشیع و شیعه انجام می گیرد، تا چه حد گسترده است.
ایشان با بیان اینکه جهان در حال بیداری است اما متأسفانه معلوم نیست که این بیداری به نفع تشیع خواهد بود یا خیر؟ بیان داشتند: بیداری اسلامی در همه جای جهان کاملا محسوس است و حتی دشمنان از این مسأله احساس خطر جدی می کنند و معتقدند که اسلام به طور وسیع در حال گسترش است. چراکه دین اسلام به عنوان دین دوم جهان و حتی دین دوم کشورهایی مانند انگلستان شناخته شده و فرانسویها و آمریکاییها هم گرایش بسیار زیادی به اسلام پیدا کردهاند.
آیت الله امینی با اشاره به اینکه باید معلوم شود که گرایش به اسلام به نفع تشیع است یا خیر؟ خاطرنشان کردند: ما این نوع بیداری اسلامی و گرایش به اسلام را به نفع خود می دانیم، اما به نظر بنده اگرچه بیداری و توجه به اسلام وجود دارد، اما باید به سمتی حرکت کند و به نوعی تبلیغ شود که تشیع را گسترش دهد. لذا باید مشخص شود که چه کسانی روی این بیداری کار می کنند. آیا کتابهای اسلامی به زبانهای مختلف وجود دارد تا برای آنها فرستاده شود؟ زیرا به عنوان مثال، مردم در فرانسه به سرعت به اسلام گرایش می یابند، اما متأسفانه کتاب های اسلامی که به زبان فرانسه باشد، در ایران بسیار کم است. در عین اینکه زبانهای دیگر هم، چنین وضعی دارند.
امام جمعه قم با بیان اینکه متأسفانه سعودیها در این زمینه بسیار فعال هستند و سعی دارند تا با قرار دادن امکانات مادی، ساخت مسجد، فرستادن امام جماعت و نشر مجلات مختلف، وهابیت را گسترش دهند، گفتند: بیداری اسلامی وجود دارد اما متأسفانه ضد شیعه در حال پرورش است و ما به این مسأله توجه نداریم و از آن غافل هستیم.
ایشان با تأکید بر اینکه شیعیان باید در این زمینه فعال شوند، یادآور شدند: یک راه تبلیغ تشیع، فرستادن کتاب است که البته روی این قسمت عنایت خاصی صورت نمیگیرد. گاهی کتاب هست اما ترجمه نمی شود. بعضی وقتها هم ترجمه و چاپ می شود اما با هزینه های موجود نمی توان آنها را ارسال کرد.
آیت الله امینی با بیان اینکه با توجه به شرایط موجود، یکی از بهترین راهها فضای مجازی است، گفتند: به عقیده بنده سایتهای مختلف شیعی از جمله شفقنا، باید علاوه بر پرداختن به اخبار تشیع، گسترش تشیع را در اولویت کار خود قرار دهند زیرا این مسألهایست که بر زمین مانده است. البته جنبه خبری و بیان خبرهای تشیع بسیار خوب است، اما گسترش مذهب تشیع نباید در مرحله دوم کار قرار گیرد؛ لذا شما باید در فضای مجازی خود، مسایل تشیع را مطرح کنید. البته تشیع مسایل مختلفی دارد که اولویت ها باید مشخص شود. به عنوان مثال در حال حاضر آنچه به سرعت در حال انجام است، تخریب تشیع به لحاظ عقاید است؛ زیرا آنها از تشیع ضربه خورده اند و می خواهند جلوی رونق تشیع را بگیرند.
ایشان با تأکید بر اینکه دشمنان با اصل اسلام مخالفتی ندارند و تنها قصد دارند تا اسلام شیعی ظاهر نشود، تصریح کردند: امروزه تبلیغ علیه تشیع و حتی علیه اسلام به سرعت در حال انجام است. آنها بیکار نیستند و کاملا مجهز به میدان آمده اند لذا شیعیان هم باید عنایت بیشتری روی این مسأله داشته باشند و به آنچه از تشیع بر زمین مانده است، توجه کنند.
