تازه های کتاب
تازه های انتشارات کتاب ناب
بایسته های فرهنگ
سازمان های فرهنگی
- شورای وزارت خانه های فرهنگی، گامی درجهت تحقق حکمرانی فرهنگی
- حکمرانی فرهنگی
- برنامه اصلاحات معاونت فرهنگی
- حکمرانی در شکل کلان نیاز دارد، بداند در کجا سفت و کجا منعطف باشد
- انتصاب دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور
- نادره رضایی، معاون امور هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی شد
- فعالیتهای معاونت فرهنگی وزارت ارشاد در جهت اهداف انقلاب اسلامی است
مسائل نظری
حوزه علمیه
دانشگاه
- انتشار کتابهای فقهی درباره مسائل روز
- گزارشی از حضور استاد احمد مبلغی در مجمع جهانی فقه اسلامی
- ادله فقهی الزام حاکمیت به حجاب
- ظرفیتها و چالشهای استفاده از فقه در تقنین
- حجاب امری اجتماعی، با امکان قانونگذاری
- مسئله اجازه همسر، نیازمند بحث فقاهتی است
- کسانی که در اصول تابع دیگران باشند، نباید خود را مجتهد بدانند
- تمدید مهلت ارسال اثر به پنجمین دوره انتخاب کتاب برگزیده دانشگاهی
- بازسازی منابع تاریخی مفقود شیعه
- رتبهبندی علمی دانشگاهها، پژوهشگاهها و مؤسسات آموزش عالی وابسته به حوزه علمیه قم
- انتصاب ریاست نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاهها
- ۱۳ دانشگاه ایرانی در جمع هزار دانشگاه برتر دنیا
- ضرورت پردازش دادههای علمی و کتابخانهای
- دکتر محسن جوادی معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی شد
علمی آموزشی
علمی پژوهشی
هنر
- وضعیت فلسفه در سده اخیر حوزه علمیه قم
- فقهی که بخواهد نظریهپرداز باشد، در بستر درسهای تخصصی و پژوهشهای آزاد شکل میگیرد
- ضرورت پرداختن به مکتب فقهی و اصولی امام خمینی (ره)
- قطب فرهنگی اسلام «عقل» است
- مدیر حوزه های علمیه خواهران کشور انتخاب شد
- جامعه الزهراء س یادگاری پربرکت از حضرت امام ره
- تغییر و تحول در نظام آموزشی حوزههای علمیه
اخبار و مسائل کتاب
نقد و معرفی کتاب
- برنامه اصلاحات معاونت فرهنگی
- حکمرانی در شکل کلان نیاز دارد، بداند در کجا سفت و کجا منعطف باشد
- فعالیتهای معاونت فرهنگی وزارت ارشاد در جهت اهداف انقلاب اسلامی است
- برگزیدگان همایش بیست و پنجم کتاب سال حوزه
- صدور پروانه فعالیت کتابفروشان
- مصوبات جلسات 645 تا 647 هیات انتخاب و خرید کتاب
- علیرضا مختارپور، رئیس کتابخانه ملی و مهدی رمضانی، سرپرست نهاد کتابخانههای عمومی کشور شد
اقتصاد
اجتماعی
- باید امید آفرینی کنیم
- طرح اصلاح قیمت بنزین می توانست بهتر از این اجرا شود
- خواستار استمرار معافیت مالیاتی اصحاب فرهنگ، هنر و رسانه هستیم
- در عرصه جنگ اقتصادی، به طور قاطع دشمن را عقب می زنیم
- دولت خسته نیست
- فعالیت 11 هزار و ۹۰۰ رسانه دارای مجوز در کشور
- افرادی که نفوذ پیدا می کنند داغترین شعارهای حاکمیتی را میدهند
- وفاق ملی ضرورت تداوم انقلاب اسلامی
- ادله فقهی الزام حاکمیت به حجاب
- ثبتنام بیمه درمان تکمیلی اصحاب فرهنگ، هنر، رسانه
- مسئله اجازه همسر، نیازمند بحث فقاهتی است
- بیانیه تشکر و قدردانی بیش از چهل نفر از علما وفضلای حوزه علمیه خطاب به اقای دکترجوادی
- بیانیه تشکر و قدردانی بیش از چهل نفر از علما وفضلای حوزه علمیه خطاب به اقای دکترصالحی
- نگاهی به اندیشه آیت الله هاشمی رفسنجانی ره
1391/09/03 10:58
فرهنگ و ادب در هفته گذشته/ بیستمین هفته کتاب به پایان رسید/ خبر وزارت ارشاد برای حل مشکل کاغذ و...
