کد خبر: 3087

1391/03/22 14:07

نسخه چاپی | دسته بندی: ---
0
بازدیدها: 505

حسن فاتحی :فتنه را خانواده آیت اله ...هاشمی رفسنجانی مدیریت کرده یا جریان غوغاسالار؟

چکیده: دربحران 88 ما شاهد دروغهای بزرگی در عرصه های اعتقادی واجتماعی بودیم وهمین به مسخره گرفتن شعور مردم ، خود دلیل محکمی برآن بحران بود.   سایت مرکز اسناد انقلاب اسلامی که طبیعتا" باتوجه به […]

چکیده:

دربحران 88 ما شاهد دروغهای بزرگی در عرصه های اعتقادی واجتماعی بودیم وهمین به مسخره گرفتن شعور مردم ، خود دلیل محکمی برآن بحران بود.

 

سایت مرکز اسناد انقلاب اسلامی که طبیعتا" باتوجه به عنوان سایت ، می بایست از طرف تیمی وفا دار به حاکمیت اسلامی اداره شود ، بانگرش تیمی ، به معرفی کتابی تحت عنوان تکیه گاه پرداخته است که مهمترین هدف نویسنده این کتاب زیر سوال بردن شخصیت آیت اله ..هاشمی رفسنجانی بوده است که البته برای رسیدن بدین هدف ، با آسمان وریسمان بافی ویژه ای که مختص خودشان می باشد ، تلاش نموده به طریقی همه ارکان وشخصیتهای مستحکم نظام اسلامی از صدر انقلاب تا ذیل رابه طریقی متهم نماید تا بلکه به هدف نادرست خویش که همان تخریب چهره های رکین جامعه اسلامیمان می باشد ، رسیده باشد.

برای جواب به نویسنده این جزوه (که حیف است از کلمه کتاب درمورد آن استفاده کنیم) ، خانواده محترم آیت اله..هاشمی رفسنجانی یا خود ایشان ، اگر ضرورتی دیدند ، قطعا" درجهت توجیه افکار عمومی اطلاع رسانی خواهند نمود ، ولی بنده به عنوان یک وبلگ نویس ارزشی وغیر ذینفع از معادلات سیاسی ، والبته دوست دار شخصیت انقلابی ، اخلاقی ومدیریتی آیت اله ...هاشمی رفسنجانی که وجود مقتدر ایشان را نعمتی برای جامعه اسلامیمان باور دارم ، نظر نویسنده این جزوه را به نکات زیر جلب می نمایم ، باشد که برای خود شیرینیها ، تفکر مبتنی بر اخلاق اسلامی را فدای اغراض تیمی ننموده باشیم.

• بنده هم مثل نویسنده کتاب تکیه گاه ،باور دارم که بحران اجتماعی سال 88 که این دوستان به نام اسب فتنه سوارش می شوند ، یک سری علل قبل بحران و مقداری نیز علل بعد بحران داشته است ، منتها علل واقعی قبل از پیدایش بحران 88 ، سعه صدر مدیران اسبق و بی توجهی درخورآنها به جریانهای نقاب دار درفرایند نفوذ تدریجی وبی سر وصدا به ارکان تصمیم گیری نظام اسلامی برای به حاشیه راندن یاران امام راحل بوده است که لاجرم حاصل این بی توجیها درسال 88 منتج به غوغایی گردید که درنهایت جریات انحرافی و معلوم الحال ازآن بیرون آمدند.

درمورد علل بعد بحران نیز ، بنده معتقدم که توسل جریان نقاب به عوامفریبی وتشکیل گروه های سازمان دهی شده به نام مردم (روش مدیریت لنینی) یکی از عوامل مهم دوام مقطعی آنها برای موج سواریها بوده است.

• نکته مهم دیگر این است که برخلاف تصور نویسنده جزوه تکیه گاه، بحران 88 را خانواده هاشمی (که البته هدف اینها خود آیت اله..هاشمی رفسنجانی بوده است) ، مدیریت نکرده است ، بلکه پیدایش سه نوع تفکر مدیریتی آلوده ریشه این حوادث بوده است.

الف- جریان ومشرب غوغا سالاری : دراصطلاح سیاسی ،غوغا سالاری به سبک مدیریتی اشاره دارد که درآن افرادی غیرشایسته ودرحد اطلاعات عامیانه ، بخاطر بهره برداری ازهیاهو وچماق زر وزور وتزویر بر سیستم مدیریتی حاکم می گردند .

هرچند مدیریت مبتنی بر غوغا سالاری ازلحاظ علمی نمی تواند زیاد دوام بیاورد ولی در مقاطعی خاص بخاطر فرصت طلبی جریاناتی آلوده ، امکان خودنمایی وتشبیه سازی بجای حق را پیدا می کند .

