تازه های کتاب
تازه های انتشارات کتاب ناب
بایسته های فرهنگ
سازمان های فرهنگی
- چابک سازی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
- تمدید مهلت ارسال آثار به چهلودومین جایزه کتاب سال جمهوری اسلامی ایران
- انتصاباتی ارزشمند در وزارت فرهنگ وارشاد اسلامی
- نگاهی به برنامه های وزارت فرهنگ وارشاد اسلامی در دولت چهاردهم
- مصوبات جلسه 660و661 هیات انتخاب و خرید کتاب
- خرید کتاب، پس از حدود2سال تعطیلی خرید! سیدمحمدکاظم شمس
- کارنامه معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ در دولت سیزدهم
مسائل نظری
حوزه علمیه
دانشگاه
- انتشار کتابهای فقهی درباره مسائل روز
- گزارشی از حضور استاد احمد مبلغی در مجمع جهانی فقه اسلامی
- ادله فقهی الزام حاکمیت به حجاب
- ظرفیتها و چالشهای استفاده از فقه در تقنین
- حجاب امری اجتماعی، با امکان قانونگذاری
- مسئله اجازه همسر، نیازمند بحث فقاهتی است
- کسانی که در اصول تابع دیگران باشند، نباید خود را مجتهد بدانند
- تمدید مهلت ارسال اثر به پنجمین دوره انتخاب کتاب برگزیده دانشگاهی
- بازسازی منابع تاریخی مفقود شیعه
- رتبهبندی علمی دانشگاهها، پژوهشگاهها و مؤسسات آموزش عالی وابسته به حوزه علمیه قم
- انتصاب ریاست نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاهها
- ۱۳ دانشگاه ایرانی در جمع هزار دانشگاه برتر دنیا
- ضرورت پردازش دادههای علمی و کتابخانهای
- دکتر محسن جوادی معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی شد
علمی آموزشی
علمی پژوهشی
هنر
- وضعیت فلسفه در سده اخیر حوزه علمیه قم
- فقهی که بخواهد نظریهپرداز باشد، در بستر درسهای تخصصی و پژوهشهای آزاد شکل میگیرد
- ضرورت پرداختن به مکتب فقهی و اصولی امام خمینی (ره)
- قطب فرهنگی اسلام «عقل» است
- مدیر حوزه های علمیه خواهران کشور انتخاب شد
- جامعه الزهراء س یادگاری پربرکت از حضرت امام ره
- تغییر و تحول در نظام آموزشی حوزههای علمیه
اخبار و مسائل کتاب
نقد و معرفی کتاب
- برگزیدگان همایش بیست و پنجم کتاب سال حوزه
- صدور پروانه فعالیت کتابفروشان
- مصوبات جلسات 645 تا 647 هیات انتخاب و خرید کتاب
- علیرضا مختارپور، رئیس کتابخانه ملی و مهدی رمضانی، سرپرست نهاد کتابخانههای عمومی کشور شد
- بررسی برگزاری نمایشگاه حضوری 1401
- مدیرعامل خانه کتاب و ادبیات ایران و اعضای هیئت علمی چهاردهمین دوره جایزه جایزه ادبی جلال آلاحمد منصوب شدند
- انتصاب مدیر کل تازه دفتر توسعه کتاب و کتابخوانی
اقتصاد
اجتماعی
- باید امید آفرینی کنیم
- طرح اصلاح قیمت بنزین می توانست بهتر از این اجرا شود
- خواستار استمرار معافیت مالیاتی اصحاب فرهنگ، هنر و رسانه هستیم
- در عرصه جنگ اقتصادی، به طور قاطع دشمن را عقب می زنیم
- دولت خسته نیست
- فعالیت 11 هزار و ۹۰۰ رسانه دارای مجوز در کشور
- افرادی که نفوذ پیدا می کنند داغترین شعارهای حاکمیتی را میدهند
- وفاق ملی ضرورت تداوم انقلاب اسلامی
- ادله فقهی الزام حاکمیت به حجاب
- ثبتنام بیمه درمان تکمیلی اصحاب فرهنگ، هنر، رسانه
