تازه های کتاب
تازه های انتشارات کتاب ناب
بایسته های فرهنگ
سازمان های فرهنگی
- شورای وزارت خانه های فرهنگی، گامی درجهت تحقق حکمرانی فرهنگی
- حکمرانی فرهنگی
- برنامه اصلاحات معاونت فرهنگی
- حکمرانی در شکل کلان نیاز دارد، بداند در کجا سفت و کجا منعطف باشد
- انتصاب دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور
- نادره رضایی، معاون امور هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی شد
- فعالیتهای معاونت فرهنگی وزارت ارشاد در جهت اهداف انقلاب اسلامی است
مسائل نظری
حوزه علمیه
دانشگاه
- انتشار کتابهای فقهی درباره مسائل روز
- گزارشی از حضور استاد احمد مبلغی در مجمع جهانی فقه اسلامی
- ادله فقهی الزام حاکمیت به حجاب
- ظرفیتها و چالشهای استفاده از فقه در تقنین
- حجاب امری اجتماعی، با امکان قانونگذاری
- مسئله اجازه همسر، نیازمند بحث فقاهتی است
- کسانی که در اصول تابع دیگران باشند، نباید خود را مجتهد بدانند
- تمدید مهلت ارسال اثر به پنجمین دوره انتخاب کتاب برگزیده دانشگاهی
- بازسازی منابع تاریخی مفقود شیعه
- رتبهبندی علمی دانشگاهها، پژوهشگاهها و مؤسسات آموزش عالی وابسته به حوزه علمیه قم
- انتصاب ریاست نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاهها
- ۱۳ دانشگاه ایرانی در جمع هزار دانشگاه برتر دنیا
- ضرورت پردازش دادههای علمی و کتابخانهای
- دکتر محسن جوادی معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی شد
علمی آموزشی
علمی پژوهشی
هنر
- وضعیت فلسفه در سده اخیر حوزه علمیه قم
- فقهی که بخواهد نظریهپرداز باشد، در بستر درسهای تخصصی و پژوهشهای آزاد شکل میگیرد
- ضرورت پرداختن به مکتب فقهی و اصولی امام خمینی (ره)
- قطب فرهنگی اسلام «عقل» است
- مدیر حوزه های علمیه خواهران کشور انتخاب شد
- جامعه الزهراء س یادگاری پربرکت از حضرت امام ره
- تغییر و تحول در نظام آموزشی حوزههای علمیه
اخبار و مسائل کتاب
نقد و معرفی کتاب
- برنامه اصلاحات معاونت فرهنگی
- حکمرانی در شکل کلان نیاز دارد، بداند در کجا سفت و کجا منعطف باشد
- فعالیتهای معاونت فرهنگی وزارت ارشاد در جهت اهداف انقلاب اسلامی است
- برگزیدگان همایش بیست و پنجم کتاب سال حوزه
- صدور پروانه فعالیت کتابفروشان
- مصوبات جلسات 645 تا 647 هیات انتخاب و خرید کتاب
- علیرضا مختارپور، رئیس کتابخانه ملی و مهدی رمضانی، سرپرست نهاد کتابخانههای عمومی کشور شد
اقتصاد
اجتماعی
- باید امید آفرینی کنیم
- طرح اصلاح قیمت بنزین می توانست بهتر از این اجرا شود
- خواستار استمرار معافیت مالیاتی اصحاب فرهنگ، هنر و رسانه هستیم
- در عرصه جنگ اقتصادی، به طور قاطع دشمن را عقب می زنیم
- دولت خسته نیست
- فعالیت 11 هزار و ۹۰۰ رسانه دارای مجوز در کشور
- افرادی که نفوذ پیدا می کنند داغترین شعارهای حاکمیتی را میدهند
- وفاق ملی ضرورت تداوم انقلاب اسلامی
- ادله فقهی الزام حاکمیت به حجاب
- ثبتنام بیمه درمان تکمیلی اصحاب فرهنگ، هنر، رسانه
- مسئله اجازه همسر، نیازمند بحث فقاهتی است
- بیانیه تشکر و قدردانی بیش از چهل نفر از علما وفضلای حوزه علمیه خطاب به اقای دکترجوادی
- بیانیه تشکر و قدردانی بیش از چهل نفر از علما وفضلای حوزه علمیه خطاب به اقای دکترصالحی
- نگاهی به اندیشه آیت الله هاشمی رفسنجانی ره
1391/08/22 22:18
انتقادهای صریح علامه جوادی آملی از بینشهای ناصحیح / این کشور با نفت 8 دلاری هم اداره شده است
چکیده: یکی از مراجع تقلید شیعیان با بیان این که خدایی که کمک کرد تا کشور با هشت دلار اداره شود، امروز هم همان خدا وجود دارد، اظهار داشت: متاسفانه بسیاری از ما اسلامی حرف میزنیم، اما قارونی فکر […]
چکیده:
یکی از مراجع تقلید شیعیان با بیان این که خدایی که کمک کرد تا کشور با هشت دلار اداره شود، امروز هم همان خدا وجود دارد، اظهار داشت: متاسفانه بسیاری از ما اسلامی حرف میزنیم، اما قارونی فکر میکنیم.