باوربنده برخلاف نویسنده جزوه تکیه گاه ، این است که حداقل فساد ملیاردی اخیر که درآن افرادی جوان و غیر متخصص ودرسطح مدارک پایین علمی ، امکان مدیریتهای بزرگی را پیدا کرده بودند خود سندی روشن بر نفوذ جریان غوغا سالار دربحران 88 می باشد وگواهی محکم در جهت تلاش جریان غوغا سالار بوده است که البته اگر امکان ادامه ورسیدگی بیشتر پیدا کند ، قطعا " به جریانهای نقاب دار بزرگی منتهی خواهدشد.

ب- رویکرد تمامیت خواهی وتوتا لیتاریسم: جریانهای درجامعه ما وجود دارد وداشته است که فکر می کنند با کنترل و تجسس محسوس ونامحسوس بر زندگی مردم ، خواهند توانست برای مدتی بر کرسیهای مدیریتی تکیه نمایند وبدین خاطر با قلع وقمع منتقدین و ارباب جراید ورسانه های اطلاع رسانی ومتهم کردن رقبا به توطئه وفتنه و... وزندانی ومحصور نمودن آنها درنهایت به اهدافشان خواهند رسید ، درحالیکه چنین رویکردی را قبلها مستبد مشربانی تجربه کرده ونتیجه نگرفته اند.

نویسنده جزوه تکیه گاه چقدر شایسته بود دراین مبادی نیز به خود زحمت تامل ونگرش علمی می دادند تا نتیجه گیری نادرستی درمورد خانواده آیت اله.. هاشمی رفسنجانی نداشته باشند.

ج – جریان مقدس مابی که به مدیریت نگرش قدوسی دارند : مدیریتهای اجتماعی وسیاسی لاجرم برای رشد وپویایی وفراهم نمودن رضایت مندی افکار عمومی نیازمند نقد ونقدپذیری می باشند ، ولی جریانات درنقاب ارزشی درجامعه ما هستند که مدیران اجرائی را درحد معصومین بالا می برند تا مانع از برملا شدن اسرار سوء مدیریت آنها شوند.

دربحران 88 ما شاهد دروغهای بزرگی در عرصه های اعتقادی واجتماعی بودیم وهمین به مسخره گرفتن شعور مردم ، خود دلیل محکمی برآن بحران بود.

دروغهای بزرگی که از ساحت مقدس امام زمان (عج) ابزاری برای تبلیغات می ساختند ، دروغهای بزرگی که یکسویه شخصیتهای مورد احترام مردم را تهمت می زدند و......

من فکر می کنم پردازش بدین دروغها نیز در بررسی نویسنده جزوه تکیه گاه مورد اغماض قرار گرفته است.

مخلص کلام اینکه : روزی سعدی علیه الرحمه کودکی را برکولش گرفته بود وتوی شهر می چرخید که پسرک بردوش سعدی ، داد میزد که من سعدی را بی آبرو کردم ، وسعدی هم می گفت عاقلان دانند....

حسن فاتحی / yarab48@gmail.com

 

منبع:19دی 

 

 مرکز اسناد:فتنه را خانواده هاشمی مدیریت کرد/او تا سال۸۴ شخص دوم مملکت بود

یکی از جدیدترین آثار مرکز اسناد انقلاب اسلامی کتابی به نام «تکیه گاه» است که در آن عملکرد آیت الله اکبر هاشمی رفسنجانی» در نهمین و دهمین انتخابات ریاست جمهوری بررسی شده است.

به گزارش خبرآنلاین، مرکز اسناد انقلاب اسلامی «تکیه‌گاه» (بررسی عملکرد اکبر هاشمی رفسنجانی در نهمین و دهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری) را به قلم محمدحسن روزی طلب، از حامیان جدی احمدی نژاد، عضو ارشد برخی سایت‌های حامی او مانند رجانیوز، سردبیر ویژه‌‍نامه‌های روزنامه ایران در دولت نهم و... منتشر کرد.



سایت مرکز اسناد در معرفی این کتاب نوشته است: «جریان فتنه 1388 دارای ابعاد و زوایای مختلفِ آشکار و پنهانی است که برای درک نحوه‌ شکل‌گیری آن باید به جناح‌بندی‌های سیاسی بعد از انقلاب اسلامی و مشی برخی شخصیت‌های نظام در طول دوران تصدی سمت‌های مختلف توجه نمود. از این رو تقسیم تاریخ انقلاب به پیش و پس از فتنه جهت نشان‌دادن مواضع اشخاص و جناح‌های مختلف بیراهه نیست.

