کد خبر: 852

1392/07/04 10:36

نسخه چاپی | دسته بندی: ---
0
بازدیدها: 648

دولت مطلوب از دیدگاه امام خمینی منتشر شد

کتاب «دولت مطلوب از دیدگاه امام خمینی(س)» با مقدمه سیدمحمد خاتمی از سوی انتشارات عروج، وابسته به موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی(س) منتشر شد. به گزارش پایگاه اطلاع رسانی و خبری جماران، این اثر شامل […]

کتاب «دولت مطلوب از دیدگاه امام خمینی(س)» با مقدمه سیدمحمد خاتمی از سوی انتشارات عروج، وابسته به موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی(س) منتشر شد.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی و خبری جماران، این اثر شامل 12 مقاله درباره دیدگاه‌های بنیانگذار انقلاب اسلامی نسبت به دولت مطلوب است و حجت‌الاسلام والمسلمین سیدمحمد خاتمی مقدمه ای بر آن نوشته است. 

 

داستانی در پیشگفتار این اثر می نویسد: دولت یکی از پیچیده ترین مفاهیم مطرح شده در علم سیاست است. به طوری که دیدگاههای گوناگون و بسیار متنوع پیرامون آن وجود دارد. امروزه دولت پدیده ای است که وجودش را در همه جا می توان احساس کرد. تا آن جا که همه ابعاد زندگی انسان تحت تأثیر دولت است. در بیانات امام خمینی(س) و نیز قانون اساسی جمهوری اسلامی دولت در دو معنی عام یعنی نظام حکومتی که شامل رهبری و قوای مقننه و قضائیه و مجریه است و خاص یعنی قوه مجریه در مقابل دیگر ارکان نظام به کار رفته است.

 

در ادامه این مقدمه اشاره شده است که :مجموعه پیش رو شامل مقالاتی است که تحت عنوان دولت مطلوب از دیدگاه امام خمینی(س) توسط جمعی از صاحبنظران در راستای مسئولیت های دولت و وظایف آن در حوزه عمل تبیین شده است. بیرکی می افزاید: متاسفانه اکثر کارهای پژوهشی در حوزه مباحث مربوط به دولت از منظر تئوریک و در قالب مباحث کلی و انتزاعی صورت گرفته و کمتر به جنبه های عملی و کاربردی پرداخته شده است. در حالی که می دانیم عدم تحقق کارایی دولت  بحران مشروعیت را به دنبال خواهد داشت. از این رو در این مجموعه اصول و ضوابط حاکم بر دولت و وظایف آن با رویکرد اجرائی و عملی مورد بررسی قرار گرفته است.

 

اخلاقی گرایی در سیاست (مشی فرهنگی و تربیتی، نفی خشونت گرایی، مخالفت با استبداد و استکبار، حمایت از مظلوم، عدالت گرایی با آغاز از خویش، صداقت و پرهیز از نفاق و دو رویی، تحمل سلایق و دیدگاههای مختلف)، اجرای فرمان هشت ماده ای امام، ایجاد نظام قانون مدار، مشروعیت حکومت و مقبولیت قوانین، احترام به حریم خصوصی شهروندان، رعایت دادرسی عادلانه، برخورداری از خصوصیات اعتقادی، روحی، اخلاقی و توان اجرایی(داشتن پشتوانه اعتقادی محکم نسبت به اعتقادات اسلام، تربیت معنوی بر مبنای اخلاق اسلامی، خود را مسئول دانستن، تنظیم و اداره دولت بر اساس دمکراسی (تنظیم امور بر اساس مشورت، تساوی در برابر قانون، وحدت کلمه و شایسته سالاری))، التزام به تقوای سیاسی (لزوم برخورداری از قاطعیت و عدم نشان دادن ضعف و سستی، محکومیت فرهنگ چاپلوسی و تملق، دین باوری و ستیز با چاپلوسان، نفی انحصار طلبی و استبداد رأی، عدم لحاظ نمودن موقعیت سیاسی در برخورداری از اموال عمومی)، دولت الکترونیک و مختصات دولت مطلوب (باور به جامعیت دین، دین مداری، قانون محوری، و اصالت رأی)، مبانی سیاست خارجی (حفظ استقلال و تمامیت ارضی، حفظ وحدت اقوام و مذاهب و فرهنگها، حفظ صلح و امنیت در داخل و در مرزها، توسعه کشور و بهره برداری از امکانات موجود در محیط جهانی، همراهی با حق و حق طلبی و عدالت در جهان)، الگوی مناسب دولت بر اساس تحلیل محتوای مطالب امام: دولت بر آمده از خواست مردم، مبتنی بر ارزش ها و دستورات اسلامی در قالب جمهوری و انتخابات،تناسب قدرت و مسئولیت، رعایت حق و تکلیف، اداره امور بر اساس قانون و در مسیر استقلال و بدور از وابستگی، سیاستگذاری عدالت اجتماعی: حذف استثمار، استکبار و ستمگری از روابط اجتماعی، عدالت اجتماعی لازمه سلامتی رژیم سیاسی، تسری عدالت ورزی از فرمانروایان به جامعه،،لزوم اصلاح مستمر ساختار ها و نهادهای اجتماعی، وظایف دولت در کلام و پیام امام: قدردانی از ملت، مجال دان به مردم برای حضور و مشارکت در عرصه های مختلف جامعه، خدمت به محرومین و مستضعفین، آزادی و تأمین آن برای انسانها، اقتصاد صحیح و عادلانه، تعلیم و تربیت توأم با تعهد اسلامی، وحدت و اتحاد مسلمانان، پای بندی به اخلاق و ارزش های انسانی، جلوگیری از انحراف، توجه به جهات معنوی، چارچوب های مقالات این کتاب را تشکیل می دهد.