آیت الله امینی با پیشنهاد به رسانه های شیعی، مبنی بر اینکه باید آنچه که از تشیع در سطح جهان مورد انتقاد است، شناسایی شود تا بتوان به آنها پاسخ داد، گفتند: شما باید بیان ضروریات را در اولویت کار خود قرار دهید. چراکه تخریب چهره تشیع تنها دامنگیر کشورهای دیگر نیست، بلکه در داخل کشور خودمان هم این مشکلات وجود دارد و سعی می کنند تا جوانان را از عقاید تشیع دور کنند که متأسفانه موثر هم بوده است.
ایشان افزودند: بعضی مواقع، جوانان از بنده سوالاتی می پرسند که احساس میکنم، این سوال برای خود این جوان نیست، بلکه از جای دیگر گرفته است. از آنجا که مراجعه به مسیحیت هم بسیار شده، حدس می زنم که فرقه های مختلف و مسیحیت در حال تبلیغ هستند؛ بنابراین باید اولویت را به قسمتهایی داد که مورد توجه است. البته مسایل عقیدتی و اخلاقیات باید در رأس قرار گیرند.
آیت الله امینی با اشاره به اهمیت کار رسانه های شیعی و ضرورت برنامه ریزی در عقاید بیان کردند: یک مشکلی که در مسایل اسلامی و مخصوصا تشیع وجود دارد، بروز سلایق مختلف است. به گونهای که در خصوص یک موضوع، افراد نظرات متفاوتی دارند. این مسأله بسیار مشکلزاست و رسانه های شیعی باید هماهنگ باشند تا مطالب مستدل و مستند را منتشر کنند و فضای مجازی خود را فضای مناظره قرار ندهند.
ایشان بروز اختلاف سلایق را مشکلی در سطح جامعه و به ویژه برای جوانان دانستند و با یادآوری اینکه برخی افرادی که در قالب کارشناس دینی در تلویزیون صحبت می کنند، مطالب متقنی نمیگویند، خطاب به رسانه های شیعی توصیه کردند که با مشورت، افرادی را برای انجام گفت وگو و توضیح موضوعات انتخاب کنند که مشکلزا نباشند، چراکه در غیر این صورت بدآموزی هم به دنبال خواهد داشت؛ لذا این کار بسیار مهم و از صدا و سیما و رسانه های دیگر هم دارای اهمیت بیشتری است.
آیت الله امینی با بیان اینکه صداوسیما فقط در ایران قابل دسترسی است اما سایتهای مجازی در همه جای دنیا قابل مشاهده هستند و دوست و دشمن و خارجی و داخلی از آن استفاده میکنند افزودند: باید متقنگویی و متقننویسی جزو برنامه باشد. بنابراین کثرت مصاحبه و مطلب را معیار قرار ندهید و کسانی هم که مصاحبه میکنند، از افرادی قرار دهید که به دنبال افراد متدین و سابقهدار باشند و به مصاحبه شوندهها هم بگویید که ما مطالبی می خواهیم که در آن اشکال پیش نیاید زیرا بروز اشکال، نه تنها برای شما، بلکه برای جهان تشیع هم مشکل آفرین است.
ایشان با بیان اینکه خیلیها به دنبال معرفی شیعه هستند، تصریح کردند: معرفی شیعه را باید کسانی از خود شیعه و امامیه در اولویت کار خود قرار دهند. متأسفانه ما حتی در زبان فارسی، شیعه را به خوبی معرفی نکردهایم لذا اول باید روشن کنیم چه میخواهیم انجام بدهیم و بعد از افرادی که در این قسمت میتوانند کمک کنند و روی مسایل شناخت دارند، کمک بگیریم. حتی اگر مطلبی نقطه ضعف داشت، نباید مقید به انتشار آن شد بلکه باید نقص را از بین برد و بعد آن را منتشر کرد.
