تازه های کتاب
تازه های انتشارات کتاب ناب
بایسته های فرهنگ
سازمان های فرهنگی
- شورای وزارت خانه های فرهنگی، گامی درجهت تحقق حکمرانی فرهنگی
- حکمرانی فرهنگی
- برنامه اصلاحات معاونت فرهنگی
- حکمرانی در شکل کلان نیاز دارد، بداند در کجا سفت و کجا منعطف باشد
- انتصاب دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور
- نادره رضایی، معاون امور هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی شد
- فعالیتهای معاونت فرهنگی وزارت ارشاد در جهت اهداف انقلاب اسلامی است
مسائل نظری
حوزه علمیه
دانشگاه
- انتشار کتابهای فقهی درباره مسائل روز
- گزارشی از حضور استاد احمد مبلغی در مجمع جهانی فقه اسلامی
- ادله فقهی الزام حاکمیت به حجاب
- ظرفیتها و چالشهای استفاده از فقه در تقنین
- حجاب امری اجتماعی، با امکان قانونگذاری
- مسئله اجازه همسر، نیازمند بحث فقاهتی است
- کسانی که در اصول تابع دیگران باشند، نباید خود را مجتهد بدانند
- تمدید مهلت ارسال اثر به پنجمین دوره انتخاب کتاب برگزیده دانشگاهی
- بازسازی منابع تاریخی مفقود شیعه
- رتبهبندی علمی دانشگاهها، پژوهشگاهها و مؤسسات آموزش عالی وابسته به حوزه علمیه قم
- انتصاب ریاست نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاهها
- ۱۳ دانشگاه ایرانی در جمع هزار دانشگاه برتر دنیا
- ضرورت پردازش دادههای علمی و کتابخانهای
- دکتر محسن جوادی معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی شد
علمی آموزشی
علمی پژوهشی
هنر
- وضعیت فلسفه در سده اخیر حوزه علمیه قم
- فقهی که بخواهد نظریهپرداز باشد، در بستر درسهای تخصصی و پژوهشهای آزاد شکل میگیرد
- ضرورت پرداختن به مکتب فقهی و اصولی امام خمینی (ره)
- قطب فرهنگی اسلام «عقل» است
- مدیر حوزه های علمیه خواهران کشور انتخاب شد
- جامعه الزهراء س یادگاری پربرکت از حضرت امام ره
- تغییر و تحول در نظام آموزشی حوزههای علمیه
اخبار و مسائل کتاب
نقد و معرفی کتاب
- برنامه اصلاحات معاونت فرهنگی
- حکمرانی در شکل کلان نیاز دارد، بداند در کجا سفت و کجا منعطف باشد
- فعالیتهای معاونت فرهنگی وزارت ارشاد در جهت اهداف انقلاب اسلامی است
- برگزیدگان همایش بیست و پنجم کتاب سال حوزه
- صدور پروانه فعالیت کتابفروشان
- مصوبات جلسات 645 تا 647 هیات انتخاب و خرید کتاب
- علیرضا مختارپور، رئیس کتابخانه ملی و مهدی رمضانی، سرپرست نهاد کتابخانههای عمومی کشور شد
اقتصاد
اجتماعی
- باید امید آفرینی کنیم
- طرح اصلاح قیمت بنزین می توانست بهتر از این اجرا شود
- خواستار استمرار معافیت مالیاتی اصحاب فرهنگ، هنر و رسانه هستیم
- در عرصه جنگ اقتصادی، به طور قاطع دشمن را عقب می زنیم
- دولت خسته نیست
- فعالیت 11 هزار و ۹۰۰ رسانه دارای مجوز در کشور
- افرادی که نفوذ پیدا می کنند داغترین شعارهای حاکمیتی را میدهند
- وفاق ملی ضرورت تداوم انقلاب اسلامی
- ادله فقهی الزام حاکمیت به حجاب
- ثبتنام بیمه درمان تکمیلی اصحاب فرهنگ، هنر، رسانه
- مسئله اجازه همسر، نیازمند بحث فقاهتی است
- بیانیه تشکر و قدردانی بیش از چهل نفر از علما وفضلای حوزه علمیه خطاب به اقای دکترجوادی
- بیانیه تشکر و قدردانی بیش از چهل نفر از علما وفضلای حوزه علمیه خطاب به اقای دکترصالحی
- نگاهی به اندیشه آیت الله هاشمی رفسنجانی ره
1391/08/20 21:39
خادمان نشر کشور تجلیل شدند
چکیده: 21 تن از خادمان فرهنگ نشر کشور امروز -شنبه- در آیین افتتاح بیستمین هفته کتاب جمهوری اسلامی تقدیر شدند. به گزارش پایگاه اطلاع رسانی مجمع ناشران انقلاب اسلامی«منانشر»، 21 تن از خادمان نشر […]
چکیده:
21 تن از خادمان فرهنگ نشر کشور امروز -شنبه- در آیین افتتاح بیستمین هفته کتاب جمهوری اسلامی تقدیر شدند.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی مجمع ناشران انقلاب اسلامی«منانشر»، 21 تن از خادمان نشر کشور امروز در دو بخش علمی و فنی با حضور سید محمد حسینی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، علی اسماعیلی سرپرست معاونت فرهنگی ارشاد و جمعی از مدیران فرهنگی کشور و خادمان نشر کشور تجلیل شدند.
