تازه های کتاب
تازه های انتشارات کتاب ناب
بایسته های فرهنگ
سازمان های فرهنگی
- شورای وزارت خانه های فرهنگی، گامی درجهت تحقق حکمرانی فرهنگی
- حکمرانی فرهنگی
- برنامه اصلاحات معاونت فرهنگی
- حکمرانی در شکل کلان نیاز دارد، بداند در کجا سفت و کجا منعطف باشد
- انتصاب دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور
- نادره رضایی، معاون امور هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی شد
- فعالیتهای معاونت فرهنگی وزارت ارشاد در جهت اهداف انقلاب اسلامی است
مسائل نظری
حوزه علمیه
دانشگاه
- انتشار کتابهای فقهی درباره مسائل روز
- گزارشی از حضور استاد احمد مبلغی در مجمع جهانی فقه اسلامی
- ادله فقهی الزام حاکمیت به حجاب
- ظرفیتها و چالشهای استفاده از فقه در تقنین
- حجاب امری اجتماعی، با امکان قانونگذاری
- مسئله اجازه همسر، نیازمند بحث فقاهتی است
- کسانی که در اصول تابع دیگران باشند، نباید خود را مجتهد بدانند
- تمدید مهلت ارسال اثر به پنجمین دوره انتخاب کتاب برگزیده دانشگاهی
- بازسازی منابع تاریخی مفقود شیعه
- رتبهبندی علمی دانشگاهها، پژوهشگاهها و مؤسسات آموزش عالی وابسته به حوزه علمیه قم
- انتصاب ریاست نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاهها
- ۱۳ دانشگاه ایرانی در جمع هزار دانشگاه برتر دنیا
- ضرورت پردازش دادههای علمی و کتابخانهای
- دکتر محسن جوادی معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی شد
علمی آموزشی
علمی پژوهشی
هنر
- وضعیت فلسفه در سده اخیر حوزه علمیه قم
- فقهی که بخواهد نظریهپرداز باشد، در بستر درسهای تخصصی و پژوهشهای آزاد شکل میگیرد
- ضرورت پرداختن به مکتب فقهی و اصولی امام خمینی (ره)
- قطب فرهنگی اسلام «عقل» است
- مدیر حوزه های علمیه خواهران کشور انتخاب شد
- جامعه الزهراء س یادگاری پربرکت از حضرت امام ره
- تغییر و تحول در نظام آموزشی حوزههای علمیه
اخبار و مسائل کتاب
نقد و معرفی کتاب
- برنامه اصلاحات معاونت فرهنگی
- حکمرانی در شکل کلان نیاز دارد، بداند در کجا سفت و کجا منعطف باشد
- فعالیتهای معاونت فرهنگی وزارت ارشاد در جهت اهداف انقلاب اسلامی است
- برگزیدگان همایش بیست و پنجم کتاب سال حوزه
- صدور پروانه فعالیت کتابفروشان
- مصوبات جلسات 645 تا 647 هیات انتخاب و خرید کتاب
- علیرضا مختارپور، رئیس کتابخانه ملی و مهدی رمضانی، سرپرست نهاد کتابخانههای عمومی کشور شد
اقتصاد
اجتماعی
- باید امید آفرینی کنیم
- طرح اصلاح قیمت بنزین می توانست بهتر از این اجرا شود
- خواستار استمرار معافیت مالیاتی اصحاب فرهنگ، هنر و رسانه هستیم
- در عرصه جنگ اقتصادی، به طور قاطع دشمن را عقب می زنیم
- دولت خسته نیست
- فعالیت 11 هزار و ۹۰۰ رسانه دارای مجوز در کشور
- افرادی که نفوذ پیدا می کنند داغترین شعارهای حاکمیتی را میدهند
- وفاق ملی ضرورت تداوم انقلاب اسلامی
- ادله فقهی الزام حاکمیت به حجاب
- ثبتنام بیمه درمان تکمیلی اصحاب فرهنگ، هنر، رسانه
- مسئله اجازه همسر، نیازمند بحث فقاهتی است
- بیانیه تشکر و قدردانی بیش از چهل نفر از علما وفضلای حوزه علمیه خطاب به اقای دکترجوادی
- بیانیه تشکر و قدردانی بیش از چهل نفر از علما وفضلای حوزه علمیه خطاب به اقای دکترصالحی
- نگاهی به اندیشه آیت الله هاشمی رفسنجانی ره
1392/07/01 22:31
حسن روحاني رييسجمهوري اسلامي ايران:دانش آموزان بايد با حق اعتراض خود در مدارس آشنا شوند
حجتالاسلام والمسلمين دكتر حسن روحاني رييسجمهوري اسلامي ايران صبح امروز (دوشنبه) در آيين بازگشايي مدارس كشور در سال تحصيلي 93-92 در دبيرستان نمونه دولتي دخترانه حضرت فاطمه زهرا (س) در شهرك صاحب […]
حجتالاسلام والمسلمين دكتر حسن روحاني رييسجمهوري اسلامي ايران صبح امروز (دوشنبه) در آيين بازگشايي مدارس كشور در سال تحصيلي 93-92 در دبيرستان نمونه دولتي دخترانه حضرت فاطمه زهرا (س) در شهرك صاحب الزمان يافت آباد، با تبريك اين مناسبت به دانش آموزان ، معلمان و همه فرهنگيان گرانقدر و خانواده هايي كه براي آينده فرزندانشان به مدارس چشم دوخته اند، گفت: بي ترديد بهروزي يك ملت در سايه خرد و علم حاصل مي شود.