آیت الله امینی با اشاره به اینکه در منبرها نمی توان با فضای موجود مبارزه کرد، اما در فضای مجازی می توان از ابتدا انتشار مطالب صحیح تشیع را پایه گذاری کرد، گفتند: در فضای بیرون نادرست بودن بسیاری از مطالب را نمی توان بیان کرد، اما شما در فضای مجازی جدید خود میتوانید بر طبق همان فضای جدید، صحیح پیش روید. به عنوان مثال اگر خواستید امام را معرفی کنید، باید مدنظر بگیرید که امام چه کسی است و چطور باید معرفی شود. زیرا خارج از ایران، ائمه(ع) را به نحوی معرفی کردهاند که متأسفانه جز وفات و معجزات آنها مطرح نمی شود. فضای بیرون هم به نحوی است که اگر کسی بخواهد سخنرانی کند، ناچار به انجام این کار است. اما شما آزاد هستید و از ابتدا میتوانید به دنبال این مسأله باشید که امام در تشیع کیست و چه مقام و منصبی دارد، و همان طور که امام هست، همان طور پیش روید. چراکه در این صورت مشکلی برای شما ایجاد نخواهد شد.
ایشان افزودند: مخاطبان شما افراد خاص و به ویژه جوانان هستند. تیپ جوانان هم بسیاری ازمطالبی را که در حال حاضر در جامعه مطرح است، نمیپسندند و در مورد آنها انتقاد دارند، اما حرف نمیزنند لذا شما میتوانید آنچه را که جوانان می خواهند و در اسلام و تشیع هم وجود دارد بیان کنید.
امام جمعه قم با تأکید بر اینکه مذهب تشیع مذهبی است که اگر به درستی عرضه شود، همه مردم جهان و حتی اهل سنت هم آن را می پذیرند، گفتند: اگر بتوانیم امامت را آنچنان که هست معرفی کنیم، هم جوانان و هم بزرگان می پذیرند.
ایشان در بیان خاطرهای یادآور شدند: یک روز در مسجد اعظم دو جوان از بنده سوال کردند که ما می خواهیم مسیحی شویم، آیا ایرادی دارد یا خیر؟ بنده از همان ابتدا فهمیدم که این سوال برای خود این جوانان نیست و قطعا تحت تأثیر تبلیغات مسیحیت قرار گرفته اند، چراکه آنها جنبههای معنوی و عاطفی و خدمت به مردم را که بهتر پذیرفته می شود، بیان میکنند. لذا به آنها گفتم که مسیحی شدن شما اشکالی ندارد، اما اول باید تحقیق کنید و اسلام ر ا بشناسید، اگر دین فعلی شما یعنی اسلام نقص داشت و مسیحیت بهتر بود، حتما سراغ مسیحیت بروید. البته اگر یک مسیحی هم از بنده چنین سوالی را می کرد، به او هم می گفتم که اول دین خود را بشناس و در مورد اسلام تحقیق کن و بعد تصمیم بگیر.
آیت الله امینی با اشاره به اینکه فضای امروز برای کار بسیار ظریف است، بیان کردند: ما بسیار اشتباه میکنیم و تصور میکنیم که با گفتن معجزه و امثالهم می توانیم شیعه درست کنیم، در صورتی که اگر اخلاقی که پیامبر و دیگر ائمه داشتند را عرضه کنیم، قطعا اثرگذارتر خواهد بود. چراکه امام یعنی همین و در روایت هم آمده است که معصوم میفرماید؛ اگر محاسن کار ما را برای مردم بگویید، گرایش بیشتری خواهند داشت. در فضای مجازی هم رسانه های شیعه باید به این سمت حرکت کنند. شما میتوانید سبک کار و تبلیغات مسیحیت را ببینید، کار شما در نقطه مقابل آنها قرار می گیرد.
ایشان یادآور شدند: در سالهای گذشته ما اتاق فکر و گفت وگو و مشاوره اینترنتی داشتیم که از همه جای دنیا مراجعه می کردند و سوالات خود را مطرح میکردند اما متأسفانه ما نتوانستیم ادامه دهیم. بنابراین کار، کار مهمی است و حوزه علمیه باید روی این مسأله عنایت بیشتری داشته باشد.
