تازه های کتاب
تازه های انتشارات کتاب ناب
بایسته های فرهنگ
سازمان های فرهنگی
- شورای وزارت خانه های فرهنگی، گامی درجهت تحقق حکمرانی فرهنگی
- حکمرانی فرهنگی
- برنامه اصلاحات معاونت فرهنگی
- حکمرانی در شکل کلان نیاز دارد، بداند در کجا سفت و کجا منعطف باشد
- انتصاب دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور
- نادره رضایی، معاون امور هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی شد
- فعالیتهای معاونت فرهنگی وزارت ارشاد در جهت اهداف انقلاب اسلامی است
مسائل نظری
حوزه علمیه
دانشگاه
- انتشار کتابهای فقهی درباره مسائل روز
- گزارشی از حضور استاد احمد مبلغی در مجمع جهانی فقه اسلامی
- ادله فقهی الزام حاکمیت به حجاب
- ظرفیتها و چالشهای استفاده از فقه در تقنین
- حجاب امری اجتماعی، با امکان قانونگذاری
- مسئله اجازه همسر، نیازمند بحث فقاهتی است
- کسانی که در اصول تابع دیگران باشند، نباید خود را مجتهد بدانند
- تمدید مهلت ارسال اثر به پنجمین دوره انتخاب کتاب برگزیده دانشگاهی
- بازسازی منابع تاریخی مفقود شیعه
- رتبهبندی علمی دانشگاهها، پژوهشگاهها و مؤسسات آموزش عالی وابسته به حوزه علمیه قم
- انتصاب ریاست نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاهها
- ۱۳ دانشگاه ایرانی در جمع هزار دانشگاه برتر دنیا
- ضرورت پردازش دادههای علمی و کتابخانهای
- دکتر محسن جوادی معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی شد
علمی آموزشی
علمی پژوهشی
هنر
- وضعیت فلسفه در سده اخیر حوزه علمیه قم
- فقهی که بخواهد نظریهپرداز باشد، در بستر درسهای تخصصی و پژوهشهای آزاد شکل میگیرد
- ضرورت پرداختن به مکتب فقهی و اصولی امام خمینی (ره)
- قطب فرهنگی اسلام «عقل» است
- مدیر حوزه های علمیه خواهران کشور انتخاب شد
- جامعه الزهراء س یادگاری پربرکت از حضرت امام ره
- تغییر و تحول در نظام آموزشی حوزههای علمیه
اخبار و مسائل کتاب
نقد و معرفی کتاب
- برنامه اصلاحات معاونت فرهنگی
- حکمرانی در شکل کلان نیاز دارد، بداند در کجا سفت و کجا منعطف باشد
- فعالیتهای معاونت فرهنگی وزارت ارشاد در جهت اهداف انقلاب اسلامی است
- برگزیدگان همایش بیست و پنجم کتاب سال حوزه
- صدور پروانه فعالیت کتابفروشان
- مصوبات جلسات 645 تا 647 هیات انتخاب و خرید کتاب
- علیرضا مختارپور، رئیس کتابخانه ملی و مهدی رمضانی، سرپرست نهاد کتابخانههای عمومی کشور شد
اقتصاد
اجتماعی
- باید امید آفرینی کنیم
- طرح اصلاح قیمت بنزین می توانست بهتر از این اجرا شود
- خواستار استمرار معافیت مالیاتی اصحاب فرهنگ، هنر و رسانه هستیم
- در عرصه جنگ اقتصادی، به طور قاطع دشمن را عقب می زنیم
- دولت خسته نیست
- فعالیت 11 هزار و ۹۰۰ رسانه دارای مجوز در کشور
- افرادی که نفوذ پیدا می کنند داغترین شعارهای حاکمیتی را میدهند
- وفاق ملی ضرورت تداوم انقلاب اسلامی
- ادله فقهی الزام حاکمیت به حجاب
- ثبتنام بیمه درمان تکمیلی اصحاب فرهنگ، هنر، رسانه
- مسئله اجازه همسر، نیازمند بحث فقاهتی است
- بیانیه تشکر و قدردانی بیش از چهل نفر از علما وفضلای حوزه علمیه خطاب به اقای دکترجوادی
- بیانیه تشکر و قدردانی بیش از چهل نفر از علما وفضلای حوزه علمیه خطاب به اقای دکترصالحی
- نگاهی به اندیشه آیت الله هاشمی رفسنجانی ره
1391/07/10 19:15
3 سال گذشت وعده فراموش شده تشکیل «کارگروه کتاب در دولت»/* تشکیل «کارگروه کتاب» در دولت؛ هم اندیشی مسئولان با کدام اهالی فرهنگ!!
معاون اول رئیس جمهور در مراسم گشایش بیست و سومین نمایشگاه کتاب تهران از تشکیل کارگروه کتاب در هیات دولت خبر داد اما با گذشت سه سال نه از مصوبات خبری است و نه از برگزاری معاون اول رئیس جمهور در […]
معاون اول رئیس جمهور در مراسم گشایش بیست و سومین نمایشگاه کتاب تهران از تشکیل کارگروه کتاب در هیات دولت خبر داد اما با گذشت سه سال نه از مصوبات خبری است و نه از برگزاری
معاون اول رئیس جمهور در مراسم گشایش بیست و سومین نمایشگاه کتاب تهران از تشکیل کارگروه کتاب در هیات دولت خبر داد اما با گذشت سه سال نه از مصوبات خبری است و نه از برگزاری جلسات.
به گزارش فارس، محمدرضا رحیمی معاون اول رئیس جمهوری در مراسم گشایش بیستوسومین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران که در محل مصلای بزرگ امام خمینی (ره) برپا شد، از تشکیل کارگروه کتاب در دولت خبرداده و عنوان کرده بود:
«به زودی کارگروهی به عنوان «کارگروه کتاب» در دولت تشکیل میشود تا با هماندیشی مسئولان و اهالی فرهنگ، حمایتهای همهجانبهای در سطوح عالی از حوزه کتاب و کتابخوانی به عمل آید.»