انتخابات نهمین دوره ریاست جمهوری و پیروزی آقای احمدی‌نژاد بر رقیبان بانام و نشان خود سرآغاز تنش‌ها و تحولاتی شد که اگر چه ریشه در مدیریت‌های پیشین و سالیان دور داشت، ولی تأثیر عمیقی در رفتار سیاسی شخصیت‌ها گذاشت. اکبر هاشمی رفسنجانی یکی از این افراد بود که در طول چهار سال فعالیت دولت نهم از مانع‌تراشی در برابر اقدامات دولت بازنایستاد و همه مخالفان دولت را به نوعی زیر چتر حمایت خود برد. انتخابات دوره‌ دهم ریاست‌جمهوری عرصه‌ای برای رقابت دوباره هاشمی با احمدی‌نژاد شد اما این بار هاشمی خود در صحنه نبود ولی رقبای احمدی‌نژاد را حمایت می‌کرد که پرچم «نه احمدی‌‌نژاد» را برافراشته بودند. هوشیاری ملت در روز 22 خرداد نتیجه انتخابات را رقم زد، اما رقیبان احمدی‌نژاد به جای تبریک، «تقلب» در انتخابات را القا کردند که باعث بروز فتنه‌ بزرگی شد. هاشمی که پیش از انتخابات از میرحسین موسوی حمایت می‌کرد بعد از انتخابات نیز با مواضع غیرشفاف خود باعث جری‌شدن فتنه‌گران شد و خانواده وی نیز فتنه را مدیریت کردند.

این اثر به عملکرد هاشمی در انتخابات نهم و دهم ریاست جمهوری پرداخته و با نقل انبوهی از مدارک و مستندات نحوه‌ سلوک هاشمی را با دولت نهم و جریان انتخابات دهم روشن می‌سازد.»



کتاب تکیه گاه مشتمل بر پیشگفتار، مقدمه و یازده فصل، ضمائم، تصاویر و نمایه است.

درباره فصل یکم کتاب با عنوان «انتخابات نهم، رقابت با شهردار تهران» اینگونه توضیح داده شده است: « اصولگرایان با توجه به شعارهایی چون عدالت و کارآمدی نسبت به احمدی ن‍ژاد نظر مثبت داشتند، از طرفی هاشمی رفسنجانی که در انتخابات مجلس ششم طعم شکست را چشیده بود اظهار می داشت چنان چه ببیند بین کاندیداها کسی باشد که بتواند آرای بیشتر مردم را جذب کند کاندید نخواهد شد ولی در غیر این صورت احساس تکلیف خواهد کرد نسبت به کاندید شدن احمدی نژاد چنین اظهار می دارد: اگر بخواهند کسی مثل احمدی نژاد را مطرح کنندمی مانم و موضع گیری می کنم، لازم به یادآوریست که در این فصل در مورد مطالب ذیل توضیح داده شده، که عبارتند: باز هم میر حسین موسوی، فعالیت شورای ناهماهنگی نسبت به کاندیداتورها، تردیدهای هاشمی، مخالفت جوانان با به صحنه آمدن مجدد هاشمی، و بالاخره هاشمی آمد، آن طرف میر حسین موسوی، گرم تر شدن فضای انتخاباتی، فیلم تبلیغاتی، مصاحبه با روزنامه جمهوری اسلامی، حمایت ها و نظر سنجی ها، برگزاری انتخابات و راه یافتن دو نامزد به دور دوم، حمایت خاتمی، میر حسین موسوی و کروبی، اولین مناظره ها و روز سوم تیر.»

در فصل دوم کتاب با عنوان «رقابت انتخاباتی با دولت نهم» به این سرفصل ها پرداخته شده است: «تشنج در سخنرانی های هاشمی در قم، معمای انتشار نامه محرمانه امام، سقوط شش ماهه دولت، پشتوانه تمام قد برای دانشگاه آزاد، سوار بر موج بحران نمایی، ماجرای موسویان، گدا پروری و ادعای دوران طلایی سازندگی، انحراف دولت از سند چشم انداز، پالیزدار پروژه ای در خدمت هاشمی، زمان مدارا به پایان رسیده، پیام ها و سفر های خارجی.»



فصل سوم کتاب «طرح دولت وحدت ملی» نام دارد و در این طرح هاشمی که تجربه ائتلاف برای دولت وحدت ملی را در سال 1384 داشت نکته ضعف اجمالی آن را در بی طرفی نسبی اصولگرایان در انتخابات نهم ریاست جمهوری می دانست و گمان می کرد کسانی مثل علی اکبر ناطق نوری، علی لاریجانی و محمد رضا باهنر می توانند به موفقیت این طرح در انتخابات دهم ریاست جمهوری کمک کنند.