آیت الله امینی با اشاره به عملکرد متولیان انعکاس پیام دین، گفتند: به عنوان مثال، مسأله ازدواج و تأخیری که امروزه در این امر مقدس و دینی صورت می گیرد، از دغدغههای شخص بنده است و بارها این مطلب را در نماز جمعه مطرح کردم، اما حل این قضیه تنها با سخنرانی میسر نخواهد بود. بلکه همکاری همگانی می خواهد و دولت باید مسأله را جدی بگیرد. ما باید فکر کنیم که فاصله زمانی بین بلوغ و ازدواج، جوانان در چه حالی زندگی می کنند. همه ما هم دوره جوانی را سپری کردهایم لذا باید بفهمیم که آنها در این مدت چطور میتوانند دین و اخلاق خود را حفظ کنند زیرا بسیاری از مشکلاتی که امروزه در جامعه وجود دارد، معلول همین مسایل است که مهمترین آنها ازدواج است که نیازمند همکاری همگان است. چراکه دخترها و پسرهای ما فاسد نیستند، بلکه مظلوم هستند و کسی به آنها نمیرسد. کار دست بزرگان است و جوانان قربانی هستند.
ایشان با تأکید بر اینکه بنده تاکنون 30- 40 خطبه در خصوص ازدواج و تأثیرات منفی تأخیر در ازدواج مطرح کردهام، اما متأسفانه گوش شنوا وجود ندارد، تصریح کردند: متأسفانه یک مقدار از وضع موجود به صدا و سیما باز می گردد. زیرا ایجاد بدبینی و توقع از عواملی است که باید حل شود.
امام جمعه قم در ادامه با اشاره به تدوین کتب تعلیم و تربیت دینی توسط وی در پیش از انقلاب، گفتند: حدود اوایل دهه 50، مدارس علوی و رفاه از بنده خواستند تا کتاب آموزشی دینی را برای تدریس آنها تدوین کنم. ابتدا بنده قبول نکردم، زیرا ورود به این مسأله بسیار سخت بود. آقای حسینی در مدرسه علوی پیشنهاد دادند که این کار به صورت گروهی در قم انجام شود، بنده هم بنا بر این پیشنهاد به علما و فضلای مختلفی مراجعه کردم، اما متأسفانه هیچ کدام قبول نکردند و بنده به تنهایی وارد کار شدم و متن فارسی را برای دوم ابتدایی نوشتم که آقای حسینی هم آن را تدریس می کردند و امتحان میکردند و نتیجه را به بنده میدادند تا اصلاحات صورت گیرد.
ایشان افزودند: در آن زمان علامه طباطبایی بسیار بنده را تشویق می کردند. حتی وقتی جلد اول کتاب خود را به ایشان نشان دادم تا عنایتی بفرمایند، فرمودند که این حاصل عمر من است. در صورتی که خود ایشان هم تعلیمات دینی دوم دبیرستان علوی را نوشته بودند. البته علامه شخص بزرگواری بودند که حساب معینی بین جوان و کودک باز نمیکردند و به همه یک نوع عنایت داشتند. بنابراین بنده هم وارد شدم و به خاطر دارم که یک روز شهید بهشتی هم به منزل ما در قم آمدند و نظراتی را که داشتند برای اصلاح کتاب مطرح و بیان کردند که ما این کتاب را به عنوان کتاب رسمی درسی می خواهیم. آیت الله گلپایگانی هم که به مسایل کودکان عنایت ویژه داشتند، دستور دادند تا کتاب آموزش دینی به انگلیسی ترجمه شود. همچنین به آموزش و پرورش سفارش کردند که جزو کتاب های درسی، تدرسی شود لذا بنده تمام همت خود را به کار بستم و کتاب های تعلیمات دینی را تا دوره راهنمایی نوشتم که حدود 20 سال هم از این کتاب ها استفاده می شد.
آیت الله امینی تصریح کردند: البته بنده قصد داشتم کار را تا دوره دبیرستان و حتی دانشگاه ادامه دهم، حتی وزیر آموزش و پرورش وقت هم پیشنهاد این قضیه را دادند، اما بعد از اینکه کتاب سال اول دبیرستان را نوشتم، نوشتن کتاب برای سال های بعد دبیرستان مورد قبول کارشناسان تعلیمات دینی آموزش و پرورش قرار نگرفت و تحت الشعاع مسایل سیاسی قرار گرفت و کار رها شد.
