تازه های کتاب
تازه های انتشارات کتاب ناب
بایسته های فرهنگ
سازمان های فرهنگی
- شورای وزارت خانه های فرهنگی، گامی درجهت تحقق حکمرانی فرهنگی
- حکمرانی فرهنگی
- برنامه اصلاحات معاونت فرهنگی
- حکمرانی در شکل کلان نیاز دارد، بداند در کجا سفت و کجا منعطف باشد
- انتصاب دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور
- نادره رضایی، معاون امور هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی شد
- فعالیتهای معاونت فرهنگی وزارت ارشاد در جهت اهداف انقلاب اسلامی است
مسائل نظری
حوزه علمیه
دانشگاه
- انتشار کتابهای فقهی درباره مسائل روز
- گزارشی از حضور استاد احمد مبلغی در مجمع جهانی فقه اسلامی
- ادله فقهی الزام حاکمیت به حجاب
- ظرفیتها و چالشهای استفاده از فقه در تقنین
- حجاب امری اجتماعی، با امکان قانونگذاری
- مسئله اجازه همسر، نیازمند بحث فقاهتی است
- کسانی که در اصول تابع دیگران باشند، نباید خود را مجتهد بدانند
- تمدید مهلت ارسال اثر به پنجمین دوره انتخاب کتاب برگزیده دانشگاهی
- بازسازی منابع تاریخی مفقود شیعه
- رتبهبندی علمی دانشگاهها، پژوهشگاهها و مؤسسات آموزش عالی وابسته به حوزه علمیه قم
- انتصاب ریاست نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاهها
- ۱۳ دانشگاه ایرانی در جمع هزار دانشگاه برتر دنیا
- ضرورت پردازش دادههای علمی و کتابخانهای
- دکتر محسن جوادی معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی شد
علمی آموزشی
علمی پژوهشی
هنر
- وضعیت فلسفه در سده اخیر حوزه علمیه قم
- فقهی که بخواهد نظریهپرداز باشد، در بستر درسهای تخصصی و پژوهشهای آزاد شکل میگیرد
- ضرورت پرداختن به مکتب فقهی و اصولی امام خمینی (ره)
- قطب فرهنگی اسلام «عقل» است
- مدیر حوزه های علمیه خواهران کشور انتخاب شد
- جامعه الزهراء س یادگاری پربرکت از حضرت امام ره
- تغییر و تحول در نظام آموزشی حوزههای علمیه
اخبار و مسائل کتاب
نقد و معرفی کتاب
- برنامه اصلاحات معاونت فرهنگی
- حکمرانی در شکل کلان نیاز دارد، بداند در کجا سفت و کجا منعطف باشد
- فعالیتهای معاونت فرهنگی وزارت ارشاد در جهت اهداف انقلاب اسلامی است
- برگزیدگان همایش بیست و پنجم کتاب سال حوزه
- صدور پروانه فعالیت کتابفروشان
- مصوبات جلسات 645 تا 647 هیات انتخاب و خرید کتاب
- علیرضا مختارپور، رئیس کتابخانه ملی و مهدی رمضانی، سرپرست نهاد کتابخانههای عمومی کشور شد
اقتصاد
اجتماعی
- باید امید آفرینی کنیم
- طرح اصلاح قیمت بنزین می توانست بهتر از این اجرا شود
- خواستار استمرار معافیت مالیاتی اصحاب فرهنگ، هنر و رسانه هستیم
- در عرصه جنگ اقتصادی، به طور قاطع دشمن را عقب می زنیم
- دولت خسته نیست
- فعالیت 11 هزار و ۹۰۰ رسانه دارای مجوز در کشور
- افرادی که نفوذ پیدا می کنند داغترین شعارهای حاکمیتی را میدهند
- وفاق ملی ضرورت تداوم انقلاب اسلامی
- ادله فقهی الزام حاکمیت به حجاب
- ثبتنام بیمه درمان تکمیلی اصحاب فرهنگ، هنر، رسانه
- مسئله اجازه همسر، نیازمند بحث فقاهتی است
- بیانیه تشکر و قدردانی بیش از چهل نفر از علما وفضلای حوزه علمیه خطاب به اقای دکترجوادی
- بیانیه تشکر و قدردانی بیش از چهل نفر از علما وفضلای حوزه علمیه خطاب به اقای دکترصالحی
- نگاهی به اندیشه آیت الله هاشمی رفسنجانی ره
1392/02/16 21:28
قالیباف: خطر متحجرین احمق از هر خطری بیشتر است
قالیباف با اشاره به نامه ۲۵ فرمانده نظامی به خاتمی در سال 78 ،گفت: در دو نامهای که نوشته شد بنده و چند تن از فرماندهان به دیدار آقای خاتمی رفتیم و ایشان به من گفتند که اگر شما از این وضع ناراضی […]
محمدباقر قالیباف کاندیدای یازدهمین دوره انتخابات ریاستجمهوری اعلام کرد که «موسوی و کروبی با مصوبه شورای عالی امنیت ملی در حصر خانگی به سر میبرند» و همچنین وی در سال 82 که فرمانده نیروی انتظامی بوده از شورای امنیت ملی اجازه برخورد، ورود و اجازه تیراندازی به کوی را داشته، ولی خود این کار را قبول نکرده و انجام نداده است.
