کد خبر: 1452

1392/02/31 18:22

نسخه چاپی | دسته بندی: ---
0
بازدیدها: 785

جعفریان: اظهارات رئیس دولت در باره هاله نور و رجعت چاوز، به سخره گرفتن باورهای مذهبی جامعه شیعه بود

  جعفریان: اظهارات رئیس دولت در باره هاله نور و رجعت چاوز، به سخره گرفتن باورهای مذهبی جامعه شیعه بود احزاب و شخصیت‌ها - یک استاد علوم دینی گفت: با توجه به گستره انحرافات در این دولت، احتمال قوی […]

 

جعفریان: اظهارات رئیس دولت در باره هاله نور و رجعت چاوز، به سخره گرفتن باورهای مذهبی جامعه شیعه بود20

احزاب و شخصیت‌ها - یک استاد علوم دینی گفت: با توجه به گستره انحرافات در این دولت، احتمال قوی می‌رود که جریان مزبور با قدرت گرفتن مجدد تبدیل به یک فرقه منحرف شده و اساس تشیع و اسلام را تهدید کند.

رسول جعفریان در گفت و گو با خبرگزاری خبرآنلاین با بیان اینکه بسیاری از آنچه در این دولت توسط شخص اول آن و نیز برخی از معاونین و کارگزارانشان در حوزه تئوریهای دینی و مذهبی و میراثی مطرح گردید، نوعی سوء استفاده از شعارهای دینی، و بازی با مفاهیم اصیل اسلامی و شیعی و عرفان اسلامی بوده است، ادامه داد: این نگره‌ها که از سوی افراد غیر متخصص اما مدعی مطرح شده، عمدتا سبب رواج سطحی اندیشی در حوزه معارف دینی و نیز گسترش خرافه‌گرایی در جامعه شده است. مع الاسف اندکی از روحانیون همکار این دولت و مدافع آن نیز از همین ادبیات پیروی کرده و گفتار و کردارشان سبب شده است تا جوانان فهمیده و فهیم این کشور از این قبیل معارف فاصله گرفته و نوعی زدگی از دین در جامعه پدید آید. اظهارات سخیف رئیس دولت در باره هاله نور و سپس انکار آن، یکی از بدترین، مخدوش ترین و بی اعتبارترین مطالبی بود که سبب شد تا برای همیشه و همیشه، همزمان مهر خرافه گرایی و توهم و دروغ را بر پیشانی رئیس این دولت زده و آبرویی را که امام امت، شهیدانی چون مطهری و بهشتی و نیز رهبری معظم انقلاب با سخنان حکیمانه خود برای عقلانیت در انقلاب اسلامی فراهم کرده بودند، در معرض نابودی قرار دهد. این روزها نیز اظهارات سخنیف و نادرست رئیس دولت در باره چاوز و بازگشت وی در رجعت و وقت ظهور و نیز ادعای یکی از معاونان وی در همین روزهای اخیر در باره این که حکمش را از ولی عصر (ع) گرفته است، همه و همه نشان دهنده ان است که این جماعت باورهای مذهبی جامعه شیعه ایران را به سخریه گرفته‌اند.
* اگر مخالفت مراجع تقلید نبود، امروز  شاهد برگزاری جشن‌هایی دو هزار پانصد ساله شاهنشاهی بودیم
وی با بیان اینکه این دولت از ابتدا بنای سازگاری با مراجع تقلید را نداشت، یادآور شد: این دولت با خود محوری دینی که داشت و گاه با بهانه های مختلف، مطالبی را که توسط مراجع از روی نصیحت گفته می شد، مورد بی اعتنایی قرار ‌داد. ریشه این تفکر نوعی انحراف فکری است که نشأت گرفته از نگره های خاص حاکم بر اندیشه این فرقه بوده و در کنار ادعای شگفتی که آنان در مقام دین شناس عنوان می‌کنند، سبب شده است تا دولت با تمامی ساختارهای آن از مرجعیت دینی فاصله بگیرد. مع الاسف این برخورد سبب شد تا مراجع نیز برای آن که از خود رفع اتهام کنند و نشان دهند که نستبی با این دولت ندارند، در تمام این