علامه جوادی آملی،فیلسوف و مفسر برجسته قرآن کریم، در دومین نشست مبلغان نخبه و برتر دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم که در بنیاد بینالمللی علوم وحیانی اسراء برگزار شد، گفت: عالمان دین وارثان انبیاء هستند، «العماء ورثة الأنبیاء» این جمله نسبت به ذوات ائمه(ع) جمله خبری است اما برای دیگران یعنی بکوشید که ورثه انبیاء باشید.
وی افزود: در ارث مالی تا مورث نمیرد چیزی به وارث نمیرسد، اما در ارث علمی تا وارث به معنای حقیقی کلمه نمیرد چیزی به او نمیدهند زیرا فرمودهاند «موتوا قبل أن تموتوا».
جامعه عقلانی به دنبال وهم و خرافه نیست
به گزارش مرکز خبر حوزه،این استاد تفسیر حوزه علمیه با اشاره به خطبه اول نهجالبلاغه ادامه داد: در خطبه اول نهجالبلاغه آمده است که انبیاء آمدهاند تا جامعه را عقلانی کنند، «لیثیروا لهم دفائن العقول» مبلغان نیز باید با إثاره، جامعه را به سمت عقلانیت پیش ببرند.
وی ادامه داد: جامعه عقلانی به دنبال وهم، خیال و خرافه نیست، هرگز جامعه عقلانی را با ماهواره نمیتوان منحرف کرد؛ عقل را عقل گفتند برای اینکه زانوی خیال و شهوت را عقال میکند، نه اندیشه را باز میگذارد و نه انگیزه را رها میکند.
حضرت آیتالله العظمی جوادی آملی با بیان اینکه دشمنیها و تحریمها وجود دارد، گفت: گرانی و سختی هست، اما این چنین نست که صبر کنیم تا آسانی بیاید، روح قرآن، نمیگوید صبر کن تا به آسانی برسی، بلکه میگوید در درون هر دشواری دو آسانی وجود دارد، «إن مع العسر یسرا» ،عسر معرفه است، و یسر نکره، با هر عسری دو یسر است که او را احاطه کرده است؛ ذات اقدس اله نفرموده «ان بعد العسر یسرا» هرجا دشواری هست دو برابر آن آسانی است.
بسیاری از ما اسلامی حرف میزنیم و قارونی فکر میکنیم
وی گفت: ما در متن انقلاب حضور داشتیم، در زمان جنگ بودجه ممکلت به هر بشکهای 24 دلار بسته شده بود که 8 دلار صرف جنگ، 8 دلار صرف هزینه جاری و 8 دلار صرف هزنیه عمرانی میشد، در آن زمان استعمار پیر همه ذخایر خود را عرضه کرد و نفت را کرد 8 دلار اما باز هم کشور اداره شد.
این استاد عالی حوزه علمیه قم گفت: ما خیال نکنیم به نفت یا به صادرات غیرنفتی وابستهایم. ما به کار وابستهایم، بسیاری از ما اسلامی حرف میزنیم و قارونی فکر میکنیم، وقتی به قارون گفتند «و لاتنس نصیبک من الدنیا و أحسن کما أحسن الله إلیک...» او گفت «إنما أوتیته علی علم عندی»، ما میگوییم 30 چهل سال زحمت کشیدیم و خودمان به دست آوردیم یا خودمان مدرس شدیم.
وی بیان داشت: اگر انسان موحدانه زندگی کند، خداوند عائله او را تضمین کرده است، «ما من دابة إلا علی الله رزقها» تمام مار و عقربها از ناحیه خداوند روزی میخورند مگر ما از مار و عقرب کمتر هستیم.
