تازه های کتاب
تازه های انتشارات کتاب ناب
بایسته های فرهنگ
سازمان های فرهنگی
- شورای وزارت خانه های فرهنگی، گامی درجهت تحقق حکمرانی فرهنگی
- حکمرانی فرهنگی
- برنامه اصلاحات معاونت فرهنگی
- حکمرانی در شکل کلان نیاز دارد، بداند در کجا سفت و کجا منعطف باشد
- انتصاب دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور
- نادره رضایی، معاون امور هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی شد
- فعالیتهای معاونت فرهنگی وزارت ارشاد در جهت اهداف انقلاب اسلامی است
مسائل نظری
حوزه علمیه
دانشگاه
- انتشار کتابهای فقهی درباره مسائل روز
- گزارشی از حضور استاد احمد مبلغی در مجمع جهانی فقه اسلامی
- ادله فقهی الزام حاکمیت به حجاب
- ظرفیتها و چالشهای استفاده از فقه در تقنین
- حجاب امری اجتماعی، با امکان قانونگذاری
- مسئله اجازه همسر، نیازمند بحث فقاهتی است
- کسانی که در اصول تابع دیگران باشند، نباید خود را مجتهد بدانند
- تمدید مهلت ارسال اثر به پنجمین دوره انتخاب کتاب برگزیده دانشگاهی
- بازسازی منابع تاریخی مفقود شیعه
- رتبهبندی علمی دانشگاهها، پژوهشگاهها و مؤسسات آموزش عالی وابسته به حوزه علمیه قم
- انتصاب ریاست نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاهها
- ۱۳ دانشگاه ایرانی در جمع هزار دانشگاه برتر دنیا
- ضرورت پردازش دادههای علمی و کتابخانهای
- دکتر محسن جوادی معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی شد
علمی آموزشی
علمی پژوهشی
هنر
- وضعیت فلسفه در سده اخیر حوزه علمیه قم
- فقهی که بخواهد نظریهپرداز باشد، در بستر درسهای تخصصی و پژوهشهای آزاد شکل میگیرد
- ضرورت پرداختن به مکتب فقهی و اصولی امام خمینی (ره)
- قطب فرهنگی اسلام «عقل» است
- مدیر حوزه های علمیه خواهران کشور انتخاب شد
- جامعه الزهراء س یادگاری پربرکت از حضرت امام ره
- تغییر و تحول در نظام آموزشی حوزههای علمیه
اخبار و مسائل کتاب
نقد و معرفی کتاب
- برنامه اصلاحات معاونت فرهنگی
- حکمرانی در شکل کلان نیاز دارد، بداند در کجا سفت و کجا منعطف باشد
- فعالیتهای معاونت فرهنگی وزارت ارشاد در جهت اهداف انقلاب اسلامی است
- برگزیدگان همایش بیست و پنجم کتاب سال حوزه
- صدور پروانه فعالیت کتابفروشان
- مصوبات جلسات 645 تا 647 هیات انتخاب و خرید کتاب
- علیرضا مختارپور، رئیس کتابخانه ملی و مهدی رمضانی، سرپرست نهاد کتابخانههای عمومی کشور شد
اقتصاد
اجتماعی
- باید امید آفرینی کنیم
- طرح اصلاح قیمت بنزین می توانست بهتر از این اجرا شود
- خواستار استمرار معافیت مالیاتی اصحاب فرهنگ، هنر و رسانه هستیم
- در عرصه جنگ اقتصادی، به طور قاطع دشمن را عقب می زنیم
- دولت خسته نیست
- فعالیت 11 هزار و ۹۰۰ رسانه دارای مجوز در کشور
- افرادی که نفوذ پیدا می کنند داغترین شعارهای حاکمیتی را میدهند
- وفاق ملی ضرورت تداوم انقلاب اسلامی
- ادله فقهی الزام حاکمیت به حجاب
- ثبتنام بیمه درمان تکمیلی اصحاب فرهنگ، هنر، رسانه
- مسئله اجازه همسر، نیازمند بحث فقاهتی است
- بیانیه تشکر و قدردانی بیش از چهل نفر از علما وفضلای حوزه علمیه خطاب به اقای دکترجوادی
- بیانیه تشکر و قدردانی بیش از چهل نفر از علما وفضلای حوزه علمیه خطاب به اقای دکترصالحی
- نگاهی به اندیشه آیت الله هاشمی رفسنجانی ره
1391/10/17 23:49
اين سخنان، در صحيفه امام نيست/علي ورسه اي
چکیده: گاهي بيان غيردقيق سخنان امام، زمينه ساز تحريفات معنوي شده و دستاويز و مستمسکي گرديده است براي مخالفان و بدخواهان آن راحل عظيم الشأن که آنان از مطالب تحريف شده، براي زير سؤال بردن و تخريب شخصيت […]
چکیده:
گاهي بيان غيردقيق سخنان امام، زمينه ساز تحريفات معنوي شده و دستاويز و مستمسکي گرديده است براي مخالفان و بدخواهان آن راحل عظيم الشأن که آنان از مطالب تحريف شده، براي زير سؤال بردن و تخريب شخصيت والا و عرفاني ايشان بهره برداري کرده اند.