سالها، از دیدار با ارکان دولت ممانعت کرده و به عنوان اعتراض آنان را در دفاتر خود راه ندادند. متاسفانه به رغم اظهار نظرهای مقطعی و از روی ضرورتی که گاه رئیس دولت و برخی وابستگان در باره ولایت فقیه مطرح کرده و می‌کنند، در این زمینه نیز رفتار و گفتار ایشان حاکی از آن است که این فرقه، دنبال باورهای خاص خود بوده و بنای اخذ دین و عرضه آن را بر روحانیت و مرجعیت ندارند. بدون شک رفتار دینی این دولت، تجربه دیگری از کنار گذاشتن مرجعیت دینی را در تاریخ ایران بوده و هست. اراده دولت در کشاندن زنان به ورزشگاهها، طرح مکتب ایرانی در شکل افراطی آن به هدف تحمیق و فریب توده های ایراندوست، استفاده نابجا از مفاهیم عرفانی و در واقع انتشار ادبیات صوفیانه از سوی دیگر، از دستاوردهای فکری این دولت است. بی گمان اگر مخالفت مراجع تقلید با این جماعت نبود، افزون بر آنچه گذشت، شاهد برگزاری جشن‌هایی نظیر جشنهای دو هزار پانصد ساله شاهنشاهی بودیم.
به گفته این استاد دانشگاه، با توجه به گستره انحرافات احتمال قوی می‌رود که جریان مزبور با قدرت گرفتن مجدد تبدیل به یک فرقه منحرف شده و اساس تشیع و اسلام را تهدید کند.
*دولت نهم و دهم با و عدم استفاده از نیروهای مجرب در عرصه دیپلماتیک صرفا جنجال آفرین بود
وی در ادامه بر لزوم حفظ حرمت و کرامت انسان از یک سو، و پاسداری از عزت و اقتدار ایران و ایرانی در سطح جهان تاکید کرد و گفت: طبیعی است که این عزت و اقتدار نباید پایمال اظهار نظرهای افراطی، سخنان تحریک آمیز، رفتارهای نامعقول و سخیف و رویه های خودمحورانه و مستبدانه شود.
این استاد علوم دینی با بیان اینکه بخش مهمی از دشواری ها و مشکلات ما ناشی از عدم تعامل درست ما با جهان بیرون است، افزود: مع الاسف دولت نهم و دهم با افراط کاری و بی توجهی، و عدم استفاده از نیروهای مجرب و نیز طرح دیدگاه های بی ربط و نادرست که صرفا جنجال آفرین بود، نه تنها هیچ مشکلی را حل نکرد، بلکه ایران را گرفتار مشکلات عدیده ای در سطح بین المللی کرده است. صد افسوس باید بدون پرده پوشی تصریح کرد که طی سالهای گذشته، فرصت های زیادی از دست رفته و به رغم همه شعارهایی که با عناوینی چون مدیریت جهان داده شده، موقعیت ایران در صحنه بین الملل بشدت تضعیف شده است. تأثیر داخلی این رویه نیز چیزی جز تخریب اذهان جوانان کشور نسبت به اسلام و انقلاب موثر نبوده است.
*ایجاد اسباب تفرقه و منازعه در میان ملت، خیانت است
وی که معتقد است هر نوع اقدام مخل انسجام ملی- اسلامی و اسباب تفرقه و منازعه در میان ملت، خیانت است، خاطرنشان کرد: پیشرفت و توسعه در هر جامعه‌ای منوط به رعایت قانون و حرمت گذاشتن جدی و نه زبانی به آن است. بنابرین هر نوع بی قانونی، از سوی هر کسی که باشد، به عنوان یک عامل منفی برابر پیشرفت جامعه تلقی شده و سبب عقب ماندگی بیشتر و ویران کردن باورهای سیاسی استوار در جامعه است.
به گفته جعفریان، تأثیرگذاری ما در جهان اسلام به ویژه هنگامی است که ما در پیشرفت اخلاق و اقتصاد به نقطه ای برسیم که قابلیت طرح کشورمان به عنوان یک الگو مطرح شود. این وضعیتی است که مع الاسف ما در آن عقبگرد داشته و آنچه هم باقی مانده از سرمایه انقلاب و امام است که همچنان از آن استفاده می کنیم. شک نباید که باید حرکتهای سیاسی‌ و اقتصادی مان معقول و در چهار چوب امکانات از یک طرف و با تکیه بر حمایت های خدای متعال از سوی دیگر باشد.