در بخش علمی از حجتالاسلام احمد احمدی مترجم، حجتالاسلام فیاضی مولف در حوزه فلسفه ، علی رواقی مولف در حوزه ادبیات و روانشناسی، ضیاء موحد مولف حوزه منطق، منوچهر صدوقی مولف حوزه عرفان و تاریخ فلسفه و سیدحمید روحانی مولف تاریخ معاصر تقدیر شد.
در بخش فنی نیز از محمد دانش اشراقی مدیر انتشارات شرق ، محمد سلحشور، طهماسب طیران، محمدحسین باغشاهی، محمدباقر چوبی، حسین واحدی حیدریان ، حسین خرمی، محمد مشایی، حسن حریری، رضا یوسفزاده، حبیبالله شیرخانی، اسماعیل اقمشه سیدمهدی آل صاحبفصول، اسماعیل هاشمی، حسین کیمیایی با اهدا لوح تقدیر قدردانی شد.
همچنین از محمد رضا علیان جاسبی مدیر انتشارات پیام آزادی با حضور خانواده وی قدردانی شد.
در این مراسم سرود ˈیاد گار ماندگارˈ کاری از عشرت میر معظمی با آهنگسازی جمشید شجاعی اجرا شد.
* مترجم باید ساختار زبان مبدا را بداند
در ادامه برنامه نیز حجت الاسلام احمد احمدی مترجم برگزیده در حوزه نشر در سخنانی به مسائل موجود در حوزه ترجمه اشاره کرد و گفت: گاهی اوقات ترجمه های قرآن را با متن اصلی آن تطبیق می دهم اما در مواردی می بینم که متن آن به لحاظ اعراب و ساختار جمله درست دریافت نشده است ، ترجمه باید دارای ظرافتهای خاص باشد.
وی با بیان اینکه مترجم باید ساختار زبان مبدا را بداند گفت: عده ای هستند که قران را ترجمه می کنند اما یکبار بر تفسیر کشاف مرور نداشته اند ، مترجم باید ساختار زبان عربی و قران کریم را بداند.
حجت الاسلام احمدی ترجمه را کار دشواری و در عین بی ارج و اجر دانست و گفت: بسیاری می گویند کتاب کار مولف است ، اگر کسی اثری را خوب ترجمه کند هنر بزرگی انجام داده است ، این هنر از اصل نوشتن کتاب کمتر نیست.
وی خاطر نشان کرد: ترجمه خوب به هنر مترجم بستگی دارد اگر هنرمندانه صورت گرفته باشد خدمت بزرگی به ادبیات کشور انجام می گیرد ، یا نباید ترجمه کرد و یا اگر ترجمه می کنیم حتما زبان مبدا را بدانیم و مقاصد و مطالب خود را در قالب عبرات به شیوه ای رسا ارائه کنیم.
در ادامه برنامه محمد دانش اشراقی نیز به عنوان برگزیده دیگر حوزه نشر سخنرانی کرد.
آیین افتتاحیه بیستمین دوره هفته کتاب جمهوری اسلامی صبح امروز با حضور سید محمد حسینی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در سالن سینمایی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد.
