تازه های کتاب
تازه های انتشارات کتاب ناب
بایسته های فرهنگ
سازمان های فرهنگی
- شورای وزارت خانه های فرهنگی، گامی درجهت تحقق حکمرانی فرهنگی
- حکمرانی فرهنگی
- برنامه اصلاحات معاونت فرهنگی
- حکمرانی در شکل کلان نیاز دارد، بداند در کجا سفت و کجا منعطف باشد
- انتصاب دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور
- نادره رضایی، معاون امور هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی شد
- فعالیتهای معاونت فرهنگی وزارت ارشاد در جهت اهداف انقلاب اسلامی است
مسائل نظری
حوزه علمیه
دانشگاه
- انتشار کتابهای فقهی درباره مسائل روز
- گزارشی از حضور استاد احمد مبلغی در مجمع جهانی فقه اسلامی
- ادله فقهی الزام حاکمیت به حجاب
- ظرفیتها و چالشهای استفاده از فقه در تقنین
- حجاب امری اجتماعی، با امکان قانونگذاری
- مسئله اجازه همسر، نیازمند بحث فقاهتی است
- کسانی که در اصول تابع دیگران باشند، نباید خود را مجتهد بدانند
- تمدید مهلت ارسال اثر به پنجمین دوره انتخاب کتاب برگزیده دانشگاهی
- بازسازی منابع تاریخی مفقود شیعه
- رتبهبندی علمی دانشگاهها، پژوهشگاهها و مؤسسات آموزش عالی وابسته به حوزه علمیه قم
- انتصاب ریاست نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاهها
- ۱۳ دانشگاه ایرانی در جمع هزار دانشگاه برتر دنیا
- ضرورت پردازش دادههای علمی و کتابخانهای
- دکتر محسن جوادی معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی شد
علمی آموزشی
علمی پژوهشی
هنر
- وضعیت فلسفه در سده اخیر حوزه علمیه قم
- فقهی که بخواهد نظریهپرداز باشد، در بستر درسهای تخصصی و پژوهشهای آزاد شکل میگیرد
- ضرورت پرداختن به مکتب فقهی و اصولی امام خمینی (ره)
- قطب فرهنگی اسلام «عقل» است
- مدیر حوزه های علمیه خواهران کشور انتخاب شد
- جامعه الزهراء س یادگاری پربرکت از حضرت امام ره
- تغییر و تحول در نظام آموزشی حوزههای علمیه
اخبار و مسائل کتاب
نقد و معرفی کتاب
- برنامه اصلاحات معاونت فرهنگی
- حکمرانی در شکل کلان نیاز دارد، بداند در کجا سفت و کجا منعطف باشد
- فعالیتهای معاونت فرهنگی وزارت ارشاد در جهت اهداف انقلاب اسلامی است
- برگزیدگان همایش بیست و پنجم کتاب سال حوزه
- صدور پروانه فعالیت کتابفروشان
- مصوبات جلسات 645 تا 647 هیات انتخاب و خرید کتاب
- علیرضا مختارپور، رئیس کتابخانه ملی و مهدی رمضانی، سرپرست نهاد کتابخانههای عمومی کشور شد
اقتصاد
اجتماعی
- باید امید آفرینی کنیم
- طرح اصلاح قیمت بنزین می توانست بهتر از این اجرا شود
- خواستار استمرار معافیت مالیاتی اصحاب فرهنگ، هنر و رسانه هستیم
- در عرصه جنگ اقتصادی، به طور قاطع دشمن را عقب می زنیم