چکیده: پایان یافتن هفته کتاب و واکنشهایی در که پاسخ به سخنان سیدعلی موسوی گرمارودی درباره صادق هدایت صورت گرفت، بخشی از اخبار مهم عرصه فرهنگ و ادب در این هفته هستند. خبرگزاری مهر ـ گروه فرهنگ و ادب: […]
چکیده:
پایان یافتن هفته کتاب و واکنشهایی در که پاسخ به سخنان سیدعلی موسوی گرمارودی درباره صادق هدایت صورت گرفت، بخشی از اخبار مهم عرصه فرهنگ و ادب در این هفته هستند.
خبرگزاری مهر ـ گروه فرهنگ و ادب: مرور اخبار حوزه فرهنگ و ادب در این هفته را با خبر اتمام بیستمین هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران و برگزاری مراسم اختتامیه این رویداد فرهنگی آغاز میکنیم. مراسم اختتامیه بیستمین دوره هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران شنبه شب 27 آبان، با حضور سیدمحمد حسینی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و علی اسماعیلی، سرپرست معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در محل پژوهشگاه فرهنگ و هنر و معماری جهاد دانشگاهی برگزار شد.
حسینی: از برخی دستگاهها بیش از این انتظار داشتم
حسینی در این مراسم از نوع حضور دانشگاههای کشور در حوزه کتاب و کتابخوانی انتقاد کرد و گفت: ما از دانشگاهها بیشتر از این توقع داشتیم. درست است که دوستان جهاد دانشگاهی در برگزاری هفته کتاب در بخش دانشگاهی تلاش کردند، اما دانشگاه به دلیل جایگاه والایی که دارد انتظار میرفت بیشتر پای کار باشد.
رونمایی از ترجمه روسی «قصههای خوب برای بچههای خوب» در روسیه
اتفاق دیگری که عصر روز شنبه 27 آبان در این حوزه خبری رخ داد، رونمایی از ترجمه روسی جلد اول و دوم «قصههای خوب برای بچههای خوب» در بزرگترین کتابخانه کودک جهان بود. به این ترتیب در مراسمی جالب و متفاوت، از ترجمه روسی جلدهای اول و دوم قصههای خوب برای بچههای خوب اثر زندهیاد مهدی آذریزدی در محل کتابخانه دولتی کودکان روسیه که با بیش از 800 هزار جلد کتاب کودک، بزرگترین کتابخانه کودک جهان محسوب میشود، رونمایی شد.
در مراسم رونمایی این اثر که توسط رایزنی فرهنگی سفارت جمهوری اسلامی ایران در روسیه و با مشارکت انتشارات امیرکبیر و انتشارات وچه روسیه منتشر شد، سجادی سفیر جمهوری اسلامی ایران در فدراسیون روسیه، احمد نثاری مدیر عامل انتشارات امیرکبیر و ابراهیمی ترکمان رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران حضور داشتند.
واکنشها به سخنان موسوی گرمارودی درباره صادق هدایت در جلسه نقد «سه کاهن»
یکی از اخباری که در این هفته موجب واکنشهایی شد، گزارش جلسه نقد و بررسی کتاب جدید مجید قیصری با عنوان «سه کاهن» بود. در این جلسه سید علی موسوی گرمارودی ضمن بیان سخنانی در نقد و تحلیل این کتاب، درباره صادق هدایت، گفت: شرم دارم بر نویسندهای که «توپ مُرواری» را مینویسد و در آن سراسر به اهل بیت (ع) توهین میکند، لعن نفرستم. اگر مسلمانیم، وظیفه ماست که بگوییم چه انسانهای بیشرفی در روزگار ما در مورد ائمه (ع) قلم زدهاند که حتی رفتارشان از امویان هم با ائمه (ع) بدتر بود.
موسوی گرمارودی: هتاکیها را به جان میخرم
یک روز بعد از انتشار این گزارش، در فضای مجازی و شبکههای اجتماعی اینترنتی، مطالبی درباره گرمارودی و سخنانش منتشر شد که باعث شد، خبرنگار مهر در این باره با او گفتگویی داشته باشد. موسوی گرمارودی در پی واکنشهای هتاکانه نسبت به اظهارات اخیرش درباره کتاب «توپ مرواری» گفت: شک ندارم که حرف زدن درباره فردی مثل صادق هدایت و کتاب توهینآمیز او نسبت به عاشورا هزینه دارد و من هم پای آن و اعتقادم ایستادهام.