حضرت آیتالله جوادی آملی ادامه داد: تمام ما هم بندگی داریم و هم زندگی جداگانه و مشکل ما این است که بندگیمان بندگی است و زندگیمان زندگی و این دو موضوع ربطی به یکدیگر ندارند، بندگی فرد موحد در زندگی او فرورفته است، مبلغان در تعلیم و تدریس نیز توجه کنند که خدا از راه استاد، علم را به آنان بخشیده است.
اعتقاد اصل است نه اقتصاد
وی ادامه داد: «طلب المحتاج من المحتاج سفه» این دیوانگی و کم خردی است که کسی بگوید به فلان کس محتاج هستم، «و ما یومن أکثرهم بالله إلا و هم مشرکون» همین که میگویند اگر فلان شخص نبود کارم انجام نمیشد، توحید نیست، باید برای مشکلات درصدد علاج باشیم، باید دانست اعتقاد اصل است نه اقتصاد، خداوند تأمین میکند حالا این راه نشد راه دیگری نیز وجود دارد.
مفسر برجسته قرآن کریم ادامه در اهمیت وظیفه مبلغ بیان داشت: فرشتگان حرف مبلغان را حجت قرار میدهند و این کم کاری نیست، کار رسمی انبیاء «قم فأنذر» و «لیثیروا لهم دفائن العقول» است، عمده آن است که مردم را از قیامت بترسانند و این حرف تنها مال انبیاء است.
وی گفت: انسان در مصاف با مرگ، مرگ را میمیراند، به ذهن هیچ کس این مطلب نیامده است و دین این را گفته، «کل نفس ذائفه الموت»، درمصاف با مرگ ما او را میکوبیم و به زبالهدان میاندازیم، در برزخ مرگ نیست و ما هستیم، انسان ذائق مرگ است نه مذوق مرگ، انسان مرگ را میمیراند، این حرف انبیاء است؛ انبیاء حرف تازه دارند، «و یعلمکم ما لم تکونوا تعلمون»، جوامع بشری به این حرف نمیرسند.
در خط مقدم جبهه ندای کربلا کربلا بلند بود
عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم خاطرنشان کرد: خداوند فرمود، «و لینذروا قومهم إذا رجعوا»، اگر مبلغان به انذار اقدام کنند، آنگاه فرشتگان در قیامت میگویند «ألم یأتکم نذیر»، معنایش این نیست که چرا در تک تک خانهها نرفتید، همان طور که پیامبر(ص) نیز در زمان خود این کار را نکرد، بلکه این معنا را میدهد که چرا به فلان حسینه و فلان مسجد نرفتید، مبلغ به جایی میرسد که تبلیغ او محور احتجاج فرشته الهی میشود؛ انسان میتواند از راه منذر بودن و از راه إثاره دفائن عقول بشود وارث انبیاء الهی.
وی ادامه داد: این کشور را بدون تردید حسینبنعلی حفظ کرده است، در خط مقدم جبهه سخن از مرز پرگوهر نبود، سخن از حسینبنعلی و یا حسین یا حسین بود، در جنگ جهانی اول هرچه گفتند گفتیم چشم، در جنگ جهانی دوم هرچه گفتند گفتیم چشم، در کودتای 28 مرداد هم همین طور، اما وقتی امام و حوزه علمیه آمدند پای کار، و نام حسینبنعلی در میان آمد دیگران به ما گفتند چشم، این کشور آزادشده کربلا است، از آن به بعد هرچه ما گفتیم آنان گفتند چشم، گفتند صادرات نفت به شوروی تحریم، گفتند چشم، اسرائیل تحریم شود، گفتند چشم، این همان اسلامی است که «یعلوا و لایعلی علیه»
منبع:19دی
مطالب مشابه
- آیتالله جوادی آملی: علامه طباطبایی چشمهای جوشان و بیدارگر عقل جامعه /با حضور مراجع تقلید؛ دارالقرآن علامه طباطباییدارالقرآن علامه طباطبایی افتتاح شد
- آیت الله جوادی آملی: رسانهها دلیل باشند نه دلال
- آیت الله جوادی آملی: راه علمی و عقلانی را باید در برخورد با مخالفان پیش گرفت
- مفاتیحالحیاه آیتالله جوادی آملی از چاپ صدم گذشت
- حضرت آیتالله جوادی آملی:ما به دنبال انسانپروری هستیم نه دامپروری/ دولت باید تمام جوانب تکثیر نسل را در نظر بگیرد