- مسئله اجازه همسر، نیازمند بحث فقاهتی است
- بیانیه تشکر و قدردانی بیش از چهل نفر از علما وفضلای حوزه علمیه خطاب به اقای دکترجوادی
- بیانیه تشکر و قدردانی بیش از چهل نفر از علما وفضلای حوزه علمیه خطاب به اقای دکترصالحی
- نگاهی به اندیشه آیت الله هاشمی رفسنجانی ره
1391/10/19 19:33
چه کسانی می گفتند انتخابات باید آزاد باشد؟
انتشار این سخنان بهانه ای شده است برای تخریب برخی مسئولان و شخصیتهای از کشور از سوی جریانات افراطی تا آنها را به مخالفت با رهبری متهم کننند، و به همین خاطر برخی از این افراد نام شخصیتهای انقلاب را در […]
انتشار این سخنان بهانه ای شده است برای تخریب برخی مسئولان و شخصیتهای از کشور از سوی جریانات افراطی تا آنها را به مخالفت با رهبری متهم کننند، و به همین خاطر برخی از این افراد نام شخصیتهای انقلاب را در کنار فهرستی از چهره های اپوزیسیون قرار دهند و به خاطر اینکه آنها از انتخابات آزاد سخن می گفتند، همه را در یک صف قرار دهند
در حالی که هنوز ساعتی از انتشار سخنان رهبر انقلاب درباره انتخابات نگذشته است، گروه های افراطی تخریب شخصیتها را به بهانه سخن گفتن از انتخابات آزاد آغاز کرده اند.
به گزارش خبرنگار «بازتاب»، رهبر انقلاب در سخنان امروز خود در دیدار با مردم قم، تصریح کردند: آن کسانی که راجع به انتخابات توصیه هایی میکنند، حواسشان باشد به دشمن کمک نکنند، دائما نگویند انتخابات باید آزاد باشد، از اول انقلاب 34 انتخابات داشتیم، کدامش آزاد نبوده است؟
انتشار این سخنان بهانه ای شده است برای تخریب برخی مسئولان و شخصیتهای از کشور از سوی جریانات افراطی تا آنها را به مخالفت با رهبری متهم کننند، و به همین خاطر برخی از این افراد نام شخصیتهای انقلاب را در کنار فهرستی از چهره های اپوزیسیون قرار دهند و به خاطر اینکه آنها از انتخابات آزاد سخن می گفتند، همه را در یک صف قرار دهند.
این درحالی است که اولا نمی توان افرادی که قبل از اظهار نظر رهبر انقلاب سخنی را بیان کردند را بعد از آن که نظر ایشان اعلام شد، به مخالفت با رهبری متهم کرد.
ثانیا ممنوع کردن سخن گفتن از انتخابات آزاد در رسانه های رسمی، به نوعی به کاهش مشارکت و نشاط انتخاباتی در جامعه منجر می شود که در همین سخنرانی، مهترین خطری است که رهبری نسبت به آن هشدار داده اند.
ثالثا، پرانعکاس ترین درخواست برگزاری انتخابات آزاد، از سوی محمود احمدی نژاد در مصاحبه اخیر تلویزیونی وی بیان شده است و سایر سخنان مسئولان و شخصیت هاف صرفا در حد انعکاس توسط چند سایت و روزنامه بوده است.
احمدی نژاد در گفتگوی اخیر خود با شبکه اول سیما گفته بود: انتخابات باید آزاد باشد.
به گفته رئیس دولت دهم، انتخابات هم صحنه بینالمللی را دگرگون میکند و هم صحنه داخلی را؛ انتخابات روحیه جدیدی به وجود میآورد؛ انتخابات هم متعلق به مردم است و به اعتقاد من باید یک انتخاباتی پرشور داشته باشیم و به طور مثال اگر 49 میلیون واجد شرایط داریم باید 49 میلیون شرکتکننده هم داشته باشیم.
