تازه های کتاب
تازه های انتشارات کتاب ناب
بایسته های فرهنگ
سازمان های فرهنگی
- چابک سازی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
- تمدید مهلت ارسال آثار به چهلودومین جایزه کتاب سال جمهوری اسلامی ایران
- انتصاباتی ارزشمند در وزارت فرهنگ وارشاد اسلامی
- نگاهی به برنامه های وزارت فرهنگ وارشاد اسلامی در دولت چهاردهم
- مصوبات جلسه 660و661 هیات انتخاب و خرید کتاب
- خرید کتاب، پس از حدود2سال تعطیلی خرید! سیدمحمدکاظم شمس
- کارنامه معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ در دولت سیزدهم
مسائل نظری
حوزه علمیه
دانشگاه
- انتشار کتابهای فقهی درباره مسائل روز
- گزارشی از حضور استاد احمد مبلغی در مجمع جهانی فقه اسلامی
- ادله فقهی الزام حاکمیت به حجاب
- ظرفیتها و چالشهای استفاده از فقه در تقنین
- حجاب امری اجتماعی، با امکان قانونگذاری
- مسئله اجازه همسر، نیازمند بحث فقاهتی است
- کسانی که در اصول تابع دیگران باشند، نباید خود را مجتهد بدانند
- تمدید مهلت ارسال اثر به پنجمین دوره انتخاب کتاب برگزیده دانشگاهی
- بازسازی منابع تاریخی مفقود شیعه
- رتبهبندی علمی دانشگاهها، پژوهشگاهها و مؤسسات آموزش عالی وابسته به حوزه علمیه قم
- انتصاب ریاست نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاهها
- ۱۳ دانشگاه ایرانی در جمع هزار دانشگاه برتر دنیا
- ضرورت پردازش دادههای علمی و کتابخانهای
- دکتر محسن جوادی معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی شد
علمی آموزشی
علمی پژوهشی
هنر
- وضعیت فلسفه در سده اخیر حوزه علمیه قم
- فقهی که بخواهد نظریهپرداز باشد، در بستر درسهای تخصصی و پژوهشهای آزاد شکل میگیرد
- ضرورت پرداختن به مکتب فقهی و اصولی امام خمینی (ره)
- قطب فرهنگی اسلام «عقل» است
- مدیر حوزه های علمیه خواهران کشور انتخاب شد
- جامعه الزهراء س یادگاری پربرکت از حضرت امام ره
- تغییر و تحول در نظام آموزشی حوزههای علمیه
اخبار و مسائل کتاب
نقد و معرفی کتاب
- برگزیدگان همایش بیست و پنجم کتاب سال حوزه
- صدور پروانه فعالیت کتابفروشان
- مصوبات جلسات 645 تا 647 هیات انتخاب و خرید کتاب
- علیرضا مختارپور، رئیس کتابخانه ملی و مهدی رمضانی، سرپرست نهاد کتابخانههای عمومی کشور شد
- بررسی برگزاری نمایشگاه حضوری 1401
- مدیرعامل خانه کتاب و ادبیات ایران و اعضای هیئت علمی چهاردهمین دوره جایزه جایزه ادبی جلال آلاحمد منصوب شدند
- انتصاب مدیر کل تازه دفتر توسعه کتاب و کتابخوانی
اقتصاد
اجتماعی
- باید امید آفرینی کنیم
- طرح اصلاح قیمت بنزین می توانست بهتر از این اجرا شود
- خواستار استمرار معافیت مالیاتی اصحاب فرهنگ، هنر و رسانه هستیم
- در عرصه جنگ اقتصادی، به طور قاطع دشمن را عقب می زنیم
- دولت خسته نیست
- فعالیت 11 هزار و ۹۰۰ رسانه دارای مجوز در کشور
- افرادی که نفوذ پیدا می کنند داغترین شعارهای حاکمیتی را میدهند
- وفاق ملی ضرورت تداوم انقلاب اسلامی
- ادله فقهی الزام حاکمیت به حجاب
- ثبتنام بیمه درمان تکمیلی اصحاب فرهنگ، هنر، رسانه
- مسئله اجازه همسر، نیازمند بحث فقاهتی است
- بیانیه تشکر و قدردانی بیش از چهل نفر از علما وفضلای حوزه علمیه خطاب به اقای دکترجوادی
- بیانیه تشکر و قدردانی بیش از چهل نفر از علما وفضلای حوزه علمیه خطاب به اقای دکترصالحی
- نگاهی به اندیشه آیت الله هاشمی رفسنجانی ره
1392/01/04 18:18
از نگاه حامیان دیروزش؛احمدینژاد که بود؛ که شد؟
اقدامات سوال برانگیز سیاسی، اعتقادی و اقتصادی دکتر احمدی نژاد از سال ۸۸ شدت گرفت و تا جایی پیش رفت که هر چند مدت یک بار حامیان و هوادارانش را شوکه می کرد و از دایره دوستدارانش می کاست؛ تا جایی که […]
به گزارش افکارنیوز، دکتر محمود احمدی نژاد در سال ۱۳۸۴ با رای قاطبه مردم و نخبگان پا به ساختمان ریاست جمهوری گذاشت و بر کرسی بالاترین مقام اجرایی تکیه زد.