آنطور که ناشر عنوان کرده، در فصل چهارم با عنوان «تقلب ادعای دوازده ساله» می خوانیم: نخستین ورود آقای هاشمی به موضوع تقلب در انتخابات ریاست جمهوری در تریبون نماز جمعه تهران در سال 1387، وی در سخنانی که مناسبتی برای طرح آن وجود نداشت از لزوم صیانت از آراء مردم و اهمیت آن سخن گفت هرچند این سخنان با بی توجهی اکثر سیاسیون همراه شد.



فصل پنجم کتاب «حمایت هاشمی از موسوی» نام دارد. و در توضیح آن نوشته شده است: «حمایت هاشمی رفسنجانی از موسوی به حدی در افکار عمومی مشخص و روشن بود که محسن آرمین سخنگوی سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی در روز 26 فروردین ماه 88 در نشستی که با عنوان احزاب و انتخابات از سوی انجمن اسلامی دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران برگزار شده بود هاشمی را همراه با اصلاحات خواند.»

«روزهای پر کار یک خانواده» عنوان فصل ششم کتاب است و ناشر برایش این توضیح را نوشته است:«عفت مرعشی، مهدی هاشمی رفسنجانی، فائزه هاشمی رفسنجانی، فاطمه هاشمی رفسنجانی، محسن هاشمی رفسنجانی و یاسر هاشمی رفسنجانی( خانواده هاشمی) با اظهار نظرهای جنجالی و حضور در آشوب و اغتشاشات سعی بر ایجاد تشنج و درگیری داشتند.»

فصل هفتم کتاب «مناظره به پا شد» نام دارد. قسمت های مختلف فصل هفتم این کتاب تشکیل شده است از: مناظره به پا شد، پاسخ های هاشمی و محاکمه در تلویزیون، فحاشی در پاسخ به مناظره. ایده مناظره در انتخابات دهم ریاست جمهوری اگرچه ابتدا از سوی مخالفان محمود احمدی نژاد به خصوص مهدی کروبی طرح شد و با مشورت وزیر وقت کشور و رئیس کمیسیون تبلیغات ریاست جمهوری مورد تأیید قرار گرفت، لهذا محمود احمدی نژاد علی رغم مخالفت اولیه پذیرفت که در مناظره ها حضور یابد و در قسمتی از مناظره می گوید: باور من این است سه دولت پی در پی( موسوی، هاشمی و خاتمی) در برابر من قرار گرفته اند.»

«نامه سرگشاده» عنوان فصل هشتم کتاب است که به بیان نامه سر گشاده و جزیئات نامه و تحلیل نامه سرگشاده پرداخته و در قسمتی از تحلیل آمده است: من فکر می کنم دلیل نوشتن نامه آقای هاشمی چند روز مانده به انتخابات دهمین دوره ریاست جمهوری به مقام معظم رهبری این مطلب بود که آن ها با دیدن وضعیت جامعه نسبت به شکست خود مطمئن شده بودند و در اینجا برای این کار به دنبال ایجاد یک مانع جدی برای بحرانی کردن انتخابات می گشتند در حقیقت آن نامه به معنای حذف کاندیدای رسمی انتخابات در بیست و چهار ساعت مانده به آخرین روز تبلیغات بود، نتیجه این کار توقف انتخابات و در واقع توقف مردم سالاری و کلید زدن یک استبداد بود.»

فصل نهم کتاب «هفته پرماجرا» نام دارد و تیتر مطالبی که در فصل نهم خواهید دید، عبارتند از «هفته پر ماجرا، رایزنی های سطح بالا در روز بیست و سه خرداد، اردوکشی خیابانی، دیدار تاریخی در بیت رهبری، بیانات اولیه رهبر معظم انقلاب، سخنان دکتر بهشتی به نمایندگی از موسوی، اظهارات دانش جعفری نماینده رضایی ، اظهارات هاشمی ثمره به نمایندگی احمدی نژاد، اظهارات دانشجو وزیر کشور، سخنان کوتاه رهبر انقلاب، اظهارات کدخدایی( شورای نگهبان)، روایت منتجب نیا از جلسه، عدم اطلاع رضایی از سخنان نماینده اش، نماز جمعه تاریخی، تلاش برای شکستن فصل الخطاب، تصمیم قطعی برای آشوب، ماجرای ساندویچ در اوج اغتشاشات، رایزنی برای پذیرش رأی مردم، موسوی چه می خواست.»