وی اظهار داشت: مردم باید با نشاط، رئیسجمهوری را با رأی بالا انتخاب کنند چرا که این مسئله دنیا را دگرگون میکند و دنیا را به هم میزند؛ همه باید به این مسئله توجه داشته باشند که قدرت و رأی مردم تعیین کننده است.
رییس دولت با تأکید بر اینکه انتخابات حق مردم است، اضافه کرد: انتخابات باید آزاد باشد و هیچکس نباید حتی در ذهنش این باشد که در انتخابات اثر بگذارد یا دخالت بیجا کند و ملت هم اجازه چنین کاری را به کسی نمیدهد و ما هم در همین رابطه در خدمت ملت هستیم.
اما برخی چنین گفتند:
چه کسانی "انتخابات آزاد" را مطرح میکنند؟
برخی چهرههای جریان اصلاحات از ماهها قبل خواستار برگزاری "انتخابات آزاد" شدهاند.
به گزارش تسنیم ، «انتخابات آزاد» کلیدواژهای است که از چند ماه قبل به دفعات از سوی طیف رادیکال جریان اصلاحات بهکار برده شده و چهرههای برجسته این جریان رادیکال تأکید کردهاند که تنها راه برونرفت از وضعیت فعلی برگزاری «انتخابات آزاد» است.
هاشمی رفسنجانی رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام نیز در دیدار اعضای شورای عمومی انجمن اسلامی دانشکده فنی دانشگاه تهران میگوید: برگزاری «انتخابات آزاد»، شفاف و منطبق بر قانون اساسی میتواند بخش بزرگی از مشکلات کشور را حل کرده و علاوه بر افزایش اعتماد مردم و دوستداران نظام، دشمنان خارجی کشور را در بسیاری از زمینهها خلع سلاح و مأیوس کند.
حجتالاسلام سیدمحمد خاتمی رئیس جمهور دولت اصلاحات نیز تأکید میکند که مطلوب این است که یک «انتخابات آزاد» و واقعاً اطمینانبخشی برگزار شود که مردم بتوانند آزادانه انتخاب کنند.
او در جای دیگری بر ضرورت برگزاری «انتخابات آزاد» تأکید کرده و میگوید: اگر «انتخابات آزاد» برگزار شود و نقدها هم بشود، مردم انتخاب میکنند و مسئولیت انتخاب خود را نیز میپذیرند و اگر انتخابشان درست نبود، هزینه آن را هم می دهند و 4 سال بعد فرد دیگری را انتخاب میکنند.
رئیس دولت اصلاحات در روزهای اخیر هم گفته است: "با این روندی که هست، فقط یک راه وجود دارد؛ اینکه نظام رویکردش را عوض کند و آنرا در انتخابات آزاد و سالم و فراگیر نشان دهد".
همچنین محمدرضا خاتمی نائب رئیس مجلس ششم و دبیرکل حزب منحلشده مشارکت چندی قبل در گفتوگو با روزنامه اصلاحطلب اعتماد تأکید کرده بود: اصلاحطلبان زمانی میآیند که انتخابات آزاد باشد. هدف برگزاری انتخابات آزاد است. برگزاری انتخابات آزاد یعنی اعلام عملی تغییر سیاستها و یعنی همه چیز و همه کس در چارچوب قانون.
غلامحسین کرباسچی شهردار اسبق تهران که به دلیل جرائم مالی از این سمت کنار گذاشته شده بود نیز فقط «انتخابات آزاد» را راهحل بهتر اداره شدن کشور عنوان کرده است.
سیدمحمد موسویخوئینیها دبیرکل مجمع روحانیون نیز پیشتر در دیدار اعضای شورای مرکزی انجمن اسلامی دانشگاه تهران و علوم پزشکی تهران با بیان اینکه "اگر انتخابات آزاد در کار باشد، میتوان به آن فکر کرد"، گفته بود: "باید شخصیتهایی مثل آقای مهندس موسوی و جناب آقای کروبی بتوانند در صحنه انتخابات حاضر شوند اما اگر قرار باشد از میان نامزدهای انتخابات و حامیانشان یکی به کرسی ریاست جمهوری برسد و دیگران یا در حبس باشند یا در حصر، این معنای انتخابات آزاد نبوده و قابل قبول نیست".