به گزارش انتخاب به نقل از ایسنا، این کاندیدای احتمالی انتخابات ریاست جمهوری که در سالن جابر ابن حیان دانشگاه صنعتی شریف و در جمع تعداد زیادی از دانشجویان این دانشگاه سخن میگفت، در ابتدای سخنانش به تشریح برنامههای خود در زمینه آموزش پرداخت و اظهار کرد که ما باید پایههای آموزشی در کشور را تقویت کنیم.
وی با اشاره به اهمیت استقلال دانشگاهها، افزود: ما باید اجازه بدهیم که دانشگاه و مجموعه اساتید و نخبگان جامعه در حوزه و دانشگاه در متن اداره جامعه باشند، در حالیکه اکنون وقتی به مجموعه عملکردها نگاه میکنیم میبینیم که آنها را در حاشیه قرار دادهایم.
قالیباف پس از صحبتهای ابتدایی خود در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه شما در جایی گفتید تکنوکرات هستید، اظهار کرد: خیلی اوقات در مورد خیلی از موضوعات در کشور ما لفاظی میشود و من هرگز چنین چیزی نگفتم که من یک تکنوکرات هستم. وقتی این لفاظیها صورت میگیرد، بداخلاقیهایی نیز صورت میگیرد و همانطور که گفتم من هیچگاه این موضوع را نگفتم. من تکنوکراسی را به عنوان فنسالاری قبول دارم که البته باید در بستر عقلانیت پیش برود.
وی همچنین در پاسخ به سوالی در مورد اینکه هدفگذاری شما در موضوع فرهنگ چیست؟ اظهار کرد: من توجه به فرهنگ را فقط در ارتباط با افزایش انتشار کتاب یا افزایش تعداد سینماها نمیدانم، البته اینها کارهایی است که باید انجام شود ولی حداقل سطح کار فرهنگی است.
قالیباف ادامه داد: در برنامهای که در این ارتباط تنظیم کردهام، بر این موضوع تمرکز کردم که اساس تربیت و فرهنگ باید در وزارت آموزش و پرورش و وزارت علوم باشد و ما باید در ارتباط با این موضوع از همان دوران کودکی و آغاز راه فعالیت را شروع کنیم، یعنی کار تربیتی را با جوهره دینی. در هر شرایط اقتصادی که کشور باشد، این دو محیط را که اساس تربیت انسان هستند، در فشار مالی و پولی قرار نمیدهم و بیش از اینکه بر بقیه موضوعات توجه کنم به این دو حوزه توجه خواهم داشت.
وی با بیان اینکه من در طول مدتی که در شهرداری حضور پیدا کردم، تلاش کردم که این مکان را از یک سازمان خدماتی به یک نهاد اجتماعی و فرهنگی تبدیل کنم، تصریح کرد:در کنار کارهای عمرانی و خدماتی که انجام میدادیم، البته معتقدم کارهایی که انجام شده در شان مردم تهران نیست و باید بیش از این انجام میشد، ولی بضاعت ما این بوده است.
وی با بیان اینکه در بحث فرهنگی در شهرداری تهران تا آنجا که امکان داشتهام تلاش کردهام، گفت: مسئولیت ما در شهرداری تربیت استاد نبوده، دبیرستان و دانشگاه نیز در اختیار نداشتهام، ولی تلاش کردهایم که در راستای گسترش فرهنگ در چارچوب اختیار و وظایفی که داشتهایم، تلاش کنیم.
قالیباف همچنین به اقدامات شهرداری در حوزه مساجد و پر کردن اوقات فراغت اشاره کرد و گفت: با توجه به اقداماتی که اشاره شد آیا در گذشته اینچنین کارهایی با این حجم شده است؟
شهردار تهران در بخش دیگری از صحبتهای خود به اهمیت حفظ منابع انسانی اشاره کرد و یادآور شد: برای ما انسان از نفت مهمتر است.
این کاندیدای یازدهمین دوره انتخابات ریاستجمهوری در پاسخ به سوالی در مورد حصر میر حسین موسوی و کروبی و حوادث سال 88 و موضعگیریهای وی در این ارتباط گفت: من معتقدم که در انتخابات سال 88 تخلف صورت گرفته، ولی تقلبی صورت نگرفته است. ما نباید به این موضوعات انتزاعی نگاه کنیم و نمیتوان گفت در انتخاباتی که انجام میشود، تخلفی صورت نمیگیرد، البته مهم این است که این تخلف تاثیرگذار در انتخابات نباشد.