بخشهايي از اين متن را که در پي ميآيد، در تاريخ ۲۱/ ۱۱/ ۱۳۸۹ نوشتم و با نام مستعار «ع- وارسته» براي انتشار به برخي سايتها سپردم که با اقبال خوانندگان مواجه شد، و اکنون بازنشر آن را با برخي افزودهها، در وبلاگ جديد التأسيسم ميآورم، اميد است براي دوستان و محققان فرهيخته و ارجمند مفيد باشد:
برخي از جملات و عبارات مشهور را که به حضرت امام (قدس سره) نسبت داده شده، به حدي از سخنرانها و يا صدا و سيما شنيدهايم و همچنين در پارچه نوشتهها، سايتها، مطبوعات و حتي کتب و مقالات خواندهايم که ملکه ذهنمان شده است. از همين رو است که بيشتر گويندگان، نويسندگان و تحليل گران، کمترين احتمال در نادرستي و عدم صدور آنها از حضرت امام را نميدهند و براي همين، بيآنکه کمي به خود زحمت بدهند و صحت و سقم آنها را بررسي کنند، براي اثبات مواضع و نظريات خود، در گفتهها و نوشتههايشان به آنها استناد ميکنند.
حدود دو سال پيش بود که به فکر يک بررسي اجمالي در اين مورد افتادم و اين کار را با جستجو در فضاي مجازي و لوحهاي فشرده؛ به ويژه لوح فشرده «صحيفه امام» آغاز کردم و با استفاده از پيشرفتهاي چشمگير در جستجو و بازيابي سريع و دقيق کلمات و موضوعات، دريافتم که در بسياري از موارد، عين جملات منسوب به حضرت امام، در صحيفه امام نيست! و در بعضي موارد، مفهوم آن کلمات، با تعابير ديگري آمده است. اکنون به نمونههايي از آنها اشاره ميکنم:
* ۱. «انقلاب ما انفجار نور بود»
بسيار مي بينيم که اين جمله به نقل از حضرت امام در پارچه نوشتهها، ديوارها و حتي در زير برخي تصاوير حضرت امام نوشته ميشود و بسياري نيز بر اين باورند که سخن امام است، درحالي که عين اين عبارت در صحيفه امام موجود نيست، بلکه اين سخن را مرحوم آقاي ياسر عرفات ضمن ديداري که در روزهاي نخست پيروزي انقلاب با حضرت امام داشته و گفتگويي ميان ايشان در مورد انقلاب انجام شده گفته است. وي خطاب به حضرت امام مي گويد:
«آنها (غربيها و مخالفان انقلاب) مىگويند زلزلهاى رخ داده؛ ما مىگوييم که انفجار نور روى داده.»
و عبارت «انقلاب ما انفجار نور بود» که غالباً در شعارها استفاده مىشود، برگرفته از اظهارات آقاي عرفات مىباشد که به اشتباه به عنوان سخن امام خمينى (قدّس سرّه) تلقّى شده است. (صحيفه امام، ج۶، ص ۱۸۱)
* ۲. «حفظ نظام از اوجب واجبات است»
اگر کسي تمام ۲۱ جلد صحيفه امام را جستجو کند، تنها در يک مورد به واژه «اوجب» بر ميخورد، و آن هم در اين جمله است که امام فرمودهاند: «اهتمام به امور مسلمين از اوْجَبِ واجبات است.» (صحيفه امام، ج۳، ص۴۱۴)
البته حضرت امام در باره حفظ نظام، مطالب مهم و بلندي دارند؛ از جمله اينکه فرمودهاند:
«حفظ نظام جمهورى اسلامى... از اهمّ واجبات عقلى و شرعى است.» (صحيفه امام، ج ۱۹، ص: ۱۵۳).