*دروغ گویی و رفتار غیر اخلاقی از مهم ترین ویژگی های این دولت بود
جعفریان با اشاره به اینکه کار این دولت، بویژه در دوره دوم، با توهین کردن و اتهام زدن آغاز شد، تصریح کرد: اندکی بعد روشن شد که ادبیات حاکم بر دولت یاد شده، رفتارهای دور از اخلاق و نامتناسب با شأن افراد است. افزون بر آن متهم شدن این دولت به دروغ گویی آن هم در سطح کلان، به ویژه در ارائه آمار و اخبار غلط، دادن وعده‌های پوچ و تهی، رفتار توهین آمیز با اشخاص از وزیر و معاون وزیر و غیره، رفتارهای توهین آمیز با برخی از مخالفان و داشتن سیاست حذف رقبا به هر شکل و در هر موقعیت و منصب، همه اینها نشان می‌دهد که این دولت و جریان یکی از بدترین تجربه های رفتار غیر اخلاقی را در تاریخ ایران داشته است. این رویه به قدری واضح و آشکار شد که رهبری نیز در سخنرانی و... با توجه به سخنان رئیس دولت در مجلس، آن را رفتاری غیر اخلاقی خواندند. دروغ گویی و رفتار غیر اخلاقی از مهم ترین ویژگی های این دولت بوده و تجربه بسیار زشتی را به عنوان یک دولت منتسب به اسلام و جمهوری اسلامی از خود برجای گذاشت. چیزی که اسباب شرمندگی روحانیتی شده است که علاقه مند بود و به مردم وعده می داد که دولتی اخلاقی و معنوی به نام اسلام در ایران بر سر کار آید و الگویی برای جهان اسلام شود.
وی با اعتقاد بر اینکه یکی از مهم ترین نقاط ضعف این دولت، بی توجهی به امر علم و دانش و تخصص و دانشگاه و نخبگرایی بوده، افزود: ماجرای مرحوم کردان و بسیاری از نمونه های دیگر که حکایت از بی احترامی شخص رئیس جمهور به مدارک علمی و دانشگاهی و تخلف آشکار در این زمینه ـ صرف نظر از دروغ گویی و برخوردهای غیر اخلاقی بود، نشان داد که دولت سرمایه گزاری لازم را در حوزه دانش نکرده و امروزه کشور ما با توجه به استعدادهای برجسته ای که دارد، نتوانسته است به جایگاه واقعی خود در حوزه تولید علم برسد.
*اعضای هیات دولت در حد یک کارمند تابع فرامین رئیس دولت هستند
وی در ادامه از « افراط گرایی و خروج از اعتدال و اقدامات خردگرایانه» و «بی ثباتی در تصمیم گیری ها، تزلزل و تغییر رویه ها» به عنوان دو نقیصه دیگر این دولت یاد کرد و افزود: کا ره جایی رسیده که در هیات دولت هم کسی یارای اعتراض و کاری بدون دستور و نظر رئیس ندارد و صرفا باید در حد یک کارمند تابع فرامین رئیس دولت باشد. چگونگی عزل وزرای خارجه و بهداشت یکی از بهترین نمونه هایی بود که می توان برای آن دهها نمونه دیگر را هم ذکر کرد. رها کردن مسؤولیت دولت در طی یازده روز آن هم کشوری با 75 میلیون جمعیت بی از اقداماتی بود که در بی ثباتی و بی اعتمادی در امر تصمیم گیری در جامعه موثر بود. اگر نبود روحیه استوار و مقاوم رهبری و صبوری ایشان، روشن نبود که کشور در چه ورطه ای گرفتار می آمد.