وی افزود: کسانی که به اظهارات من واکنش نشان میدهند و به حرفهای هدایت در این اثر بیاعتنا هستند، بالاخره یا مسلمان هستند و یا نیستند. اگر مسلمانند و حرفهای هدایت درباره امام حسین (ع) را میتوانند تحمل کنند، من هم توهینهای آنها را برای اظهاراتم به جان میخرم. اگر هم مسلمان نیستند که اصلا راه ما جداست و حرف دیگری نمیماند.
گرمارودی تاکید کرد: من حرف خودم را زدم و روی آن هم ایستادهام. توهین و هتاکی به من هم خللی در عقیدهام ایجاد نمیکند.
ساراماگو 90 ساله شد/ زورگویی اسرائیل در سایه تبانی جامعه بینالملل ادامه دارد
اما روز جمعه 26 آبان و 16 نوامبر که در واقع آغاز این هفته محسوب میشود، نودمین سالروز تولد ژوزه ساراماگو، نویسنده برنده جایزه ادبی نوبل از پرتغال بود. او در چنین روزی در سال 1922 به دنیا آمده بود.
ساراماگو نویسنده، رماننویس، شاعر، روزنامهنگار و نمایشنامهنویس پرتغالی بود که جایزه نوبل ادبیات 1998 را دریافت کرد و برای آثار ادبی و دیدگاههای سیاسی اش در جهان شهرت دارد. او طی سالها فعالیت ادبی آثار بزرگی خلق کرد و به یکی از مهمترین صداهای ادبیات پرتغال برای همه دوران تبدیل شد.
ژوزه ساراماگو 18 ژوئن 2010 در 87 سالگی و به علت لوکمی درگذشت. در سال 2002 برای اعتراض به سیاستهای ضدبشری رژیم صهیونیستی و مقایسه اشغال اراضی توسط این رژیم با اردوگاههای کشتار آشویتس نازیها، همه کتابهایش را از کتابفروشیهای اسراییل جمعآوری کرد. پس از درگذشت او فروش کتابهایش در اسپانیا به تنهایی 70 درصد افزایش یافت.
ساراماگو کتابی به نام «دفترچه یادداشت» دارد که در اصل یادداشتهای وی در وبلاگ شخصیاش است. وی در این کتاب که مینو مشیری آن را به فارسی برگردانده و انتشارات ثالث منتشر کرده است، درباره طبیعت غیرانسانی حرف زده و بیعدالتی و جنایات بشری را متوجه انسانهای ضعیف دانسته است.
ساراماگو در این کتاب نوشته است:
عملکرد خشونتآمیز زورگویی درباره حقوق اولیه و سرزمین فلسطین توسط اسراییل همچنان عنان گسیخته ادامه دارد و همراه است با تبانی یا بیتفاوتی آنچه به غلط جامعه بینالملل نامیده میشود. داوید گروسمان، نویسنده اسراییلی که انتقادهای همواره احتیاط آمیزش از حکومت کشورش، اخیرن اندکی تندتر شده، در مقالهای که چندی پیش منتشرشد نوشت اسراییل نمیداند ترحم چیست. این را پیش از این هم میدانستیم.
با شریعت موسی در پس زمینه، تصویر هولناک و فراموش نشدنی یک سرباز اسراییلی که استخوانهای دست فلسطینیِ جوانی را خرد میکند که در انتفاضه اول به خاطر سنگاندازی به تانکهای اسراییلی اسیر شد، معنای جدیدی پیدا میکند. باز خوب است که دستش را قطع نکرد!
اختتامیه جایزه جلال برگزار شد/ برگزیدگان معرفی شدند
در این هفته همچنین جایزه ادبی جلال آل احمد برگزیدگانش را شناخت.
به این ترتیب اختتامیه پنجمین دوره جایزه ادبی جلال آل احمد با حضور سید محمد حسینی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و علی اسماعیلی سرپرست معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی عصر دیروز چهارشنبه اول آذر در پژوهشگاه فرهنگ و هنر و معماری جهاد دانشگاهی برگزار شد.