اخبار
اخبار
اسماعیلی: شایعهی تعطیلی جایزههای کتاب حقیقت ندارد
خاطرات حجتالاسلام رحیمیان از سفر رهبر معظم انقلاب به خراسان شمالی
رونمایی از 120 کتب الکترونیکی در دومین روز از هفته کتاب
مصوبات و اطلاعیه ها
مجلس ، ناشران را برای برون رفت از وضعیت موجود یاری نماید
بیانیه مجمع ناشران انقلاب اسلامی در محکومیت توهین به پیامبر (ص)
مجمع ناشران انقلاب اسلامی به مدیرکل سازمان جهانی یونسکو نامه نوشت
تحلیل و نظر
گذر مقطعی کتاب به مدارس کشور
باور کنید این یک بحران است
نشر کتاب در عصر اطلاعات و ارتباطات
معرفی کتاب
نگین حلقه بندگی
چارهها
من به قدرت رسید: از رنسانس تا روشنگری
منبع:منا
در مراسم افتتاحیه هفته کتاب انجام شد ؛
تشکر وزیر ارشاد از ناشرانی که سختیها را تحمل میکنند
چکیده: منا نشر/ وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در آیین آغاز هفته کتاب با اشاره به شرایط اقتصادی گفت: از ناشرانی که سختیها را تحمل میکنند، تشکر میکنیم.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی مجمع ناشران انقلاب اسلامی«منانشر»، در آیین آغازین هفته کتاب جمهوری اسلامی که در سالن سینمایی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد، سیدمحمد حسینی با اشاره به آغاز هفته کتاب گفت: امیدوارم این هفته، هفته پرخیر و برکتی باشد برای گسترش مطالعه و کتابخوانی و در این جلسات مشکلات حوزه کتاب مطرح شود.
او ادامه داد: 70 نهاد و دستگاه در برگزاری هفته کتاب مشارکت داشتند و ما هر روز ما یک پیام و شعار داریم که میتواند در توجه به کتاب موثر باشد.
حسینی همچنین ادامه داد: انشاءالله شعار «یادگار ماندگار» هم اثر خود را بگذارد. اصل در نظام اسلامی، ارتقای آگاهی مردم است و هر چه بصیرت بیشتر باشد، مصونیت بیشتر است و برخلاف برخی کشورها ما به آگاهی مردم اهمیت میدهیم.
او با اشاره به برپایی برنامههای فرهنگی از سوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: با برگزاری چنین برنامههایی و برنامههایی مانند نمایشگاه کتاب و جایزههای مختلف چون جایزه جلال، پروین و کتاب سال فضایی ایجاد میشود که مردم با این شخصیتها آشنا شوند و شوق مطالعه در آنها بیشتر شود.
او با اشاره به نامگذاری اولین روز هفته کتاب به نام «قرآن کتاب ولایتمداری و فرهنگ عاشورایی» گفت: برای نامگذاری امروز چند عنوان کنار هم آمده است. ما نمیتوانیم از کتاب حرف بزنیم و به قرآن اشاره نکنیم. قرآن کتاب زندگی است. همچنین امروز روز نزول آیههای سوره هل اتی در وصل اهل بیت (ع) است. از سویی در آستانه محرم قرار داریم و این نامگذاری به این مناسبتها بوده است.
حسینی در ادامه به تاکید مقام معظم رهبری بر توجه به کتاب اشاره کرد و گفت: ما تلاش میکنیم فروش و دسترسی به کتاب بیشتر باشد و به وضعیت شهرستانها توجه شود و خلاصه این مسائل باید افزایش مطالعه در کشور باشد.
او با اشاره به آمار کتابخوانی در کشور گفت: ما در مقایسه با کشورهای همسایه و منطقه شرایط خوبی داریم، اما با آرمانهای خودمان فاصله داریم و این به معنای درجا زدن نیست، زیرا هر روز شرایط مطالعه و کتابخوانی در کشور بیشتر میشود. من به نموداری نگاه میکردم که از سال 73 تا کنون سیر انتشار کتاب و مطالعه در کشور بیشتر شده است، اما امسال به دلیل شرایط اقتصادی ما با رکود مواجه هستیم و تشکر میکنیم از ناشران که سختیها را تحمل میکنند و امیدواریم شرایط بهتر شود.
وزیر ارشاد افزود: اگرچه آمریکاها و غربیها دست بر نمیدارند، خیلیها فکر میکردند اگر اوباما رای بیاورد، تحریمها کم میشود، اما دیروز در اخبار دیدیم که وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی تحریم شدند. اینکه ما نظارت بر نشر داریم، برای آنها جای انتقاد دارد، اما به این موضوع افتخار میکنیم، زیرا مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی است و ما به قانون احترام میگذاریم.
حسینی گفت: ما به آزادی به شکل غربی اعتقاد نداریم و ما آزادیای را که در آن به شریفترین آدم روی زمین، پیامبر اسلام (ص)، توهین شود، نمیپذیریم. و اگر آنها فکر کنند ما با این کارها از اصول خود دست برمیداریم، اشتباه میکنند.