وی افزود:  یکی از شعارهای دروغ این دولت این بوده که دولت آنان یک دولت پاک است و این در مقابل سیل اتهاماتی بود که در جهت تبلیغ برای روی کار آمدن خود در سالهای 84 و 88 متوجه افراد مظلوم دیگری کردند. متهم کردن دیگر دولت ها به باند بازی و تشکیل مافیا یکی از کارهای رایج حامیان این دولت بود که امروز همچنان و بی مهابا و بدون حیا، باز سخن از پایداری می زنند. با وجود شعار دولت پاک، بزرگترین فساد مالی بلکه فسادهای مالی در این دولت رخ داد و این امر هیچ دلیلی جز این نداشت که بلبشویی و بی انضباطی در این دولت حاکم بوده و همه چیز قائم به فرد بود. از میان بردن سازمان برنامه و بودجه و تبدیل امر تقسیم بودجه کشور به کیسه یک نفر یکی از مهم ترین عوامل این فساد بزرگ به شمار می آید. به زعم وی یکی از اساسی ترین اشتباهات این دولت سپردن مسائل خارجی و دیپلماسی این کشور به گروهی بی تجربه و اهل شعار بود، کسانی که اهل هیچ قانون و ضابطه ای نبودند و مصالح ملی را تشخیص نمی ‌دادند. همین جماعت بودند که رابطه ایران را با کشورهای دیگر تخریب کرده و زمینه دشمنی بیشتر آنان را برای کشور ما فراهم کردند.
*استفاده از افراد بی​تجربه مشکوک به جای نیروهای استخوان​دار انقلابی در دولت
جعفریان با اعتقاد بر اینکه یکی از آشکارترین دورویی‌های این دولت آن بود که به نام اصولگرایی بر مسند قدرت تکیه داد اما بعد رویه​اش را تغییر داد، خاطرنشان کرد: در این دولت به ندرت از چهره های استخوان دار انقلاب استفاده شده و با استفاده از دو سه نفر از بی تجربه‌ترین افراد که بعضا سوابق مشکوکی هم داشتند، در حوزه های مختلف و در کنار رئیس دولت، همه تصمیمات گرفته شد.
وی گفت: خدای را شکر در همین مدت، مداخله رهبر انقلاب در برخی از امور که نشأت گرفته از اصل مسلم ولایت فقیه بود، توانست دامنه نفوذ و اقدامات خرابکارانه این افراد را کاهش دهد. رئیس دولت بارها و بارها نشان داد که حرمتی برای رهبری و مجلس قائل نیست و در صدد است که همان روش مستبدانه خود را بکار بندد. بدون تردید افتادن دولت آینده در دام همین تفکرات، چه از ناحیه کاندیدای دولت باشد چه کسانی که مهم ترین حامیان این دولت بوده‌اند، سبب نابودی کشور خواهد شد. رهبری تأکید کردند که تنها یک رأی دارند بنابرین این مردم هستند که باید تصمیم بگیرند لیاقت چه وضعیتی را دارند.
جعفریان در پایان یادآورشد که همین دغدغه​ها سبب شده تا شماری از فضلای حوزه علمیه قم در آستانه انتخابات ریاست جمهوری با مشورت با مراجع تقلید و استادان بزرگ حوزه نقطه نظرات خود را در باره هشت سال تجربه دولت نهم و دهم با مردم در میان بگذارند.

 

 

 

تگ های مطلب:
ارسال دیدگاه

  • bowtiesmilelaughingblushsmileyrelaxedsmirk
    heart_eyeskissing_heartkissing_closed_eyesflushedrelievedsatisfiedgrin
    winkstuck_out_tongue_winking_eyestuck_out_tongue_closed_eyesgrinningkissingstuck_out_tonguesleeping
    worriedfrowninganguishedopen_mouthgrimacingconfusedhushed
    expressionlessunamusedsweat_smilesweatdisappointed_relievedwearypensive
    disappointedconfoundedfearfulcold_sweatperseverecrysob
    joyastonishedscreamtired_faceangryragetriumph
    sleepyyummasksunglassesdizzy_faceimpsmiling_imp
    neutral_faceno_mouthinnocent

عکس خوانده نمی شود