هرچند از همان ابتدا برخی عملکردهای وی بویژه کم توجهی به برنامه های چشم انداز مطلوب نبود اما او تا مدت ها به اغلب شعارهایش وفادار ماند و اینگونه هواداران بیشتری پیدا کرد به طوری که در سال ۸۸ رای کم نظیری بدست آورد؛ یک دستاورد بزرگ که به نظر می رسید ظرفیت درک آن وجود نداشت.
اقدامات سوال برانگیز سیاسی، اعتقادی و اقتصادی دکتر احمدی نژاد از همان زمان شدت گرفت و تا جایی پیش رفت که هر چند مدت یک بار حامیان و هوادارانش را شوکه می کرد و از دایره دوستدارانش می کاست؛ تا جایی که امروز دایره منتقدان وی به مراتب بزرگتر از حامیان اوست.
در شرایط کنونی شاید جواب این سه سوال به روشن تر شدن فضای سیاسی و دید مردم نسبت به رئیس جمهور کنونی و آینده کمک کند: احمدی نژاد که بود؟ که شد؟ و رئیس جمهور بعدی چگونه باید باشد؟
این سوال از آنجا اهمیت بیشتری می یابد که رهبر معظم انقلاب در نخستین روز از سال ۱۳۹۲ در حرم مطهر رضوی در خصوص ویژگیهای رئیس جمهور آینده تاکید کردند: رئیس جمهور آینده باید ضمن اینکه دارای امتیازات رئیس جمهور قبلی باشد، از نقاط ضعف او نیز به دور باشد.
در این باره محمد حسینی خبرنگار سیاسی جهان نیوز سوالات مذکور را از چند فعال سیاسی و نماینده مجلس پرسیده است که پیش روی شماست:
زهره طبیب زاده_ مشاور سابق رئیس جمهور در دولت نهم:
احمدی نژاد که بود؟ رئیس جمهور در ابتدای راه به درستی مسئله عدالت را هم در نظر و هم در عمل مطرح کرد. برخورد با ویژه خواری مسئولان دولتی و همچنین اطاعت پذیری محض و صد در صدی از ولی فقیه نیز از ویژگی های بارز و مثبت احمدی نژاد ۸۴ بود.
احمدی نژاد که شد؟ مهمترین مسئله در خصوص احمدی نژاد دولت دهم زاویه وی با رهنمودهای صریح مقام معظم رهبری بوده و همین مسئله متدینین را به سختی آزرده خاطر کرده است. همچنین رئیس جمهور در دولت دهم در خصوص تخصیص بودجه به مقاصد غیر ضروری نیز اشتباهات زیادی داشت و در نتیجه شاهدیم که در مسائل فرهنگی طی این چند سال پیشرفت چندانی نداشتیم.