قالیباف با رد برخی از سخنان مبنی بر اینکه حصر موسوی و کروبی با نظر رهبری صورت گرفته و با بیان اینکه من نمیدانم این حرف را چه کسی گفته؟گفت: در کشور ما قانون وجود دارد، البته هیچ مسلمانی از اینکه کس دیگری در زندان باشد لذت نمیبرد و مورد تایید هیچ انسان منطقی نیست.
به دیدار خاتمی، موسوی، هاشمی و سید حسن خمینی رفتم
شهردار تهران با بیان اینکه در جامعه قانون وجود دارد و در قواعد زندگی هر کسی قانون را رعایت نکرد، باید در برابر تخلفی که انجام داده پاسخ دهد، به حوادث سال 88 و مسائل امنیتی که در کشور ایجاد شد اشاره کرد و گفت: اتفاقی که در مورد آقایان موسوی و کروبی صورت گرفت، بر اساس مصوبه شورای عالی امنیت ملی بود که مصوبه قانونی است.
وی ادامه داد: بنده بعد از روز شنبه انتخابات بنا به وظیفهای که داشتم با تعداد دیگری از دوستان خدمت آقایان هاشمی، موسوی، خاتمی و حسنآقای خمینی رسیدیم، صحبت کردیم، توضیح دادیم که شرایط اینگونه است و من به عنوان فردی مطلع عرض میکنم که حضرت آقا به خاطر اینکه این موضوع حل و فصل شود هر طوری که فکر کنیم و امکانپذیر بود، نرمش، کار پدرانه و دست کشیدن بر سر افراد انجام دادند که این موضوع به صورت منطقی حل شود از جمله مواردی که شما مشاهده کردید جلسه با روسای ستادهای این کاندیداها بود که آنها بیپرده حرفهای خود را زدند.
قالیباف ادامه داد: روشی که این آقایان در پیش گرفته بودند شاید بعد از مدتی در کنترل خود این آقایان نیز نبود، البته نمیدانم. البته حاکمیت و شخص آقا برای اینکه این موضوع به خوبی حل و فصل شود، کم نگذاشتند؛ ولی خوب شما دیدید که در سطح خیابانها چه شرایطی پیش آمد، بحث امنیت ملی نیز بود و به همین خاطر این کار انجام شد. من امیدوارم این موضوعات نیز حل شود و منسجم کارها در کشور پیش برود.
قالیباف همچنین در ادامه گفتوگوی خود با دانشجویان در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه شما در مقاطع گوناگون رفتار دوگانهای از خود به خرج دادهاید از جمله اینکه در سال 78 نامهای به خاتمی نوشتید و شما به همراه تعداد دیگری از دوستانتان ایشان را تهدید کردید، در سال 88 اعلام کردید کسانی که در راهپیمایی 25 خرداد حضور پیدا کردند چند میلیون نفر بودند و بعدا به شما لفظ ساکتین فتنه را دادند. از طرف دیگر شما سابقه نظامیگری دارید و با توجه به رفتارهای متناقضی که تاکنون داشتهاید آیا در زمانی که رییسجمهور شوید رفتار متناقض خواهید داشت؟ آیا شما نیز مباحثی مانند هولوکاست را مطرح میکنید و اصلا شما سیاست را از کجا یاد گرفتهاید ؟گفت: بنده یکی از تلاشهایم این بوده که رفتار دوگانه نداشته باشم و علقهای به چپ و راست ندارم؛ گرچه برخیها میآیند و میگویند قالیباف چپ است و یا راست است.
وی با بیان اینکه بنده در میدان جنگ و جبهه بودهام و به آن افتخار میکنم و به سپاهیگری خود نیز افتخار میکنم، گفت: در آن زمان با توجه به تکلیفی که وجود داشت، ما از کلاس درس به عرصه دفاع رفتیم و در آنجا مشغول به کار شدیم. من همواره سعی کردهام که با توجه به تشخیصی که میدهم بر اساس حق رفتار کنم، نه اینکه وابسته به حزب یا گروهی باشم و بر اساس منافع آنها بخواهم عمل کنم. من سیاستورزی را به معنای تدبیر و خردورزی میشناسم، نه به معنای سیاستبازی و سیاستکاری. بنده به عنوان یک انقلابی و همچنین به عنوان یک رزمنده همواره تلاش داشتهام که سیاست را از این منظر دنبال کنم و سعی کردهام بر اساس تشخیصی که داشتهام عمل کنم.