ایشان با تأکید بر اینکه مسوولان در این زمینه احساس مسوولیت میکنند، اما متأسفانه سلیقه ها فرق میکند؛ گفتند: در سالهای گذشته چندان به کودکان بها داده نمیشد، اما امروزه شرایط و تفکرات بهتر شده، هرچند که هنوز هم آن طور که باید نیست.
آیت الله امینی با بیان اینکه ما در حوزه انسانهای خوش فکر و اهل مطالعه بسیاری داریم، اما پراکنده هستند، خاطرنشان کردند: مسأله تربیت مسألهای است که کارشناسی می خواهد و هر کس نمی تواند وارد هر مسألهای که در مورد آن تخصص ندارد، بشود. به عنوان مثال کسی که میخواهد درخصوص مسایل خانواده صحبت کند، باید فن و آیین همسرداری و خانواده را بداند. چراکه این فنون خاص هستند و باید آن را یاد بگیریم تا بتوانیم بیان کنیم اما متأسفانه به این مسایل بها نمی دهیم.
ایشان با اشاره به اینکه حل این مسایل در شرایط امروز دشوار است و نیازمند کار گروهی است، تصریح کردند: به عنوان مثال مسأله بدحجابی که مسأله روز است، یک پدیده است که علل و راهکار آن باید بررسی شود. اخیرا مجله ای برای بنده فرستاده بودند که تحقیقات خوبی در این خصوص کرده بود، لذا این کارها ارزش است، اما استفاده از اینگونه تحقیقات برعهده مسوولان است زیرا حل این مسایل با برخورد فیزیکی و اینکه فقط در نماز جمعه بیان شود، حل نخواهد شد. البته اثر دارد، اما همه برای حل اساسی آن باید همکاری کنند.
امام جمعه قم افزودند: وقتی برای اصلاح دانشگاهها به جدایی کلاسهای دختران و پسران می پردازند، باید بدانند که اگر این ارتباط در داخل دانشگاه نباشد، جوانان در بیرون دانشگاه به اهداف خود میرسند لذا امیدوارم مشکل اساسی حل شود و رسانه های شیعی هم با همت خود عنایت بیشتری به خرج دهند تا بلکه بتوانند قدمهای خوبی هم بردارند.
حضرت آیت الله امینی در پایان دیدار اعضای شفقنا، حجتالاسلام و المسلمین شهرستانی را شخصیتی خوشفکر دانستند و گفتند: زمانی که خدمت حضرت آیت الله سیستانی رفته بودم، به ایشان عرض کردم که خداوند لطفهای بسیاری را به شما کرده است که یکی از آنها داماد خوب شما آقای شهرستانی است که اخلاص و روابط عمومی بسیار خوبی دارد که ای کاش همانند ایشان دهها و صدها و هزاران نفر داشتیم. ایشان هم بسیار خوشحال شدند. حضرت آیت الله سیستانی خود شخصیتی وارسته هستند که وجود ایشان در این موقعیت در عراق بسیار ضروری است و من از ایشان هم تشکر میکنم. چراکه اگر هر کسی غیر از ایشان بود، اوضاع عراق بدتر می شد و اختلافات افزایش می یافت.
منبع:شفقنا
مطالب مشابه
- توصيه آيت الله اميني امام جمعه قم به مردم: به تخریب كنندگان رای ندهيم
- بازداشت جوانان مصری هنگام بازگشت از تهران
- رهبر معظم انقلاب در جمع شرکتکنندگان در کنگره بینالمللی شعر بیداری اسلامی: نام «بهار عربی» برای حرکت بیداری اسلامی ناقص است
- آیتالله جوادی آملی: متولیان حوزه آینده نگر نباشند به جایی نخواهیم رسید/ تاکید بر برقراری رابطه علمی ایران و مصر
- مانیفست گرایش عقلانی در فکر شیعی/ انتشارکتاب تازه حسین مدرسی طباطبایی