رئیس جمهور بعدی باید چگونه باشد؟ رئیس دولت یازدهم باید ویژگی مثبت دولت نهم را داشته و درعین حال از ضعف های دولت دهم نیز بری باشد. مهمترین مسئله در این خصوص این است که این فرد باید اطاعت پذیری کاملی از رهبری معظم انقلاب داشته و همچنین در عرصه سیاست خارجی هم چیزهایی نظیر بهار عربی را به فراموشی بسپارد. ضمن اینکه ویژگی شخص رئیس جمهور در پاک دستی وی و اطرافییانش بسیار مهم و در خور توجه است.
عبدالوحید فیاضی، عضو فراکسیون اصولگرایان مجلس نهم:
احمدی نژاد که بود؟ آقای احمدی نژاد بواسطه شعارهایی که در سال ۸۴ مطرح کرد توانست فضای انتخاباتی آن سال را بشکند و در برابر رقبای گردن کلفت آن زمان پیروز شود. شعارهای آقای احمدی نژاد در آن سال احیای شعارهای اول انقلاب بوده و تماما مورد تایید مقام معظم رهبری بود.
احمدی نژاد که شد؟ متاسفانه آقای احمدی نژاد در این سال ها تغییرات زیادی داشت و خیلی تفاوت کرد. مثلا وی در کمال ناباوری از بدنه طرفداران سابق خود جدا شد و ترجیح داد از افراد جدیدی بجای سوم تیری ها در دولت دهم استفاده کند. همچنین برخلاف دولت نهم شاهدیم که وحدت مسئولان دستخوش دعوای مسولان شده و به خواسته های صریح مقام معظم رهبری در این خصوص توجه نمی شود.
رئیس جمهور بعدی باید چگونه باشد؟ رئیس جمهور بعدی در درجه اول باید مصالح نظام جمهوری اسلامی و مردم را پیگیری کرده و بدنبال تحقق آرمان های امام و رهبری در زمینه های مختلف باشد. همچنین رئیس دولت یازدهم نباید حتیی یک درجه با ولی فقیه زاویه داشته باشد. همچنین در شعار و عمل خدمتگزار مردم بوده و ضمن ساده زیستی از زندگی اشرافی دوری کند.
عبدالرضا مصری، وزیر رفاه و امور اجتماعی دولت نهم و سخنگوی هیئت رئیسه مجلس نهم:
احمدی نژاد که بود؟ از جمله ویژگی های بارز آقای احمدی نژاد در سال ۸۴ در دولت نهم پرکاری، ولایتمداری، ساده زیستی، مردم دوستی و عشق و علاقه به خدمت به مردم بود.
احمدی نژاد که شد؟ طبیعتا بشر در طول زمان در یک نقطه نمی ماند و تغییراتی خواهد داشت. برهمین مبنا نمی توان گفت که آقای احمدی نژاد تغییری نداشته است.
رئیس جمهور بعدی باید چگونه باشد؟ رئیس جمهور بعدی باید پرکار بوده و سعه صدر بسیار بالایی داشته باشد. وی همچنین باید تبلور و شاخص آرامش در کشور بوده و نقش سنگ زیرین آسیاب را ایفا کند. رئیس دولت یازدهم می بایست ساختارهای قانونی کشور ما و همچنین تفکیک قوا را درک کند و بداند که در جمهوری اسلامی بعد از چند صد سال استبداد، قدرت دیگر نمی تواند در یکجا جمع شود.
محمد صادق کوشکی، فعال سیاسی و استاد دانشگاه:
احمدی نژاد که بود؟ آقای احمدی نژاد در سال ۸۴ توانست با دست گذاشتن بر مطالبات بحق مردم مانند ساده زیستی و مبارزه با فساد توجه افکار عمومی را به خود جلب کند. البته باید مدنظر داشت که دلیل اصلی رای آوری وی قرار گرفتنش مقابل هاشمی و عدم محبوبیت هاشمی در آن دوره بود. هر چند که بنظر من آقای رئیس جمهور از همان سال ۸۴ نیز سیاست فرهنگی لیبرال را دنبال می کرد چرا که معتقد بود دولت هیچ وظیفه ای در قبال دین مردم ندارد.