رييس جمهور با بيان اينكه علم چيزي جز انباشت تجربيات و خرد نيست، افزود: همه ما بايد براي آينده ايران در مدارس تلاش كنيم.
رييس جمهور با بيان اينكه مدرسه اولين محيطي است كه انسان به جامعه واقعي نزديك شده و با واقعيات اجتماعي آشنا مي شود، تصريح كرد: در مدرسه دانش آموزان خود را در كنار همسن و سالان خود و نيز مواجه با مطالبات، نيازها و عواطف گوناگون مي يابند و براي اولين بار تنوع انسان ها و نيازها را تجربه مي كنند.
دکتر روحاني با اشاره به بي پايان بودن نيازها و مطالبات انسانها در برابر محدوديت امكانات و منابع در جوامع، خاطر نشان كرد: اين تقابل محل بروز تعارض ميان مطالبات و خواسته ها با محدوديت هاست و در چنين شرايطي است كه نياز به مقررات و قانون احساس مي شود و مدرسه آن جايي است كه آشنايي افراد با قانون و قانونمداري بايد آغاز شود.
رييس جمهور با بيان اين مطلب كه در مدرسه است كه افراد بايد با حقوق و تكاليف خود آشنا شوند، قانون را مجموعه اي از حقوق و تكاليف انسانها تعريف كرد و گفت: دانش آموزان بايد بدانند كه به طور مساوي از حق آموختن ، احترام و كرامت برخوردار بوده و همه بايد به نسبت برابر از امكانات مدرسه و امكانات اجتماعي برخوردار باشند.
رييس جمهور اضافه كرد: دانش آموزان بايد بدانند كه حق برخورداري يكسان از عواطف معلم و مدير را دارند و همه معلمين و مسوولين آموزش و پرورش نيز بايد بدانند كه نگاه آنان به دانش آموزان بايد يكسان باشد و تفاوتي تحت عناوين نژاد، چهره ، قيافه و يا تعلق به گروه سياسي خاص در محيط آموزش و پرورش نبايد وجود داشته باشد.
دکتر روحاني با تاكيد بر اينكه همه دانش آموزان از كلاس اول دبستان تا پايان دوره متوسطه بايد اطمينان داشته باشند كه از امنيت جسمي و روحي در مدرسه برخوردار خواهند بود، تصريح كرد: هيچ معلم و مديري نبايد به خود اجازه دهد به دانش آموزي توهين كرده يا با لحن و كلام درشت با او سخن بگويد؛ اهانت به دانش آموزان ، اهانت به كل ملت ايران است، چرا كه دانش آموزان، فرزندان اين مرز و بوم هستند.
رييس جمهور متذكر شد: اينجا از تنبيه جسمي سخن نمي گويم كه قطعا در مدارس كشور وجود ندارد و اگر خداي ناكرده دولت تدبير و اميددر گوشه اي از كشور با تنبيه مواجه شود به اشد وجه با آن برخورد خواهد كرد.
دکتر روحاني خاطر نشان كرد: دانش آموزان بايد به حقوقشان كاملا آگاه باشند و البته در كنار اين آگاهي با تكايفي كه برعهده آنهاست نيز آشنا شوند.
رييس جمهور حفظ نظم كلاس، احترام به معلمان و درست درس خواندن ، احترام به همكلاسي ها و پرهيز از دعوا و مشاجره با همكلاسي ها در مدرسه را از جمله تكاليف دانش آموزان برشمرد و گفت: دانش آموزان اگر از مسير اعتدال ، اخلاق و قانون فاصله بگيرند بايد آثار، عواقب و تبعات آن را بپذيرند و بايد بدانند كه تخلف از قانونمداري تبعات خودش را دارد.
دکتر روحاني افزود: دانش آموزان البته بايد بدانند كه اگر حقشان تضييع شد ، حق اعتراض دارند.
رييس جمهور اظهار داشت: دانش آموزان بايد با حق اعتراض خود در مدارس آشنا شوند و بدانند كه اگر اعتراض به معلم تاثير نداشت، مي توانند اين اعتراض را به مدير منتقل كنند و اگر اين مرحله نيز موثر نبود مي توانند اعتراض خود را در مناطق آموزش و پرورش دنبال كنند.
دکتر روحاني آشنايي با حق اعتراض را بسيار مهم توصيف و تصريح كرد: آشنايي با حق اعتراض و برخورداري از آن، آغاز شكوفايي كرامت و عظمت انسان است و آشنايي و برخوداري از آن بايد از مدارس آغاز شود كه اين مي تواند مدارس را به سمت قانونمداري سوق دهد.
