تازه های کتاب
تازه های انتشارات کتاب ناب
بایسته های فرهنگ
سازمان های فرهنگی
- شورای وزارت خانه های فرهنگی، گامی درجهت تحقق حکمرانی فرهنگی
- حکمرانی فرهنگی
- برنامه اصلاحات معاونت فرهنگی
- حکمرانی در شکل کلان نیاز دارد، بداند در کجا سفت و کجا منعطف باشد
- انتصاب دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور
- نادره رضایی، معاون امور هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی شد
- فعالیتهای معاونت فرهنگی وزارت ارشاد در جهت اهداف انقلاب اسلامی است
مسائل نظری
حوزه علمیه
دانشگاه
- انتشار کتابهای فقهی درباره مسائل روز
- گزارشی از حضور استاد احمد مبلغی در مجمع جهانی فقه اسلامی
- ادله فقهی الزام حاکمیت به حجاب
- ظرفیتها و چالشهای استفاده از فقه در تقنین
- حجاب امری اجتماعی، با امکان قانونگذاری
- مسئله اجازه همسر، نیازمند بحث فقاهتی است
- کسانی که در اصول تابع دیگران باشند، نباید خود را مجتهد بدانند
- تمدید مهلت ارسال اثر به پنجمین دوره انتخاب کتاب برگزیده دانشگاهی
- بازسازی منابع تاریخی مفقود شیعه
- رتبهبندی علمی دانشگاهها، پژوهشگاهها و مؤسسات آموزش عالی وابسته به حوزه علمیه قم
- انتصاب ریاست نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاهها
- ۱۳ دانشگاه ایرانی در جمع هزار دانشگاه برتر دنیا
- ضرورت پردازش دادههای علمی و کتابخانهای
- دکتر محسن جوادی معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی شد
علمی آموزشی
علمی پژوهشی
هنر
- وضعیت فلسفه در سده اخیر حوزه علمیه قم
- فقهی که بخواهد نظریهپرداز باشد، در بستر درسهای تخصصی و پژوهشهای آزاد شکل میگیرد
- ضرورت پرداختن به مکتب فقهی و اصولی امام خمینی (ره)
- قطب فرهنگی اسلام «عقل» است
- مدیر حوزه های علمیه خواهران کشور انتخاب شد
- جامعه الزهراء س یادگاری پربرکت از حضرت امام ره
- تغییر و تحول در نظام آموزشی حوزههای علمیه
اخبار و مسائل کتاب
نقد و معرفی کتاب
- برنامه اصلاحات معاونت فرهنگی
- حکمرانی در شکل کلان نیاز دارد، بداند در کجا سفت و کجا منعطف باشد
- فعالیتهای معاونت فرهنگی وزارت ارشاد در جهت اهداف انقلاب اسلامی است
- برگزیدگان همایش بیست و پنجم کتاب سال حوزه
- صدور پروانه فعالیت کتابفروشان
- مصوبات جلسات 645 تا 647 هیات انتخاب و خرید کتاب
- علیرضا مختارپور، رئیس کتابخانه ملی و مهدی رمضانی، سرپرست نهاد کتابخانههای عمومی کشور شد
اقتصاد
اجتماعی
- باید امید آفرینی کنیم
- طرح اصلاح قیمت بنزین می توانست بهتر از این اجرا شود
- خواستار استمرار معافیت مالیاتی اصحاب فرهنگ، هنر و رسانه هستیم
- در عرصه جنگ اقتصادی، به طور قاطع دشمن را عقب می زنیم
- دولت خسته نیست
- فعالیت 11 هزار و ۹۰۰ رسانه دارای مجوز در کشور
- افرادی که نفوذ پیدا می کنند داغترین شعارهای حاکمیتی را میدهند
- وفاق ملی ضرورت تداوم انقلاب اسلامی
- ادله فقهی الزام حاکمیت به حجاب
- ثبتنام بیمه درمان تکمیلی اصحاب فرهنگ، هنر، رسانه
- مسئله اجازه همسر، نیازمند بحث فقاهتی است
- بیانیه تشکر و قدردانی بیش از چهل نفر از علما وفضلای حوزه علمیه خطاب به اقای دکترجوادی
- بیانیه تشکر و قدردانی بیش از چهل نفر از علما وفضلای حوزه علمیه خطاب به اقای دکترصالحی
- نگاهی به اندیشه آیت الله هاشمی رفسنجانی ره