احمدی نژاد که شد؟ من معتقدم که آقای احمدی نژاد در این سال ها هیچ تفاوتی نداشته است! بلکه پیش از آن مردم هیچ مجالی برای شناخت ایشان نداشتند. اما افرادی که بصیرت بیشتری داشتند می توانستند با نگاهی به عملکرد وی در شهرداری تهران شناخت خوبی از وی بدست آورند. چرا که او در آن سال نه به قانون احترام می گذاشت و هم در همه مسائلی که در حیطه تخصصش نبود اظهار نظر می کرد. همچنین غرور احمدی نژاددر این سال ها به طور فزاینده ای افزایش داشت.
رئیس جمهور بعدی باید چگونه باشد؟ رئیس جمهور بعدی هم باید یکسری ویژگی های عمومی داشته باشد از جمله اینکه به مبانی دینی و قانون اساسی و همچنین ولایت فقیه اعتقاد کامل داشته باشد و از کفایت لازم برای اداره کشور بهره برد. منتها در این دوره شرایطی پیش آمده که ایجاب می کند رئیس جمهور جدید یکسری ویژگی های بخصوصی هم داشته باشد. از جمله اینکه رئیس دولت یازدهم باید بتواند وفاق عمومی را در جامعه تحکیم بخشد. چرا در طول سالهای ریاست احمدی نژاد بر کشور تعارش های سنگینی میان طرفداران نظام و ولایت پیش آمده و همین مسئله این ضرورت را بوجود می آورد که رئیس جمهور جدید کسی نباشد که به تفرقه ها دامن می زند. نکته دیگر این است که رئیس جمهور بعدی باید از توانایی مدیریتی بسیار بالایی برخوردار باشد چرا که او در دوره جدید یک ویرانه را از احمدی نژاد تحویل خواهد گرفت و در این شرایط توانایی رفع نابسامانی های موجود امری حیاتی است. نکته آخر اینکه باید توجه داشت که از سال ۶۹ تا ۹۱ عرصه فرهنگ مظلوم واقع شده و رئیس جمهور جدید باید برای ائتلای فرهنگ اسلامی و انقلابی برنامه جامع و دقیقی داشته باشد.
امیرحسین قاضی زاده، نماینده اصولگرای مجلس:
احمدی نژاد که بود؟ آقای احمدی نژاد در سال ۸۴ با شعارهای اسلام، انقلاب و حمایت از رهبری به پیروزی رسید. یعنی شعارهای غالب متدینین و کسانی که در آن زمان احساس می کردند کشور دارد توسط کسانی اداره می شود که استحاله شده اند و مردمی که امیدوار بودند تا انقلاب اسلامی به ریل اصلی خود برگردد.
احمدی نژاد که شد؟ متاسفانه در سال ۹۱ برخی تصوارت درباره احمدی نژاد بخاطر عملکرد خود وی عوض شد همینطور در نحوه اداره کشور در مواردی مثل مبارزه با فساد و رانتخواری شاهد برخی رفتارهای نادرست بودیم. هرچند که شاکله دولت در بسیاری جهات توانست چارچوب های انقلابی خود را حفظ کند، اما خیلی از زمینه ها نشان داد که ما در قضاوتهایمان اشتباه می کردیم.
رئیس جمهور بعدی باید چگونه باشد؟ دغدغه اصلی رئیس جمهوربعدی باید اسلام باشد. همانطور که رهبری فرمودند احکامی که در دولت اجرایی می شود باید مبتنی بر اسلامی بوده و کارگزارانی که می خواهند این احکام را اجرا کنند باید قبل از هر چیز متقی باشند. به نظر من تقوا، صبر، قانونمداری و کارآمدی از جمله خصوصیات مهم رئیس جمهور بعدی باید باشد.
منبع:افکارنیوز
مطالب مشابه
- وقتی رئیس حمهور منتظر یاران است / چرا حامیان سال 84 محمود احمدی نژاد پراکنده شدند؟
- حیدرپور نماینده شهرضا در مجلس نهم شورای اسلامی :فتنه حامیان احمدی نژاد در انتخابات ریاست جمهوری در راه است
- استقبال 100 نفره حامیان احمدی نژاد و مشایی از آنان در فرودگاه مهر آباد+عکس
- رجعت احمدی نژاد به روایت الهام
- سخنگوی هیات رئیسه مجلس: حامیان احمدی نژاد دنبال طرح سئوالات متعدد از وزرا هستند