رييس جمهور با اشاره به اينكه سعادت و بهروزي يك ملت در سايه قانونمداري حاكم شده و استبداد و خودكامگي از قانون گريزي آغاز و ايجاد مي شود، تاكيد كرد: از همه فرهنگيان درخواست دارم كه به دانش آموزان در محيط مدرسه كمك كنند تا بيشتر ، بهتر و راحت تر با زندگي اجتماعي خود و تكاليف و حقوق قانوني خود آشنا شوند.
دکتر روحاني در ادامه ضمن بيان چند نكته، پيشنهاداتي براي پررنگ تر شدن آموزش هاي اجتماعي مدارس ارائه كرد.
رييس جمهور از مسوولان آموزش و پرورش و مدارس خواست تا ساعتي را تحت عنوان زنگ كتاب در برنامه هاي آموزشي مدارس اختصاص دهند و گفت: خوب است ساعتي در طول هفته يا ماه به كتاب خواني و توضيح آنچه دانش آموزان در كتاب مي خوانند در جمع خودشان اختصاص داده شود.
دکتر روحاني با انتقاد از اينكه جامعه امروز كشورمان از كتابخواني فاصله دارد، ادامه داد: كتابخواني بايد از كلاس اول ابتدايي آغاز شود و در كشورهاي پيشرفته در كلاس هاي اول در طول هر هفته چند كتاب به اين ترتيب خوانده شده و خلاصه استنباط و برداشت دانش آموزان از آن كتاب توسط خودشان براي ديگر دانش آموزان توضيح داده مي شود.
رييس جمهور تلاش براي تبديل فرهنگ شفاهي به فرهنگ كتبي را به عنوان دومين پيشنهاد خود مطرح كرد و اظهار داشت: بسياري از مردم كشورمان توان بيان شفاهي مطالبات خود را دارند اما از مكتوب كردن آن ناتوان هستند و چه بسيار حقوق مردم كه در اثر همين كاستي و نقد پايمال مي شود،
دکتر روحاني با تاكيد بر اينكه لازم است زنگ انشاء در مدارس احيا شود، تاكيد كرد:البته منظور بنده زنگ انشاء به معناي سنتي آن نيست، بلكه به اين صورت است كه در اين ساعت دانش آموز بياموزد كه ابتدا از معلم و مدرسه خود انتقاد كرده و براي اصلاح و بهتر شدن اوضاع پيشنهاداتي ارائه كند؛ چه خوب است كه در زنگ انشاء دانش آموزان ياد بگيرند از رييس جمهور انتقاد كرده، نقائص و كاستي هايي كه در كار او مي بينند و در مي يابند را مكتوب كرده و پيشنهادات خود براي رفع اين كاستي ها را ارائه كنند و چه بهتر است كه مدارس اين گونه انشاء ها را براي رييس جمهور ارسال كنند تا پيوند و ارتباط او با فرزندان عزيزش در مدارس بيشتر و محكم تر شود.
رييس جمهور ايجاد زنگ گفتگو در مدارس را عنوان سومين و آخرين پيشنهاد خود مطرح كرد و گفت: به خصوص در دوره تحصيلي متوسطه و سالهاي پاياني تحصيلات دبستان خوب است ساعات گفتگو و مباحثه ايجاد شود تا دانش آموزان با گفتگو كردن با يكديگر و نقد كردن مودبانه از همين دوران آشنا شوند و آن كرسي هاي آزادانديشي كه رهبري معظم انقلاب در تشكيل آنها تاكيد دارند از همينجا آغاز شود.
دکتر روحاني به وزارت آموزش و پرورش پيشنهاد كرد، تمهيدات لازم براي گنجاندن اين موضوعات به عنوان محتواي آموزشي در مدارس اهتمام شود و گفت: اين موضوعات بايد جز مواد درسي نمره دار در نظر گرفته شود تا دانش آموزان با مباحثه و تضارب آراء از همان سالهاي ابتدايي آموزش آشنا شوند.
رييس جمهور در بخش پاياني سخنان خود با اشاره به اينكه طرح سوال مهر به يك رسم مبدل شده است، در تشريح سوال مهر امسال، اظهار داشت: دانش آموزان عزيز به اين سوال پاسخ دهند كه اگر پدر شما رييس جمهور باشد چه اقدامي را به او توصيه مي كنيد كه بتواند اعتدال و ميانه روي را در همه ابعاد زندگي و اجتماع جامعه ايراني بگستراند.
دكتر روحاني تصريح كرد: رييس جمهور ميخواهد در ضمن پاسخ دادن دانش آموزان به اين سوال، افتخار كند كه همه دانش آموزان او را به عنوان پدر مي بينند.
رييس جمهور همچنين به همه آنان كه به دانشآموزان، معلمان، علم آموزان و آموزگاران علم احترام مي گذارند، درود فرستاد.
در ابتداي اين مراسم پس از خير مقدم گويي و تبريك آغاز سال تحصيلي جديد توسط سرپرست وزارت آموزش و پرورش، زنگ آغاز سال تحصيلي 93-92 توسط رييس جمهور به صدا درآمد. دكتر روحاني همچنين در پايان سخنراني خود از كلاس هاي درس اين دبيرستان بازديد كرد.
مطالب مشابه