بر اساس اعلام هیئت داوران این دوره از جایزه در بخش نقد ادبی دو کتاب مولویوار بر اسرار خاموش نوشته علی محمدی آسیابادی و کتاب عقل سرخ نوشته تقی پور نامداریان شایسته تقدیر معرفی شدند. در بخش خاطرات کتاب نورالدین پسر ایران نوشته معصومه سپهری شایسته تقدیر معرفی شد. در بخش مستندنگاری کتاب شرح اسم با تالیف و تدوین هدایت الله بهبودی شایسته تقدیر شد. در بخش داستان نیز هیئت داوران کتاب حافظ 7 اثر اکبر صحرایی را شایسته تقدیر معرفی کرد.
اتحادیه جهانی ناشران مسلمان صاحب دفتر قارهای میشود
دبیرکل اتحادیه جهانی ناشران مسلمان با اشاره به افتتاح دفتر اروپایی این اتحادیه در یونان از تاسیس پنج دفتر در پنج قاره جهان برای این اتحادیه تا سال آینده خبر داد.
این خبر هم در روزهای آغازین این هفته روی خروجی مهر قرار گرفت. به این ترتیب، علی زارعی نجفدری، مشاور رئیس جمهور و رئیس انتشارات علمی و فرهنگی با اشاره به برگزاری نشست اخیر خود به عنوان دبیرکل اتحادیه جهانی ناشران جهان اسلام با برخی از ناشران مسلمان در حاشیه نمایشگاه کتاب فرانکفورت گفت: دفتر اروپایی این اتحادیه در یونان و در شهر آتن افتتاح شده است که نخستین دفتر برون مرزی اتحادیه نیز به شمار میرود.
وی گفت: بر اساس اساسنامه اتحادیه و بر اساس اجماعی که در اجلاس قبل داشتیم، قرار شد پنج دفتر در پنج قاره اتحادیه در جهان ایجاد شود. یونان به خاطر مرکزیت فرهنگی در اروپا برای استقرار دفتر اروپایی انتخاب شد و پس از آن دفتر آفریقایی ما افتتاح میشود که کشور آن هنوز به طور دقیق مشخص نشده است.
جدیدترین خبر وزارت ارشاد برای حل مشکل کاغذ
مسئول کارگروه حل مشکل کاغذ وزارت ارشاد از اعلام آمادگی یکی از تشکلهای غیردولتی برای واردات ماهانه 12 هزار تن کاغذ و عرضه آن با بهای هر بند 55 هزار تومان در داخل کشور خبر داد.
داریوش رضوانی در گفتگویی که در روزهای پایانی هفته با خبرنگار مهر داشت، درباره بحثهایی که در خصوص نحوه توزیع کاغذ از سوی شرکت تعاونی اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران مطرح است، گفت: ما در مورد نحوه توزیع کاغذ توسط تشکلها و اتحادیههای حوزه نشر، معتقدیم اگر روال کار یک روال معمولی باشد و بازار دست واردکننده و توزیعکننده واقعی باشد، اصلاً ضرورتی ندارد تشکلهای نشر در جهت تامین و توزیع کاغذ اقدام کنند و این کار باید از طریق مجمع عالی واردکنندگان انجام شود.
مشاور اجرایی معاونت فرهنگی وزارت ارشاد همچنین گفت: در ماههای اخیر با توجه به روند اجتناب ناپذیر در افزایش قیمت دلار، کاغذ از یک افزایش قیمت غیرطبیعی برخوردار شد و حتی از 100 هزار تومان در هر بند گذشت و به همین خاطر بود که تشکلهای حوزه نشر که میتوانستند ارز را با قیمتی پائینتر از حال حاضر در مرکز مبادلات ارزی تامین کنند، ثبت سفارش کردند و ایرادی هم نداشت.
منبع:مهر
مطالب مشابه
- در آیین پایانی نوزدهمین هفته کتاب از راهاندازی «رادیو کتاب» و تدوین بستهای هفتادمحوری به عنوان نقشه راه نهادها برای ترویج کتابخوانی خبر داده شد
- دوره دوم معرفی 10 کتاب برگزیده ارشاد انجام میشود
- دری در نشست تقدیر از دست اندرکاران هفته کتاب/ عدم تبلیغ باعث دوری مردم از کتاب شده است
- برترین کتابخوانها در بیستمین دوره هفته کتاب تجليل ميشوند
- با موافقت اعضای ستاد هفته کتاب 25 آبان تا 2 آذر؛ زمان برگزاری بیست و یکمین دوره هفته کتاب اعلام شد