- دولت خسته نیست
- فعالیت 11 هزار و ۹۰۰ رسانه دارای مجوز در کشور
- افرادی که نفوذ پیدا می کنند داغترین شعارهای حاکمیتی را میدهند
- وفاق ملی ضرورت تداوم انقلاب اسلامی
- ادله فقهی الزام حاکمیت به حجاب
- ثبتنام بیمه درمان تکمیلی اصحاب فرهنگ، هنر، رسانه
- مسئله اجازه همسر، نیازمند بحث فقاهتی است
- بیانیه تشکر و قدردانی بیش از چهل نفر از علما وفضلای حوزه علمیه خطاب به اقای دکترجوادی
- بیانیه تشکر و قدردانی بیش از چهل نفر از علما وفضلای حوزه علمیه خطاب به اقای دکترصالحی
- نگاهی به اندیشه آیت الله هاشمی رفسنجانی ره
1392/06/30 12:34
درخت اعتدال ثمر می دهد
درخبرها آمده بود: مرضیه افخم سخنگوی وزارت خارجه پیش ازظهرسهشنبه درنشست هفتگی خود با خبرنگاران رسانههای داخلی و خارجی، درباره نامه اوباما به روحانی گفت: "این نامه رد و بدل شده و مربوط به تبریک […]
درخبرها آمده بود:
مرضیه افخم سخنگوی وزارت خارجه پیش ازظهرسهشنبه درنشست هفتگی خود با خبرنگاران رسانههای داخلی و خارجی، درباره نامه اوباما به روحانی گفت:
"این نامه رد و بدل شده و مربوط به تبریک انتخاب آقای روحانی به سمت ریاست جمهوری ایران است."
وی هم چنین درادامه اظهار داشت : ساز و کار تبادل این نامه از طریق کانالهای دیپلماتیک جاری انجام شده است.
ازاین اظهارات برمی آید روحانی در اقدامی متقابل به نامه تبریک اوباما پاسخ داده است. اینکه چرا محتوای این نامه ها به اطلاع مردم نمی رسد بی اطلاعم، اما اتخاذ این روش را چه در الآن و چه درگذشته از سوی هرکس که باشد صد درصد اشتباه می دانم. متاسفانه باید اقرار کرد اتخاذ چنین روشهایی نتیجه نگاه غلط واشتباه مسولان نظام به مردم و نامحرم دانستن آنهاست.
اشتباه نشود من معتقد نیستم در عالم پیچیده سیاست هر نامه و رفت وآمدی باید به اطلاع مردم برسد این امر یک امر بدیهی است.
سخنگوی وزارت خارجه درمصاحبه اش از" کانال های دیپلماتیک جاری" نام برده است! این چه طرز اطلاع رسانی به مردم است؟
کانالهای دیپلماتیک جاری یعنی چه؟
چه اشکالی دارد مردم که به تعبیر امام ،ولی نعمت و صاحبان اصلی این انقلاب و همه مسوولان نظام از رهبری تا غیر رهبری هستند بدانند چه کشور یا کشورهایی واسطه تبادل این پیامها ونامه ها از سوی دوکشور به همدیگر بوده وهستند؟
با انتقال این اطلاعات اندک وکمتر از اندک! به مردم به کجای سیاست خارجی ما لطمه می خورد؟چرا متن اینگونه پیام یا لااقل بخشهایی ازآنها نباید منتشر شود؟
دردو سه هفته اخیرکه سلطان عمان درسفرکوتاهی به ایران آمد همه دانستند وی دراین سفر- که سفر سومش در این سی وچند سال به ایران بود - حاوی پیامی ازسوی امریکایی ها درباره حمله آنها به سوریه است.