«... آحاد مردم يکى يکيشان تکليف دارند براى حفظ جمهورى اسلامى،... از نماز اهميتش بيشتر است؛ براى اينکه اين حفظ اسلام است...» (صحيفه امام، ج۱۹، ص ۴۸۶)
* ۳. «پشتيبان ولايت فقيه باشيد تا به مملکت شما آسيبي نرسد»
با اينکه از نگاه امام خميني(ره) اصل ولايت فقيه از موضوعات بديهي و ضروري است، اما اين مطلب با چنين ترکيبي، در صحيفه امام نيامده است، بلکه حضرت امام در تاريخ ۲۸ شهريور ۱۳۵۸، در جمع افسران و همافران، در باره نقش ولايت فقيه در کشور اينگونه فرمودهاند:
«امر دولت اسلامى، اگر با نظارت فقيه و ولايت فقيه باشد، آسيبى بر اين مملکت نخواهد وارد شد.» (صحيفه امام، ج۱۰، ص ۵۸)
* ۴. «تسخير لانه جاسوسي، انقلابي بزرگتر از انقلاب اول بود»
اين جمله يا جملة مانند آن، در صحيفه امام نيست، به نظر ميرسد اين برداشتي از مطلب زير باشد که حضرت امام (ره) در ۱۴ آبان ۱۳۵۸، در جمع کارکنان بيمه مرکزى ايران، در بارة توطئههاى آمريکا و اشغال لانة جاسوسي فرمودهاند:
«... چنانچه اينها آدم نشوند و شاه را که خزاين ما را برده... در بانکها سپرده است و همه مال ملت است، تا اين را برنگرداند،... مسئله باز انقلاب است. يک انقلابِ زيادتر از انقلاب اول خواهد شد...» (صحيفه امام، ج۱۰، ص ۴۹۳)
* ۵ . «ملتي که شهادت دارد، اسارت ندارد»
عين جمله فوق يا مانند آن نيز در صحيفه امام يافت نشد.
* ۶ . «خرمشهر را خدا آزاد کرد»
اين جمله که به هنگام فتح خرمشهر، به عنوان تيتر يکي از روزنامهها استفاده شد، در صحيفه امام نيامده است. به نظر ميرسد آن روزنامه عنوان بالا را از متن پيام امام به مناسبت آزادي خرمشهر، که در زير ميآيد، برداشت کرده است:
«... اينجانب با يقين به آنکه «مَا النَّصْرُ إلامِنْ عِندِاللهِ...» از فرزندان اسلام و قواى سلحشور مسلح، که دست قدرت حق از آستين آنان بيرون آمد و... کشور بقية اللَّه الاعظم ـ ارواحنا لمقدمه الفداء ـ را از چنگ گرگان آدمخوار که آلتهايى در دست ابرقدرتان خصوصاً آمريکاى جهانخوارند، بيرون آورد و... تشکر مي کنم...» (صحيفه امام، ج16، ص257)
* * *
گاهي بيان غيردقيق سخنان امام، زمينه ساز تحريفات معنوي شده و دستاويز و مستمسکي گرديده است براي مخالفان و بدخواهان آن راحل عظيم الشأن که آنان از مطالب تحريف شده، براي زير سؤال بردن و تخريب شخصيت والا و عرفاني ايشان بهره برداري کرده اند.
از اين طيف اشخاص، محسن کديور و اکبر گنجي هستند که با استناد به سخن معروف: «حفظ نظام از اوجب واجبات است»، تحليل هاي باطل و سستي را ارائه کرده و آن را به کمک رسانه هاي دشمن و مخالفان نظام، در سطح گسترده اي نشر داده اند. البته محسن کديور حتي همان سخن تحريف شده را باز هم تحريف کرده و کلمه «از» را از آن حذف مي کند و مي نويسد: «مرحوم (امام) خميني حفظ نظام را اوجب واجبات مي دانست...» او سپس از اين جمله نتيجه مي گيرد که حضرت امام، حفظ نظام را نه واجب مقدمي بلکه واجب نفسي مي دانست! و بلافاصله با تمجيد از آيت الله منتظري ادامه مي دهد: «... در مقابل، مرحوم (آقاي) منتظري مصلحت نظام را واجب نفسي نمي دانست و آن را واجب مقدمي و طريقي براي اقامه عدالت مي دانست...!»