وی در ادامه به نامه خود و تعدادی از فرماندهان سپاه به خاتمی در سال 78 اشاره کرد و گفت: آن نامه را من به همراه تعداد دیگری از دوستان نوشتیم و امضا کردیم و حتی خدمت آقای خاتمی نیز رسیدیم. بعد از اینکه ما این نامه را دادیم و صحبت کردیم، ایشان به ما گفتند که اگر شما از این موضوع راضی نیستید، من برای آخرت خود احساس ناراحتی میکنم. من احساس میکنم که خاتمی از اتفاقاتی که رخ داده بود، راضی نبود و در واقع اطرافیان ایشان سازماندهی میکردند.
قالیباف با اشاره به زمان حضورش در نیروی انتظامی گفت: من زمانی که در ناجا حضور داشتم با آقای خاتمی همراهی خوبی داشتیم شما ببینید حوادث سال ۸۸ چگونه بود و زمانی که من فرمانده ناجا شدم رفتارها چگونه شد. من به عنوان رئیس پلیس در هتل لاله با اساتید جلسه گذاشتم و رویکرد من در ناجا جامعه محوری بود نه تهدید محوری.
شهردار تهران ادامه داد: شما برخورد سال 78 را ببینید بنده به عنوان فرمانده نیروی انتظامی در دانشگاه حضور پیدا کردم. با تعدادی از اساتید و دوستان دانشگاهی در هتل لاله جلسه گذاشتم تا فضا را نزدیک کنیم. رویکرد جامعمحوری به جای تهدیدمحوری اساس کار قرار گرفت.
وی با بیان اینکه ما معتقدیم دانشجو باید حرفش را بزند، گفت: البته نباید دانشجویان خلاف قانون نیز عمل کنند.
قالیباف گفت: آیا اینکه از اول تا آخر کارهای غلط هر گروه را تایید کنم درست است و صادق میشوم؟
وی با بیان اینکه در کشور ما سیاستزدگی وجود دارد، گفت: عدهای هستند در کشور که میگویند هر که با ما نیست، بر ماست.
قالیباف گفت: انقلابیوننماهایی هستند که به من میگویند ساکت فتنه، ولی من میگویم اگر من جایی حق دیدم باید بگویم. من معتقدم با تهمت نمیتوان از انقلاب و دین دفاع کرد، بلکه باید با منطق از انقلاب و دین دفاع کرد.
شهردار تهران با بیان اینکه در تیرماه سال 88 من در یک برنامه زنده تلویزیونی حرفهای خود را گفتم و همان مطالبی را که گفتم اکنون نیز میگویم، گفت: برخی به من میگویند که باید این را میگفتی و یا آن را میگفتی و از منظر خودشان صحبت میکنند.
وی ادامه داد: اصلاحطلبی در کشور هست و باید باشد و انقلاب نیاز به این موضوع دارد. این یک گرایش است، البته من تجدیدنظرخواهی را قبول ندارم، در واقع کسانی که بخواهند اساس و مبنای انقلاب را تغییر دهند. من با این موضوع مخالف هستم و این با اصلاحطلبی فرق میکند. این موضوع با یک تجدیدنظرطلب که دارای نگاه رادیکال است و از گذشته خود پشیمان است فرق میکند.
وی گفت: من همواره تلاش میکنم از حق دفاع کنم و مهم این نیست که این حق متعلق به چه گروه یا حزبی است.
قالیباف همچنین در ادامه گفتوگوی خود با خبرنگاران با رد این سخن که بیشتر کسانی که در شهرداری هستند، مشهدی هستند و وی همواره تیم خود را از هر مسئولیتی که داشته به مسئولیت بعدی منتقل کرده است، گفت: شهرداری تهران دارای 22 منطقه است، کدام یک از آنها مشهدی هستند؟ برخی از دوستان هستند که از نیروی انتظامی و حتی از زمان قبلتر از پشت میز دانشگاه و جبهه و جنگ با من بودند، ولی ببینید آنها چند نفر هستند،آیا این افرد کسانی هستند که در محیط کار خود مدرک تحصیلی ندارند یا مدیریتشان ضعیف است و یا شایستهسالاری ندارند. در حوزه مدیریت و عزلها و نصبها، برای من مهم این است که فرد انقلابی، متدین و مدیر و باعرضه باشد، حتی اگر مخالف من باشد، در شهرداری تهران از جمله در حوزه مدیریت بیشتر افراد از نظر کثرت در درجه اول آذری هستند، بعد لر و بعد مازندرانی و سپس تهرانی و خراسانیها از نظر کثرت در رتبه ششم هستند.