چه مانعی داشت در باره محتوای این سفرسلطان عمان به ایران که خود مردم حدسهای درستی در باره آن زدند و رادیوهای بیگانه هم به محتوای این سفر پرداختند، رادیو تلویزیون ودستگاه سیاست خارجی ما هم دراین زمینه به مردم اطلاع رسانی می کردند؟
حقیقت این است که ما درابتدای پیروزی انقلاب وسالهای بعد ازآن با بعضی افراط وتفریطها درعرصه سیاست مواجه بوده ایم. نمونه ها فراوانند.به چند نمونه اشاره می کنم :
یکی ازاشتباهات شهید عزیز و قدر ناشناخته ،رجایی در دوران کوتاه کمتر از یک ماهه ریاست جمهوری اش این بود که وقتی فرانسوا میتران رییس جمهور فرانسه که درجنگ انواع واقسام حمایتها را از رژیم متجاوز بعث عراق می نمود مسئولیت وی را با صدور پیامی به وی تبریک گفت، شهید رجایی درمشی یک انقلابی با پیامی تند و لحنی افشاگرانه،به این پیام پاسخ داد و آن را بهترین دلیل نفاق میتران بدلیل حمایتهایش ازصدام درجنگ اوعلیه ایران دانست.امام پس ازشنیدن این پیام ازخود عکس العمل نشان داد و این رفتارشهید رجایی رابرنتافت و درپیامی به وی تذکرداد این درست نبود که به پیام تبریک رییس جمهورفرانسه با این لحن وتعابیرتند پاسخ داده شود.
نمونه دیگر، وقتی ضیا ءالحق رییس جمهور وقت پاکستان بنا بود در سفری به ایران بیاید و روزنامه جمهوری اسلامی در یادداشتی از او بنام ضیاءالباطل! نام برد وسیاستهای خصمانه وی راعلیه جمهوری اسلامی ایران به بحث گذاشت که با واکنش معترضانه وزیر وقت خارجه - دکتر ولایتی-روبرو و در نتیجه شکایت وی به امام منجر شد امام این رفتاردوگانه را نپذیرفت وفرمود :اینکه نمی شود یک بخش ازحکومت کسی را با احترام به ایران دعوت کند وبخش دیگری از نظام اورا ضیاء الباطل بنامد وبه او بد و بیراه بگوید.
نمونه دیگر شعارهای مرگی است که هنوزمتاسفانه داده می شود.این که نمی شود برعلیه کشوری شعار های تند ومرگ زا! سر بدهیم واین شعارها را هم از تلویزیون پخش کنیم ولی درعین حال سفیرآن کشور را به سخنرانی رهبری یا رییس جمهور یا به مراسم مهمی مانند مراسم تحلیف رییس جمهور دعوت کنیم !
نمونه های این افراط وتفریط ها بیشمارند:
بخاطر دارم باروی کار آمدن جناب آقای خاتمی، وقتی قرار بود وی به امریکا و در سازمان ملل برود ، درکشور بحث عمده این بود که آیا اگراین سید فرزانه ملت ایران دراجلاس سران کشورها با کلینتون رییس جمهور وقت امریکا مواجه بشود چکار باید بکند؟! آیا اگردیداری تصادفی یاغیر تصلدفی در یکی از راهروهای سازمان ملل بین او و رییس جمهور امریکا اتفاق افتاد وکلینتون دست خود را به سوی خاتمی دراز نمود، آیا آقای خاتمی باید احترام او را پاسخ وبا او دست بدهد یانه اساسا باید کاری بکند که با او رو در رو نشود.
یادم می آید درمسابقه تیمهای ملی فوتبال ایران وامریکا که تلویزیون ایران آن را مستقیما پخش می نمود تا عابد زاده کاپیتان تیم ملی فوتبال کشورمان به رسم همه دیدارها درحضورداورمسابقه باکاپیتان تیم ملی امریکا دست داد وبه او دسته گلی تقدیم نمود ،سیمای ایران این صحنه زیبا را سانسور کرد که من همان موقع درنقدی تند به این روش اعتراض و نوشتم برای چه اینکارها را می کنید؟ نکند فکرمی کنید ملت ایران با دیدن این صحنه دلش به سوی امریکا متمایل و صد درصد امریکایی می شود!