1391/09/13 22:45
دکتر کلانتر معتمدی با رد کم کاری پزشکی در درمان آیت الله شریعتمداری مطرح کرد؛ دستاوردهای پزشکی امروز با دهه شصت قابل مقایسه نیست/ با تلقی دانش امروز پزشکی، ما هم در درمان امام کوتاهی کردیم
پایگاه اطلاع رسانی و خبری جماران - تهران رئیس انجمن جراحان عروق ایران پیرامون وضعیت درمانی آیت الله شریعتمداری در سالهای بعد از انقلاب و مسائل پیرامون ایشان گفت: اگر رحلت آیت الله شریعتمداری را […]
پایگاه اطلاع رسانی و خبری جماران - تهران
رئیس انجمن جراحان عروق ایران پیرامون وضعیت درمانی آیت الله شریعتمداری در سالهای بعد از انقلاب و مسائل پیرامون ایشان گفت: اگر رحلت آیت الله شریعتمداری را نتیجه بی توجهی پزشکی و عدم رسیدگی و درمان به موقع بدانیم، پس ما در مورد شخص حضرت امام(س) نیز کوتاهی کردهایم. دکتر باهر از پزشکان مطرح و توانمند آن سالها بود و ایشان درگیر وضعیت سلامتی و پزشکی علما و مراجع قم بودند و با اهل علم مرتبط بود. اگر بخواهیم با دید و پیشرفتهای امروزی وقایع دهههای قبل را بررسی کنیم، میتوانیم ادعا کنیم که اگر در مورد حضرت امام نیز تشخیص بیماری زودتر انجام شده بود، ایشان رحلت نمیکرد! ما باید هم امکانات بهداشتی و پزشکی آن سالها را در نظر بگیریم و هم از میزان تبحر و آشنایی پزشکان با اصول پیشگیری مطلع باشیم.
دکتر محمدرضا معتمدی اظهار داشت: در سالهای جنگ در مناطق مختلف جبهه حضور داشته و تیم های پزشکی را به مناطق عملیاتی روانه میکردم. از نزدیک شاهد آن بودم که هیچ تفاوتی بین یک مجروح ایرانی و مجروح عراقی در کمپهای پزشکی گذاشته نمیشد. با این مقدمه میخواهم این گونه سخن را بیان کنم که کدام مجوز شرعی – اخلاقی وجود دارد که به ما پزشکان اجازه دهد در مورد درمان یک شخصیت علمی و فقهی و مطرح، کوتاهی کنیم و در رسیدگی به وضعیت جسمی ایشان بیتوجه باشیم.
عضو تیم پزشکی حضرت امام خمینی(س) در ادامه گفت: اگر رحلت آیت الله شریعتمداری را نتیجه بی توجهی پزشکی و عدم رسیدگی و درمان به موقع بدانیم، پس ما در مورد شخص حضرت امام(س) نیز کوتاهی کردهایم. به این معنا که ما سرطان حضرت امام را نیز به موقع تشخیص ندادیم. چه بسا اگر سرطان امام را به موقع تشخیص داده بودیم وضعیت ایشان متفاوت میشد و به راحتی درمان میشدند. امام(س) دچار مشکلی در معده شده بودند و این درحالی بود که تمام هم و غم ما حل معضل قلبی ایشان بود و از توجه به سرطان غافل شده بودیم، خیلی مهم است.
رئیس بخش جراحی عمومی و جراحی عروق بیمارستان شهدای تجریش اضافه کرد: در حالی که امام دائماً وضعیتشان بررسی میشد، وضعیت قلبی ایشان مانیتور میشد، اما به بحران سرطان امام توجه خاصی نشده بود. در واقع مشکل معده امام تشخیص داده نشده بود! هنگامی که امام از لنفوم معده دچار خونریزی شدند تازه به این بیماری امام پی بردیم. نحوه اطلاع از این مشکل هم، کم خونی امام بود. ایشان دچار کم خونی شده بودند لذا تصمیم گرفتیم ایشان را آندوسکوپی کنیم و بعد از آن متوجه بروز این معضل جدی شدیم. این تشخیص بدهنگام در حالی بود که هم کبد امام و هم مغز استخوان ایشان درگیر این بیماری شده بود.
معاونت وزیر بهداشت وقت اظهار داشت: بنابراین، اگر بیماری آیتالله شریعتمداری به موقع تشخیص داده نشده، نمیتواند دلیل بر بی توجهی و عدم رسیدگی به ایشان تلقی شود.