فتنه، پاره کردن تصویر امام (ره) و تجمع سه میلیونی
وی در ادامه گفتوگوی خود با دانشجویان در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه از شما به عنوان ساکتین فتنه یاد میشود و شما اعلام کردید که در راهپیمایی 25 خرداد سال 88 حدود سه میلیون نفر شرکت کردند و این دستاویزی برای جنبش سبز بود و از طرف دیگر وقتی که عکس امام را در دانشگاه تهران پاره کردند شما کار صداوسیما را که این تصاویر را پخش کرده بود محکوم کردید و از طرف دیگر در جایی گفته بودید در کشور بحران وجود دارد و دو طرف باید از لجاجت دست بردارند منظور شما از این دو طرف چه بود و از طرف دیگر در سال 84 نیز هزینه زیادی برای تبلیغات خرج کردید و گفته میشود که از بیتالمال در این زمینه خرج کردید. از جمله در انتخابات مجلس دهم نیز شهرداری تهران از پول بیتالمال در 22 بهمن پوسترهای جبهه متحد اصولگرایان را در خیابانها پخش میکرد، اظهار کرد: من خواهشمندم که دانشجویان در بیان مسائل خود به تمام ابعاد یک موضوع توجه کنند.
وی افزود: در مورد بحث جبهه متحد و انتخابات مجلس که فرمودید، مطرح شد که ماموران شهرداری پوسترهای جبهه متحد اصولگرایان را در خیابانها در راهپیمایی 22 بهمن پخش میکردند و این خبر را سایتها زدند و وزارت کشور به استانداری دستور داد که از شهرداری شکایت کند و این شکایت صورت گرفت، گفته شد که در دو محوطه خیابان آزادی و همچنین خیابان دکتر شریعتی به سمت میرداماد این اتفاق افتاده است. دادگاهی در این ارتباط تشکیل شد و به این موضوع رسیدگی شد. کسانی که میآیند و این مطلب را میگویند چرا نمیگویند که نتیجه دادگاه چه شد؟ این موضوع را دادگاه رسیدگی کرد و از شهرداری خواست فیلم دوربینهایی که رفت و آمدها و ترافیک را کنترل میکنند در اختیار آنها گذاشته شود و این اقدام صورت گرفت و راهنمایی و رانندگی این فیلمها را در اختیار دادگاه قرار داد .
وی ادامه داد: قبل از راهپیمایی 22 بهمن کاغذهایی که دست افراد بود در خیابان ریخته شده بود و ماموران شهرداری مشغول به جمع کردن این کاغذها و پوسترها بودند. جبهه متحد اصولگرایان در آن زمان که مجاز به تبلیغات بود پوسترهای خود را به تیر برق آویزان کرده بود که این خلاف بود و مسئول پیمانکار ما که زبالهها را جمعآوری میکردند این پوسترها را جمع میکردند نه اینکه نصب کنند و من متعجبم که چنین حرفهایی زده میشود و از طرف دیگر در تهران شورای شهر وجود دارد که در آن موافقان دولت، منتقدان دولت و اصلاحطلبان هستند و با حساسیت اینگونه کارها را دنبال میکنند و اینگونه مطالبی که گفته میشود دروغ است.
قالیباف در پاسخ به حرف این دانشجو که گفت من خود این موضوع را در صبح راهپیمایی 22 بهمن مشاهده کردم، گفت: شما اگر سندی در این ارتباط داشتید باید این سند را در اختیار شورای شهر قرار میدادید و شما با این کار که سند را ارائه نکردید به خودتان و شورای شهر ظلم کردید.
وی با اشاره به اهمیت حفظ حرمت افراد، گفت: ما حق نداریم افراد را مورد هتک حرمت قرار دهیم، حتی به یک زندانی و امروز متاسفانه تحت عنوان دفاع از دین بعضا کسی که متهم نیست، به او اتهام میزنند و این موضوع کجایش با مکتب اهل بیت (ع) و فرهنگ بسیج سازگاری دارد.
شهردار تهران همچنین در مورد بحث انحراف نیز گفت: موضع من روشن است و تغییری نکرده است و همانطور که قبلا نیز گفتم آنجایی که حجت داشتم بر اساس حجتم عمل کردم و آنجایی که نظر آقا بوده، نظر آقا بر من حجت بوده و بر اساس نظر آقا عمل کردم.
وی تصریح کرد: بعد از اینکه عکس امام(ره) در دانشگاه پاره شد بنده مصاحبهای کردم، یادداشتی منتشر کردم و در آن یادداشت گفتم خوب نیست که تلویزیون در بخشهای مختلف دائم این موضوع را پخش کند و احساسات مردم را جریحهدار کند، این رفتار پسندیده نیست. یک عده انسان غافل و یا دشمن این کار ارا نجام دادند و موضعگیری نیز شد، محکوم شد، ولی اینکه مرتبا این موضوع را تکرار کنیم و پخش کنیم، کار درستی نیست.