«هاشمی رفسنجانی و فتنه» عنوان فصل دهم کتاب است که سرفصل هایی چون «روز 26 تیر 1388 3- حاشیه ها ، بازتاب های بین المللی، سکوت در برابر اتهام تجاوز، رد تجاوز در بررسی مجلس، تکاپوی کروبی برای سند سازی در دیار فانی، تقاضای دستگاه قضا برای برخورد با کروبی، فرزند شاه، ادعای پدر، اجلاس خبرگان و طرح برون رفت و نفس های آخر.»

فصل یازدهم کتاب هم «نفر دوم یا موازی رهبری» نام دارد و اختصاص یافته به وضع حال هاشمی رفسنجانی که اهم مطالب این فصل عبارت است از: اکبر هاشمی رفسنجانی تا سال 57، اولین سند مبارزات 2- تأسیس نشریه مکتب تشیع، در گذشت آیت الله بروجردی و مرجعیت امام خمینی، اولین کتاب، اقامت در تهران، سخنرانی هیئت بساز بفروش ها، حضور در دانشگاه ها، سفر به دور دنیا، بازداشت آخر، محاکمه، از زندان تا پیروزی، نهادسازی پیش از پیروزی، ورود امام و پیروزی انقلاب.»

سایت مرکز اسناد نوشته است: «یکی از قسمت های مهم فصل یازدهم نسبت به جایگاه آقای هاشمی به عنوان نفر دوم یا موازی با رهبری اشاره شده که بلا شک هاشمی رفسنجانی را چه در دوران مبارزاتی برای پیروزی انقلاب چه در دوران شکل گیری نظام جمهوری اسلامی تا سال 1384 باید شخصیت دوم کشور دانست و کسب این موقعیت را به خاطر هوش سرشار و تأثیر گذاری فوق العاده او دانست از طرفی روابط عاطفی خانواده اش در تصمیم گیری های سیاسی او تأثیر داشته و نتوانسته خود را از این نکته ضعف برهاند. در مجلس خبرگان رهبری با وجود آگاهی از نظر امام خمینی مبنی بر انتخابات رهبری واحد و طرح آیت الله خامنه ای به عنوان جانشین، خود هاشمی به رهبری شورایی رأی داد با این اطمینان که او هم در چنین شورایی حضور خواهد داشت.

در قسمت پایانی ضمیمه ها و تصاویر و نمایه آورده شده که ضمیمه دو سخنان فائزه هاشمی در اغتشاشات 25 خرداد، ضمیمه سه متن کامل خطبه دوم نماز جمعه هاشمی رفسنجانی در 26 تیر 1388، ضمیمه چهار دیدار با دانشجویان دانشگاه های مشهد، ضمیمه پنجم متن دفاعیه روزنامه ایران از شکایت هاشمی رفسنجانی، ضمیمه شش مهدی هاشمی از ابوعلی سینا تا جونیور، ضمیمه هفت اظهار نظرهای تکان دهنده درباره برنامه ریزی فتنه 88 بر اساس آنچه پخش خارجی فتنه سبز منتشر کرد: ولایت فقیه هدف اصلی فتنه.»

برش هایی از کتاب
در صفحه 120 آمده است:
«دیدارهای هاشمی رفسنجانی با مراجع تقلید و علمای قم که در طول شانزده سال پس از رحلت امام خمینی(ره) کم سابقه بود با ریاست جمهوری احمدی نژاد به صورت گسترده ای دنبال شد.»

در صفحه 596 نیز می خوانیم:
«خاتمی می گفت اگر ما تعبیر جامعه مدنی را زیاد به کار بگیریم، بی آنکه در داخل هزینه بدهیم به غربی ها اعلام می کنیم که قصد و روش ما در حکومت مخالف روش ولایت فقیه است.»

 

منبع: انتخاب 

 


تگ های مطلب:
ارسال دیدگاه

  • bowtiesmilelaughingblushsmileyrelaxedsmirk
    heart_eyeskissing_heartkissing_closed_eyesflushedrelievedsatisfiedgrin
    winkstuck_out_tongue_winking_eyestuck_out_tongue_closed_eyesgrinningkissingstuck_out_tonguesleeping
    worriedfrowninganguishedopen_mouthgrimacingconfusedhushed
    expressionlessunamusedsweat_smilesweatdisappointed_relievedwearypensive
    disappointedconfoundedfearfulcold_sweatperseverecrysob
    joyastonishedscreamtired_faceangryragetriumph
    sleepyyummasksunglassesdizzy_faceimpsmiling_imp
    neutral_faceno_mouthinnocent

عکس خوانده نمی شود