 

مقالات این کتاب در موضوعات گوناگونی مانند معیارهای جامعه اخلاقی در اندیشه امام خمینی(س)،‌ دولت مطلوب از نظر امام خمینی(س)، مبانی نظری فرمان هشت ماده‌‌ای حضرت امام خمینی(س)،‌ بدترین اوصاف حاکمان، تقوای سیاسی قدرتمندان و تفاوت آن با تقوای شخصی‌، شکل‌گیری نخستین دولت‌ها در دوره امام خمینی(س)،‌ دولت الکترونیک و نسبت آن با اندیشه سیاسی امام خمینی(س)،‌ سیاست خارجی امام جزم‌اندیش نبود‌، نسبت الگوی نظری انسان کامل و الگوی سیاسی(نظم و عمل سیاسی در اندیشه امام خمینی) تنظیم شده‌اند.‌ 

حکومت دینی از منظر سه فقیه (شیخ انصاری،‌ آخوند خراسانی و روح‌الله خمینی)،‌ الگوی مناسب دولت بر اساس تحلیل محتوای مطالب امام خمینی(س)،‌ سیاستگذاری عدالت اجتماعی در جمهوری اسلامی ایران و وظایف دولت در کلام و پیام امام خمینی(س) از دیگر عناوین مقالات این مجموعه هستند. 

معصومه ابتکار،‌ نجفقلی حبیبی،‌ محمدجعفر حبیب‌زاده، یعقوب حبیبی شمس، اکبر حمیدزاده گیوی،‌ جواد فخار طوسی،‌ سیدمسعود رضوی،‌ سیدعلی قادری،‌ محمدعلی سبحانی‌، سیدرضا شاکری،‌ محمد‌علی سلطانی،‌ عباس عبدی،‌ مهدی براتعلی‌پور و علی داستانی‌بیرکی از نویسندگان مقالات این اثر به‌شمار می‌آیند. 

کتاب «دولت مطلوب از دیدگاه امام خمینی(س)» را نشر عروج در دو هزار نسخه به بهای 14 هزار تومان منتشر کرده است.

+

تگ های مطلب:
ارسال دیدگاه

  • bowtiesmilelaughingblushsmileyrelaxedsmirk
    heart_eyeskissing_heartkissing_closed_eyesflushedrelievedsatisfiedgrin
    winkstuck_out_tongue_winking_eyestuck_out_tongue_closed_eyesgrinningkissingstuck_out_tonguesleeping
    worriedfrowninganguishedopen_mouthgrimacingconfusedhushed
    expressionlessunamusedsweat_smilesweatdisappointed_relievedwearypensive
    disappointedconfoundedfearfulcold_sweatperseverecrysob
    joyastonishedscreamtired_faceangryragetriumph
    sleepyyummasksunglassesdizzy_faceimpsmiling_imp
    neutral_faceno_mouthinnocent

عکس خوانده نمی شود