در این مراسم از محمدرضا علیان جاسبی - ناشر فقید انقلاب - تقدیر شد که برادرش مصطفی زمانی لوح او را دریافت کرد.
همچنین از خادمان علمی و فنی نشر تقدیر شد؛ چهرههایی چون احمد احمدی، فیاضی، علی رواقی، ضیاء موحد، منوچهر صدقی، سیدحمید روحانی، محمد دانش اشراقی، محمد سلحشور، طهماسب طیران، محمدحسین باغشاهی، محمدباقر چوبی، محمدحسین واحدی، حسین خرمی، رضا یوسفزاده ، اسماعیل اقمشه، سیدمهدی آل صاحب فصول، اسماعیل هاشمی و حسین کیمیایی. این افراد لوح تقدیر خود را با حضور سیدمحمد حسینی (وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی)، علی شجاعی صائین (مدیر خانه کتاب)، احمد احمدی (مدیر انتشارات سمت)، قدیانی (رییس اتحادیه ناشران) و شریعتی (مشاور وزیر فرهنگ و اسلامی در امور بانوان) دریافت کردند.
در این مراسم همچنین علی اسماعیلی - سرپرست معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی - اولین حرکت هفته کتاب را تشکیل ستاد این هفته خواند و گفت: ستاد هفته کتاب با حضور بیش از 70 دستگاه و سازمان در شش جلسه برای اجرای 500 برنامه به جمعبندی رسیده است و برنامههایی مانند تجلیل از خادمان نشر که امروز افتتاحیه آن است، و اهدای کتاب به صورت همزمان در سراسر کشور در روز 24 آبان ماه که روز کتابخوانی است، از برنامههای این هفته است.
او افزود: همچنین برگزاری نشست محکومیت اهانت به ساحت پیامبر اسلام (ص)، نوزدهمین دوره کتاب سال دانشجویی، آیین تقدیر از کتابداران برگزیده و جشنواره کتاب و رسانه برتر و جشنواره کتاب و رسانه ملی از برنامههایی است که در این هفته برگزار میشود. همچنین 100 کتابخانه نمادین در 100 مسجد و مکان برپایی نماز جمعه افتتاح میشود.
اسماعیلی گفت: جا دارد از همه کسانی که در این رویداد تلاش کردند، تشکر کنم، خصوصا وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و محمد اللهیاری - دبیر ستاد هفته کتاب -، همچنین از رسانهها، خبرگزاریها و رسانه ملی که ما را در امر برگزاری این هفته یاری میکنند.
سرپرست معاونت فرهنگی ارشاد در ادامه متنی را خواند که در این متن آمده بود: کتاب یادگار و میراث ماندگار، پدیدهای باارزش و شکوهمند و عنصری رشدآفرین و روشنگر در پهنه زندگانی بشر است. فرهنگ باورهای دینی ما نیز مبتنی بر ارزش، بینش و دانش گرانسنگ کتاب و نگارش است و قرآن سرآمد همه کتابهای عظیم. اسلام دین اندیشه و معرفت، دین دانش و قرآن کتاب معنویت است و اصولا آیین آسمانی پرچمدار کتاب و کتابخوانی در زمین است. اندکی تامل و کاوش در لابهلای اوراق زرین تاریخ اسلام این حقیقت را به روشنی مینمایاند که جاذبه شورانگیز کتاب و بالندگی دانش و فرهنگ کتابخوانی در آغازین سالهای حیات فرخنده اسلام، چنان دامنه گستردهای یافت که تاثیرات آن تا قرنها تداوم داشت.
نقش برجسته والا، حساس و سازنده کتاب در پویشهای تکاملآفرین فردی و اجتماعی ناشی از گستردگی روح ارزشی و دانش و بینش و اهمیت فرهنگ مکتوب در تاریخ بشری است. کتاب نقش برجسته و عمدهای در پیدایش، تکمیل و تصحیح آگاهیهای انسان در رابطه با مسائل گوناگون خارجی و داخلی ایفا میکند. جریان کتاب و کتابخوانی حرکت پیوسته و پویایی است که میباید همچون جویباری هماره در تکاپو باشد، مانند رودی به سوی دریا ره سپارد.
او با اشاره به برگزاری هفته کتاب گفت: امیدوارم متولیان عزیز در وزارت ارشاد و دیگر دستاندرکاران گرامی ترویج کتاب با فرارسیدن این هفته روزی نو، کاری نو و امیدی نو را پدید آورند و ما در آیندهای نزدیک نشانههای این همه را در پیش روی خود ببینیم.