قالیباف در ادامه با بیان اینکه موضع من نسبت به حوادث سال 88 و فتنه مشخص است و اکنون نیز این موضع را دارم، گفت: حضرت آقا فرمودند هتک حرمت نکنید، خلاف اخلاق و قانون عمل نکنید، گفتند که شفافسازی و آرامسازی کنید، ولی کسانی این صحبت آقا را از منظر منافع سیاسی خود دیدند و با اولویت دادن منافع سیاسی خود در پرتو آن تلاش کردند که از انقلاب دفاع کنند. در واقع شفافسازی را دنبال کردند، ولی آرامسازی را دنبال نکردند.
وی در مورد راهپیمایی روز 25 خرداد سال 88 نیز گفت: معلوم است که مردم تهران بیشتر به چه کسی رای دادند و من در سمیناری که در ارتباط با محیط زیست برگزار شده بود گفتم که اولین بار است که ترکیب آرای شهر تهران با دیگر نقاط کشور تفاوت دارد؛ چرا که قبلا ترکیب آرا شبیه به هم بود. در حالی که بیشتر مردم تهران به یک نفر رای داده بودند، ولی در دیگر نقاط کشور اینگونه نبود، آیا مردمی که در 25 خرداد آمده بودنداز درگیریهایی و اتفاقاتی که رخ داد حمایت کردند؟ آن راهپیمایی قبل از صحبت آقا در نماز جمعه بود و بعد از صحبت آقا موضوع متفاوت شد. شما در مورد راهپیمایی 25 خرداد میگویید که مثلا 100 هزار نفر شرکت کردند، ولی روشن است که بیش از 100 هزار نفر بودند، البته آمدند و گفتند که قالیباف مثلا گفته پنج میلیون نفر که من این موضوع را تکذیب کردم. مردم آن روز آمدند، ولی همان مردم در 9 دی و 22 بهمن نیز آمدند، مردم همواره پای انقلاب بودهاند، امسال با آنکه فشار اقتصادی بود ولی مردم در راهپیمایی 22 بهمن بیش از موضع دیگری آمدند.
متحجرین احمق
قالیباف در بخش دیگری از صحبتهای خود اظهارکرد: خطر متحجرین احمق از هر خطر دیگری بیشتر است.
وی در پاسخ به سوالی در مورد ائتلاف پیشرفت و حضور همزمان آقایان قالیباف، حدادعادل و ولایتی در این ائتلاف، گفت: نگاههای من، ولایتی و حداد در برخی از موضوعات متفاوت است و اینگونه نیست که فرقی نداریم. ما نگاههای متفاوتی داریم، البته عزیزی گفته که اگر این دوستان اختلافنظر دارند چرا ائتلاف کردند، باید گفت این ائتلاف بر روی اشتراکات است.
قالیباف با اشاره به مکانیزم تشکیل ائتلاف پیشرفت و اهمیت پارامترهایی چون مقبولیت، کارآمدی و ...، گفت: این ائتلاف به این معنا نیست که اگر یک نفر از ما آمد و رییسجمهور شد به دو نفر دیگر تعهد دارد. ما دولت را شرکت سهامی نمیبینیم، معتقدیم که باید بر اساس شایستهسالاری انتخابها و کارها انجام شود.
قالیباف در ادامهی گفتوگوی خود با دانشجویان در پاسخ به سوالی در مورد مسائل اقتصادی و برنامهی وی برای حل مشکلات اقتصادی گفت: در مورد مسائل اقتصادی بحث مفصل است و من در این حوزه برنامهی تدوین شدهای دارم که آن را بر روی سایت خود قرار دادم.
وی با اشاره به موضوع تحریمها و با بیان اینکه بخشی از آن مربوط به حوزه سیاست خارجی و دیپلماسی ماست و با بیان اینکه در این عرصه بحث دیپلماسی ما مهمتر از سیاست خارجی است، افزود: تصمیمگیری در مورد سیاست خارجی تنها بر عهده قوه مجریه نیست و اینگونه نیست که هر چهار سال یک بار هر دولتی که میآید سیاست خارجی ما تغییر کند. شما میبینید که سیاست خارجی یک کشور برخی اوقات حدود 40 سال تداوم پیدا میکند، ولی آنچه که در این حوزه مورد توجه است بحث دیپلماسی است و باید دید که وزارت خارجه و حوزهی دیپلماسی ما چه تاثیری در کاهش تحریمها دارند.