علاوه براصلاحطلبلان رادیکال داخلی، در خارج از ایران هم برخی افراد وابسته به اپوزیسیون خواستار برگزاری «انتخابات آزاد» در سال آینده شدهاند.
رضا پهلوی پسر محمدرضا شاه یکی از این افراد است که چندین بار بر ضرورت برگزاری انتخابات آزاد تأکید کرده است.
او میگوید که برای دستیابی به حکومت صندوق رأی و حاکمیت پایدار مردم بر مردم در ایران، در چارچوب برگزاری «انتخابات آزاد»، سالم و عادلانه بر اساس معیارهای بین المللی، از پا نخواهد نشست.
فرزند محمدرضا پهلوی همچنین تأکید کرده است: ما باید با خرد جمعی خطر جنگ را از بین ببریم و از دنیا و سازمانهای حقوق بشری دنیا بخواهیم که ما را در انجام خواست برگزاری یک «انتخابات آزاد» کمک کنند.
رضا پهلوی راه رسیدن به انتخابات آزاد را «گذشتن از سد جمهوری اسلامی» از طریق «نافرمانیهای مدنی همچون اعتصابات سراسری» عنوان میکند.
در مقابل، چهرههای شاخص اصولگرایان، "انتخابات آزاد" را کلیدواژه فتنه آینده میدانند.
محمدنبی حبیبی دبیر کل حزب مؤتلفه اسلامی با اشاره به "دخالت بیگانگان در انتخابات آینده و تکرار شرارت های عوامل فتنه در انتخابات" میگوید: انتخابات آزاد کلید واژه فتنه سازان خارجی و عوامل فتنه در داخل برای بازتولید فتنه 88 شده است.
همچنین محمد دهقان عضو هیئترئیسه مجلس نیز در برنامه زنده تلویزیونی "دیروز، امروز، فردا" که چندی پیش پخش شد، گفته بود: همان جریانی که در سال 88 خیانت و صدمات زیادی به ملت و نظام وارد کرد همان جریان الان رمز حضورش «انتخابات آزاد» است؛ از اول انقلاب انتخابات ما آزاد است اما اکنون رمز جریان فتنه و انحرافی انتخابات آزاد است.
آیتالله خاتمی امام جمعه موقت تهران هم چندی پیش در خطبههای نماز جمعه تهران تأکید کرده بود که "فتنه جدیدی که با آن روبرو خواهیم بود با کلید واژه" انتخابات آزاد" به پیش میرود. استفاده از این کلید واژه برای این است که بگویند اولا انتخابات گذشته آزاد نبود و ثانیا اگر آنچه که ما میخواهیم از صندوق آرا بیرون نیاید تقلب در انتخابات رخ داده است".
برخی از کارشناسان سیاسی طرح موضوع «انتخابات آزاد» در ماههای منتهی به انتخابات سال 92 را مشابه تشکیل «کمیته صیانت از آرا» عنوان میکنند.
«صیانت از آرا» نام کمیتهای بود که چندماه پیش از برگزاری انتخابات ریاست جمهوری سال 88 از سوی میرحسین موسوی و مهدی کروبی تشکیل شد و مهدی هاشمی رفسنجانی فرزند آیتالله هاشمی که هماکنون در زندان به سر میبرد نیز یکی از اعضای آن بود.
کمیته «صیانت از آرا» که عباسعلی کدخدایی سخنگوی شورای نگهبان آنرا غیرقانونی و مغایر قانون اساسی دانسته بود، گفته میشد با تقلید از طرحهای تشکلی آمریکایی به نام «خانه آزادی» تشکیل شده است.
«خانه آزادی» بنیادی سیاسی و وابسته به سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا(سیا) است.
مطالب مشابه