همچنین حجتالاسلام احمد احمدی - رییس انتشارات سمت - درباره ترجمه قرآن گفت: من در ترجمه قرآن کریم ترجمهها را با متن ترجمهها تطبیق میدهم که ببینیم ظرافتها اعمال شده است یا نه و خیلی از جاها میبینیم که متن قرآن به دلیل اعراب و ساختار جمله درست دریافت نشده و یک مترجم باید به ساختار زبان مبدا و سهم متن توجه کند. کسی که ترجمه میکند، باید متن مبدا را با تمام ظرافتهایش دریافت کند و به مطلب واقف باشد. ترجمه کار دشواری است و معروف است که ترجمه کاری بیارج و بیاجر است و همیشه میگویند کار کار مولف است، اما اگر کسی بتواند اثری را خوب ترجمه کند، هنر بزرگی دارد و کار او کمتر از نوشتن یک کتاب نیست و ترجمه چیزی به گنجینه ادبیات کشور اضافه میکند.
در ادامه سیدمهدی آل صاحب فصول - ناشر - با اشاره به آمار نشر کتاب که در هفتهنامه کتاب هفته آمده است، گفت: براساس این آمار هفت عنوان کتاب کودک در این هفته چاپ شده و 72 عنوان کتاب تجدید چاپ شده است، یعنی 10 برابر کتاب چاپ اول تجدید چاپ داشتهایم. کتاب چاپ اول چشمه خروشانی است که اگر متوقف شود، برای چاپهای بعدی چیزی نمیماند و باید در این زمینه اهتمام شود.
او افزود: آقای اسماعیلی به بسیج برای مطالعه و کتابخوانی اشاره کرد. این موضوع بسیار اهمیت دارد. سرانه مطالعه در کشور ما پایین است و باید ارگانهای مختلف دست به دست هم بدهند.
او همچنین گفت: ما ناشران به عنوان تولیدکننده شناخته نمیشویم و برای وام گرفتن امکاناتی را دریافت نمیکنیم. اکنون قیمتها دارد بالا میرود و باید فکری شود. وضعیت نگرانکننده است و تولید به حداقل رسیده است.
این ناشر با اشاره به مشکلات ناشران شهرستانی گفت: برای نشر کتاب در شهرستان مشکلات بیشتر است، زیرا وقتی کاغذ به آنجا میرسد، قیمتش بیشتر از تهران است. همچنین نبض پخش کتاب در تهران است و پخشکنندهها ما را به زحمت بین خودشان میپذیرند و شرایط با تبعیض همراه است.
او افزود: همچنین خرید کتاب از سوی وزارت ارشاد از ناشرین شهرستانی تبعیضآمیز است. من 30 تا از کتابهای نشرم در جشنوارهها برگزیده شدهاند، اما تا کنون ارشاد از من کتابی نخریده است.
آل صاحب فصول با اشاره به طولانی بودن مدت ارزیابی کتابها گفت: طول مدت ارزیابی کتاب و یا ممیزی زیاد است و برنامههای ما را به هم میزند. وقت آن شده که جمعی تشکیل شوند و فرمی را تهیه کنند و به ناشران ابلاغ کنند. چرا نشریهها میتوانند مطالب خود را چاپ کنند و بعد اگر با شکایتی مواجه شدند، به آن رسیدگی میشود و ما این شرایط را نداریم؟ چرا نظارت بر کتابها به ناشران سپرده نمیشود تا اگر شکایتی بود، خودشان پاسخگو باشند؟
در این مراسم همچنین اعلام شد که محمد اللهیاری - دبیر هفته کتاب و مدیر اداره کتاب - به دلیل درگذشت پدربزرگش در مراسم حضور ندارد.
منبع: منا
مطالب مشابه
- 30 مولف و مرزبان وحی تقدیر میشوند
- تقدیر از خادمان علمی و خادمان نشر کشور در مراسم افتتاحیه نوزدهمین دوره هفته کتاب
- آیین نکوداشت محمد رضا علیان مدیر انتشارات پیام آزادی / شمس: از نوجوانی مشتری جدی انتشارات پیام آزادی بودم
- مدیران کمیتههای نمایشگاه کتاب تهران منصوب شدند
- با حضور رییس جمهوری؛ 12 خادم قرآن در همایش تجلیل از خادمان قرآنی تجلیل شدند