شهردار تهران با بیان اینکه معتقدم ما از ضعف مدیریت در حوزهی اقتصاد بیش از تحریمها ضربه میبینیم، اظهار کرد: در حال حاضر نقدینگی کشور هفت برابر افزایش پیدا کرده و در کشور شاهد رکود تورمی هستیم. کشور ما وقتی نفت بشکهای 12 دلار بود، دچار مشکل بود و اکنون نیز که 120 دلار است دارای مشکل است. پس مشکل اقتصاد ما بحث پول نیست. مدیریت مهمترین مشکل ماست. اینکه از دانشگاه مشورت گرفته نمیشود، فردی تصمیم گرفته میشود و تصمیمات مبتنی بر عقلانیت نیست.
وی تصریح کرد: من با توجه به برنامهای که دارم فکر میکنم در عرض دو سال میتوان اقتصاد کشور را به آرامش رساند و در واقع آن را کنترلپذیر و انعطافپذیر کرد.
این کاندیدای احتمالی ریاست جمهوری آینده در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه شما فعالیتهای خود را در قالب پوستر در سطح شهر منتشر میکنید و آیا این اسراف نیست، گفت: کار تبلیغاتی و اطلاعرسانی در مورد خدمات انجام شده به مردم اسراف نیست و اگر کار و خدمتی انجام میشود، باید به اطلاع مردم برسد و مگر بقیهی دستگاهها چنین کاری انجام نمیدهند؟
فساد اقتصادی و تخلف انتخاباتی شهرداری؟ قالیباف: حکم دادگاه به نفع شهرداری بود
قالیباف همچنین در پاسخ به سوالی در مورد فساد اقتصادی در شهرداری تهران اظهار کرد: تا این لحظه اگر فساد اقتصادی در شهرداری تهران بوده و گزارش شده با آن برخورد کردم و اگر دستگاههای نظارتی گزارشی در مورد تخلفات در شهرداری دادهاند، من بلافاصله برخورد کردهام و یک مورد نیست که گزارش آمده باشد و من دفاع کرده باشم و برخوردی نکرده باشم.
وی با بیان اینکه پنج دستگاه نظارتی هستند که عملکرد دستگاههای دولتی و نهادهای عمومی را مورد بررسی و نظارت قرار میدهند، گفت: شهرداری تهران چهار سال متوالی است که به عنوان اولین دستگاه در برخورد با جرایم و کاهش جرایم رتبهی اول را کسب کرده است.
شهردار تهران همچنین در مورد حضور زنان به عنوان راننده بی. آر.تی در خطهای اتوبوسرانی تندرو و اینکه شما زنان را به صحنه جامعه کشاندهاید، گفت: بنده شاید خودم نپسندم به این معنا که خانوادهی من راننده اتوبوس شوند، ولی بانوانی در جامعهی ما هستند که باید امکان شغلی در مناسب مختلف داشته باشند و دو سه مورد در بی.آر.تی تهران داریم که خانمها مشغول به کار هستند. در همین شهرداری تهران تاکسی بانوان ایجاد شد و شما میبینید که چه حجم بالایی سرویسدهی میکند.
قالیباف در پاسخ به این سوال که شما به بهانهی ایجاد نشاط برنامههایی را در سطح شهر اجرا کردهاید که تخلفاتی در آن صورت گرفته است، اظهار کرد: یکی از مشکلات جامعهی ما این است که نشاط و سرور در آن نیست. رهبر معظم انقلاب در دیداری که با مداحان در روز تولد حضرت زهرا (س) داشتند، به آنها گفتند این خوب نیست که در روز شادی وقتی مولودی میخوانید روضه نیز بخوانید و در روز شادی فضا را اندوهگین نکنید. نشاط و سرور در جامعهی ما یک نیاز است و بنده به عنوان یک مسلمان تلاش میکنم مراسمهایی که در این ارتباط برگزار میشود در آن گناهی صورت نگیرد.
این کاندیدای احتمالی ریاست جمهوری آینده در پاسخ به این سوال که آیا شما درد مردم را احساس میکنید یا نه، گفت: چرا احساس نکنم؟ من در این شهر زندگی میکنم. البته متاسفانه برخی اوقات دروغهایی میشنوم که انسان متحیر میشود. مثلا میگویند فلانی سرمایهدار است یا اینقدر ثروت دارد. بنده از مال دنیا به عنوان یک شهروند یک خانه و یک ماشین دارم و از اول زندگی تا کنون هیچگونه فعالیت اقتصادی مباح شخصی انجام ندادهام.
وی با اشاره به وضع اقتصادی خانوادهاش در ایام کودکی خاطرنشان کرد: من در ایام مدرسه و تابستان کار میکردم و درد جامعه را میفهمم. البته فهمیدن درد کافی نیست، بلکه باید کاری برای حل و ساماندهی آن انجام داد.