معلوم مي شود هدف اين دو جناب! تحريف از روي عمد بوده و نه از سر غفلت و بي اطلاعي، زيرا آنان به راحتي مي توانستند نگاهي حتي مروري و گذرا به بيانات امام داشته باشند و ببينند که اولاً: معظم له در مورد حفظ نظام، اصلا چنين بياني (که حفظ نظام از اوجب واجبات است) دارند يا خير؟ و ثانياً: ملاحظه کنند که ايشان در جاي جاي مطالب و سخنانشان، به طور مکرر «حفظ کشور و نظام» را مقدمه براي «حفظ مکتب، اجراي عدالت، رسيدن به معرفت الهي و شناخت ذات مقدس حق» دانسته و فرموده اند:
ـ «... مقصد اعلى عبارت از اين است که يک حکومت عدلى، يک حکومت اسلامى عدلى مبتنى بر قواعد اسلامى حاصل بشود. آن مقصد اعلاى ماست...» (صحيفه امام،ج۵،ص۲۴)
ـ «... مقصد انبيا حکومت نبوده است، حکومت براى مقصد ديگر بوده، نه مقصد بوده. تمام مقاصد برميگردد به معرفت اللَّه...» (صحيفه امام، ج۱۹، ص۴۳۷)
ـ «... رسول اکرم و ساير انبيا نيامدند که اينجا حکومت تأسيس کنند، مقصد اعلا اين نيست؛ نيامدند که اينجا عدالت ايجاد کنند، آن هم مقصد اعلا نيست، اينها همه مقدمه است. تمام زحمتها که اينها کشيدند، چه از حضرت نوح گرفته، از حضرت ابراهيم گرفته تا آمده است اينجا به رسول اکرم رسيده است، تمام مشقتهايى که کشيدند و کارهايى که کردند، مقدمه يک مطلب است و او معرفى ذات مقدس حق [است.]...» (صحيفه امام، ج۲۰، ص۴۰۹)
ـ «...ماکه ميگوييم حکومت اسلامى، مي گوييم حکومت عدالت...» (صحيفه امام،ج۳،ص۵۰۹)
ـ «... سيد الشهدا که خونش را داد، نمىخواست که حکومت کند؛ مىخواست عدالت باشد. ميديد که معاويه و پسرش اسلام را بد جلوه دادند، ميخواست از اين مطلبى که آنها ميخواهند اسلام را يکجور ديگر جلوه بدهند بيرون بياورد؛ اسلامى که همه خونشان را دادهاند براى اينکه اين مکتب را حفظش کنند؛ ولو خودشان ميميرند ولى مکتبشان محفوظ بماند..
ما الآن در موقعى واقع شدهايم که مکتبمان در خطر است. دشمنها چشمهايشان را دوختهاند که به ما اشکال بکنند، و اشکال را هم پاى مکتب حساب کنند، نه پاى ما. اگر پاى ما حساب مىکردند اشکالى خيلى نداشت؛ ميگفتند خمينى آدم فاسدى است! اما اگر چنانچه ما يک کارى بکنيم که بگويند اين مکتب درست نبود [اين خطرناک است] اينها درصدد اين معنا هستند...» (صحيفه امام، ج۸، ص: ۴۰۹)
به نظر مي رسد تحريف در بيانات و سخنان حضرت امام خميني(قدّس سرّه) منحصر به 6 موردي که بدانها پرداختم نباشد، و شايد اگر کساني بررسي و تفحص بيشتري کنند، باز هم نمونه هايي از اين دست بيابند. در هر صورت، اين ها نمونه هايي بود که نگارنده به آنها رسيدم.
اميدوارم نوشته حاضر، يادآوري باشد به آنان که گفته ها و نوشته هاي خود را مستند به بيانات امام(رضوان الله عليه ) مي کنند، تا از اين پس دقت بيشتري نموده، هر شنيدهاي از معظم له را سند براي اظهارات خود قرار ندهند و نيز پيشنهاد و تذکري باشد به مسؤولين محترم مؤسسه تنظيم و نشر آثار امام که در برابر اين تحريفات ـ عمدي باشد يا از روي غفلت ـ واکنشي صريحتر نشان دهند و از ادامه آن جلو گيري کنند.
varsee.persianblog.irعلي ورسه اي
مطالب مشابه