الآن هم متاسفانه همین بحثها درباره سفر دکتر روحانی به امریکا مطرح است که آیا او با اوباما سلام وعلیکی خواهد کرد یا نه؟با اوباما مذاکره کوتاهی خواهد داشت یا نه؟
بنظرمن با روی کار آمدن دولت تدبیر وامید که قرار است بر مشی اعتدال ر فتار نماید،این بحثهای کم ارزش باید به کناری نهاده شود و به روابط سیاسی ومذاکره با کشورهایی که با ما بر سر مهر نبوده و نیستند، ازمنظرمتفاوتی نگریسته شود. درتاریخ اسلام هیچ گاه سراغ نداریم رسول خدا یا امیرالمومنین یا ائمه با مخالفان ودشمنان سیاسی خود با واسطه سخن گفته و یا با میانجی گری دیگران با آنها مذاکره کرده باشند.
تاریخ اسلام سرشار ازاینگونه موارد است.دو نمونه آن نامه های متعدد امیرالمومنین علی بن ابیطالب و فرزندش امام حسن علیهما االسلام به معاویه وملاقاتهای مکررسیدالشهدا در روزهای منتهی به عاشورا با ابن سعد درجهت جلوگیری از جنگ است .جالب اینکه امام خود درخواست کننده ملاقات با ابن سعد بود!
صبح دیروزآیت الله هاشمی در دیداری که با جوانان حزب اعتدال وتوسعه وامید و بعضی ازاعضای ستادهای روحانی در شهرستان ها داشت درباره مبحث اعتدال در قرآن به نکته جالبی اشاره کردند و با بیان دو آیه، اعتدال در قرآن را موضوعی مرتبط با همه حوزه های زندگی مسلمانها و نه تنها مرتبط با حوزه سیاست دانستند و با تمثیلی زیبا و قشنگ ازاعتدال به "درخت اعتدال" یاد و آرزو کردند کتابهایی درباره اعتدال در قرآن نوشته شود.
من بسیار امیدوارم که در این روزها و هفته ها ، سیاستهای افراطی و بی فایده و بلکه زیانبار گذشته به کناری نهاده شود و با مراقبت وسعه صدر مسولین نظام درخت اعتدال ثمر دهد وهمه از میوه های شیرین آن بچشند.
ازدولت جدید که اخیرا دراقدامهایی ستودنی،معاونت بین المللی ریاست جمهوری را بدلیل موازی کاری این معاونت با وزارت خارجه تعطیل و دبیرخانه جنبشهای غیر متعهد در تهران را هم منحل نمود و اساتید به اجبار باز نشسته را به کار دعوت ودانشجویان ستاره دار را به ادامه تحصیل فرا خواند وبعضی دولتمردان آن دراقدامی نهادین با فعالیت درفیس بوک رای به عدم ادامه فیلترینگ این شبکه مفید اجتماعی دادند، انتظارمی رود دراقدامی هرچه سریعتربه اقدامات تنگ نظرانه واشتباه دولت شوم قبل - که متاسفانه وجاهت نظام را نشانه گرفته که نمونه زشت آن ادامه فیلترینگ سایت آقای سید محمد خاتمی است- عکس العمل نشان دهد و با جلب نظر رهبری و تعامل باقوه قضاییه دراقدامی ستودنی هم به ادامه سیاست اشتباه حصروحبس مسولان زحمت کش نظام در دوران امام پایان دهد وهم درجهت لغو مصوبه توقف فعالیت و تعطیلی بعضی احزاب نظیرمشارکت واعتماد ملی تلاش نماید .
مطالب مشابه
- سخنگوی وزارت امور خارجه : نباید اجازه داد روابط راهبردی تهران - آنكارا دچار خدشه شود
- در واکنش به سفر تحریک آمیز داود اوغلو به کردستان عراق وزات خارجه عراق: ترکیه باید مسئولیت نقض تمامیت ارضی عراق را بپذیرد
- شورای روابط خارجی آمریکا:نمی توان در برابر وسوسه استقبال از سیاستمدار پرگماتیکی چون روحانی مقاومت کرد
- لاریجانی به کمیسیون امنیت ملی تذکر داد
- مخالفت با دولت به هربهانه/دکتر علی خرم