ماجرای نامه 78 به خاتمی
قالیباف همچنین در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه نوع تعامل شما با دانشجویان چگونه خواهد بود، با توجه به نامهای که به آقای خاتمی در سال 78 در ارتباط با حوادث کوی دانشگاه نوشتید، اظهار کرد: من در مورد آن نامه توضیح دادم که چه اتفاقی افتاد و آقای خاتمی چه گفتند. وقتی این نامه را نوشتیم، حضور آقای خاتمی نیز رفتیم و با ایشان نیز صحبت کردیم و از دید بنده آن نامه بحق، محترمانه و مودبانه بود.
شهردار تهران با بیان اینکه در سال 82 وقتی حوادث دانشگاه به مناسبت سالگرد 18 تیر رخ داد بنده فرمانده نیروی انتظامی بودم ،گفت: در آن زمان دولت اصلاحات مستقر بود و خیلی بدتر با دانشجویان رفتار کرد. در یک جلسه شورای امنیت کشور که مسوولان وزارت علوم و وزارت کشور نیز در جلسه بودند در همان حوادثی که جلوی کوی دانشگاه در خوابگاه رخ داده بود اجازهی برخورد، ورود و اجازهی تیراندازی به کوی را به من دادند و من خودم این کار را قبول نکردم و انجام ندادم. در کوی ایستادم و به همراه آقای طلایی با دانشجویان صحبت کردیم و تلاش کردیم که حوادث گذشته رخ ندهد. البته از دانشجویان نیز گلهمند بودم و به کوی رفتم و با دانشجویان صحبت کردم و همانطور که گفتم به نیروی انتظامی حق تیر به سمت کوی داده شد، ولی ما این کار را نکردیم.
دفتر پلیس + 10 برای فرزندانم نیست، همسرم بیمه شهرداری نیست
این کاندیدای احتمالی ریاست جمهوری آینده همچنین در مورد اینکه فرزندان وی دفاتر پلیس+10 را در اختیار دارند، با رد این موضوع گفت: در هنگام راه اندازی دفاتر پلیس+10، چهارده دفتر به صورت نمونه ایجاد شد که این دفاتر برای تعویض پلاک و در مالکیت نیروی انتظامی بود و چون برای آزمایش بود بچههایی که آشنا بودند در آنجا مشغول به کار شدند، ولی همانطور که گفتم مالکیت، محل و درآمد مربوط به آن مربوط به نیروی انتظامی بود و پسر بنده نیز حضور داشت ولی هیچگونه بهره مالی و استفاده مالی از این موضوع نداشت و وقتی که این دفاتر گسترش پیدا کردند، هیچیک از بستگانم چه برسد به پسرم در آن مشغول به کار نشد.
شهردار تهران همچنین در مورد حضور خانمش در شهرداری تهران گفت: خانم بنده به هیچ عنوان بیمه شهرداری نیست، حقوق از آنجا نمیگیرد و امکاناتی نیز نمی گیرد، بلکه از قبل کارهای اجتماعی انجام میدادند و دغدغههایی در مورد مسائل اجتماعی داشتند از جمله در مورد زنان سرپرست خانوار و زنانی که از زندان بیرون میآمدند و اکنون نیز همچنان این مسائل را پیگیری میکنند.
قالیباف افزود: در قبل بیش از 80 درصد زنانی که از زندان بیرون میآمدند باز هم به جرم گرایش پیدا میکردند، ولی اکنون در 6-5 سال اخیر با اقداماتی که با کمک اساتید دانشگاه انجام شده است 70 درصد زنانی که از زندان آزاد میشوند دیگر به زندان برنمیگردند.
وی در پاسخ به سوالی در مورد اینکه نمادهای فراماسونری در برخی نقاط تهران از جمله مترو وجود دارد اظهار کرد: من چنین چیزی را قبول ندارم.
این کاندیدای احتمالی ریاست جمهوری آینده همچنین قانون هدفمند کردن یارانهها را قانون خوبی دانست که به خوبی اجرا نمیشود و ادامه داد: مهمترین درد در کشور ما در حال حاضر قانونشکنی است.
قالیباف تاکید کرد: یارانه مستقیمی که به افراد داده میشود ادامه پیدا میکند و ما تلاش میکنیم یارانه مربوط به تولید و حمل و نقل که در قانون هست، ولی در حال حاضر پرداخت نمیشود پرداخت شود.
منبع:انتخاب
مطالب مشابه
- ابطحی: خاتمی اگر رئیس جمهور شده بود، از وضعیت فعلی آقای احمدی نژاد برای کشور و رهبری و نظام بهتر بود
- نامه علی مطهری به آیتالله جنتی: چرا سال 88 این سخنان را نگفتید؟
- هاشمی رفسنجانی کاندیدای ریاست جمهوری شد: آمده ام خدمت کنم
- تحلیل «المانیتور» از انتخابات ایران: جایی که پراید قدیمی از بنز جلو می زند!
- قالیباف را هُل ندهید سمت رادیکالها!