وی با اشاره به اینکه دکتر باهر پزشک معالج آیت الله شریعتمداری بوده است افزود: دکتر باهر از پزشکان مطرح و توانمند آن سالها بود و ایشان درگیر وضعیت سلامتی و پزشکی علما و مراجع قم بودند و با اهل علم مرتبط بود. البته مسئله چک آپ کردن چهرهها و شخصیتهای علمی و سیاسی و در نتیجه تشخیص به هنگام بیماریها در آن سالها هنوز مرسوم نبود، در دوره وزارت دکتر مرندی تازه این مسئله شروع شد و بنای این روش گذاشته شد که حداقل سالی یک بار چهرهها و نخبگان علمی، سیاسی و فرهنگی کشور چک آپ شده و نسبت به پیشگیری از ابتلا به بیماری اقدام لازم انجام شود. البته امسال به دلیل محدودیت بودجه این کار متوقف شده است.
وی خاطرنشان ساخت: به خاطر دارم که در همان سالها به سراغ یکی از وزیران برای چک آپ رفته بودیم و این در حالی بود که او دچار تب مالت شدید شده بود و بیماری پیشرفت زیادی داشت اما کسی متوجه نشده بود!
دکتر سید محمد رضا کلانتر معتمدی فوق تخصص جراحی عروق از آمریکا افزود: اگر بخواهیم با دید و پیشرفتهای امروزی وقایع دهههای قبل را بررسی کنیم، میتوانیم ادعا کنیم که اگر در مورد حضرت امام نیز تشخیص بیماری زودتر انجام شده بود، ایشان رحلت نمیکرد! ما باید هم امکانات بهداشتی و پزشکی آن سالها را در نظر بگیریم و هم از میزان تبحر و آشنایی پزشکان با اصول پیشگیری مطلع باشیم.
رئیس انجمن جراحان عروق ایران یادآور شد: امروزه برای تشخیص زودتر و پیشگیری از بروز بیماریها، عمل screening انجام میشود و از این طریق قبل از بروز جدی یک بیماری و علامت دار شدن آن میتوان از آن آگاه شد و تشخیص داد. screening به معنای غربالگری است یعنی ریزها از درشتها جدا میشوند. یعنی امروز سرطانهای مختلف غربالگری میشوند به طوری که میتوان قبل از تشکیل یک غده، سرطان را تشخیص داد و یا اگر غده در مرحله ابتدای ایجاد باشد و هنوز بیمار از بروز آن آگاه نشده بتوانیم آن را تشخیص داده و از بین ببریم. اما این کار 20-10 سال قبل رایج نبود، و به چنین دستاوردی نرسیده بودیم.
دکتر کلانتر معتمدی دبیر فرهنگستان علوم پزشکی در پایان اظهار داشت: نکته آخر هم این که در سه دهه پیش مشکل اصلی درمانی جامعه ایران «سرطان» نبود، بلکه آن سالها سیاهسرفه، مخملک، دیفتری و فلج اطفال مهمترین بیماریهای مطرح و رایج بود که قربانیان زیادی میگرفت. عموم مردم به سن بالا میرسیدند، لذا سرطان اتفاق نمیافتد و آمار آن بسیار پایین بود. اما امروزه که طول عمر با ریشه کنی بیماریهای مذکور افزایش یافته، «سرطان» از مشکلات اصلی جامعه ایرانی شده است و راه های درمان آن نیز در دستور کار قرار گرفته است. همان طور که در آن سالها بیماریهای قندی مشکل اصلی و اول کشور نبوده، همان طور که تصادفات به عنوان اصلیترین عامل مرگ و میر در آن سالها مطرح نبوده است.
منبع:جماران
مطالب مشابه
- مفتی بزرگ سوریه در گفتوگو با «اشپیگل» آلمان: بشار اسد میخواهد به شغل «چشم پزشکی» بازگردد
- در پی طرح نسبت های ناروا درباره امام خمینی(س)؛ آیت الله موسوی بجنوردی: امام همواره درباره رعایت حقوق شرعی و انسانی مخالفان سفارش می کردند
- رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس:احتمال تعطیلی دانشگاههای علوم پزشکی به دلیل نداشتن حقوق
- قائممقام سازمان نظام پزشکی: اجرای شتابزده برنامه پزشک خانواده در شرایط فعلی به صلاح نیست
- مرندی: کاری کنیم نخبگان به داشتن فرزند تشویق شوند/ازدیاد بچه فقرا درست نیست!!