این سخنان رحیمی یک روز بعد هم تکرار شد آنجا که وی اعلام کرد این کارگروه به تصویت هیات دولت نیز رسیده است.
وی گفت: تشکیل این کارگروه در پی وعدهای است که روز گذشته در افتتاحیه نمایشگاه بین المللی کتاب داده شد و اعضای آن متشکل از برخی وزراء و همچنین شماری از شخصیتهای فرهنگی کشور خواهد بود.
البته رحیمی تشکیل این کارگروه را در پی وعدهای دانسته بود که یک روز قبلش در افتتاحیه نمایشگاه بین المللی کتاب داده بود و حاضران در آن را، برخی وزراء و همچنین شماری از شخصیتهای فرهنگی کشور مطرح کرده بود.
* تشکیل «کارگروه کتاب» در دولت؛ هم اندیشی مسئولان با کدام اهالی فرهنگ!!
این کارگروه هر چند دیر اما به تصویب هیات دولت پس از بیست و سومین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران رسید، رحیمی که اهداف بلند مدتی را برای این کارگروه متصور بود احتمالا نمیدانست پس از گذشت سه سال وعدهها تنها در حد حرف مانده و نه از هماندیشی با مسئولان و اهالی فرهنگ خبری است و نه مسئولان مطالباتی در پی تصویب اخذ شده دارند.
البته تشکیل این کارگروه در همان بدو اعلام مورد استقبال اهالی فرهنگ قرار گرفت. حجت الاسلام سید محمد کاظم شمس، مدیر مؤسسه بوستان کتاب درباره تشکیل این کارگروه گفت: «تشکیل کارگروه کتاب در دولت و بررسی مسائل به صورت کارشناسی و اساسی و اولویت بندی آنها نوید خوبی برای ناشران است.»
* پرویز: فقط خبرسازی کردهاند
با محسن پرویز که مدتی معاون فرهنگی وزیر ارشاد بود در این باره گفتوگو کردیم سخنانش جالب و تلنگری به مسئولان است، او میگوید: «اگر به اخبار دو سال گذشته مراجعه کنید مطلع خواهید شد که درباره راهاندازی «کار گروه کتاب در دولت» چند خبر منتشر شده است! ولی این دروغ بود چرا که اساساً چنین کارگروهی راهاندازی نشده است، اگر راهاندازی شده عنوان کنند که جلسات آن در چه تاریخی با حضور چه افرادی برگزار شده و چه تصمیماتی گرفته شده، درباره بحث کارگروه کمیته کتاب هیچ اتفاقی در دولت رخ نداد، تنها خبرسازی شده و اتفاقی نیفتاده است. بحث کاغذ را پس از وعده رئیسجمهور کسی پیگیری نکرد، این وسط بحثی مطرح است و آن اینکه آیا اساساً وظیفه وزارت ارشاد سامانده وضعیت کاغذ هست یا نیست.»
* هدف کارگروه کتاب: حمایت همهجانبه در سطوح عالی از حوزه کتاب و کتابخوانی
نماینده حوزه فرهنگ و کتاب در هیات دولت سید محمد حسینی وزیر فرهنگی و ارشاد اسلامی است که باید در این راستا پیگیر امور بوده و تشکیل کارگروه و حتی تشکیل نشدن جلسات آن را پیگیری میکرد، اینکه تشکیل آن تنها یک خبرسازی بوده باید صراحتا پیگیری شود، چرا که کتاب از مایحتاج قشر فرهیخته و از معیارهای ارزشی یک جامعه مطلع شمرده میشود که شاید تنها حضور میلیونی مخاطبان یار مهربان برای دولت و کارگروه به اصطلاح تشکیل شده کافی باشد تا این امر را جدی فرض کنند.
حمایت همه جانبه از حوزه کتاب که از اهداف این کارگروه مطرح میشد در حد شعار ماند، زیرا که اگر این موضوع مهم تلقی میشد حداقل در راستای آن باید شاهد کلنگزنی مکانی دائمی برای نمایشگاه کتاب تا مهلت تعیین شده رحیمی به وزیر ارشاد میبودیم( تا 31خرداد 1391)، نه تنها با پایان این مهلت اتفاقی خاصی در جهت کلنگ زنی رخ نداد بلکه با گذشته چهار ماه بیماری دیگری بر جان کتاب و کاغذ افتاد و آن تورم و گرانی بود که اگر به داد آن نرسیم نه اهالی فرهنگی خواهند ماند و نه علاقهمندانی که با هزینههای زیاد به نمایشگاهها قدم نهند؛ کارگروه باید با علائم اولیه این بیماری طبق وظیفه خود مسئله گرانی کاغذ را با وزارت صنعت، معدن تجارت دنبال میکرد.
با پیشروی روزگار اینگونه بیماروار کتاب، کاغذ و تشکیل سوری این کارگروه باید منتظر تشنج این بیمار بود، اهالی فرهنگ نه هماندیشی دیده و نه حمایت همه جالبه اما مطالبه ناشر، مولف، مترجم، مخاطب همه و همه کاهش قیمت کاغذ است تا با این بهانه فاصله از یار مهربانشان کمتر شود، این روزها کاروگروه کتاب باید میدانست که در بازار کاغذ و کتاب چه خبر است، خبر از بی خبری خود ماجرایی است که هیات دولت نیاید آن را کمرنگ فرض کند.
* پاسخ مبهم وزیر ارشاد به نتیجه تشکیل کارگروه کتاب
شاید اینگونه اوقات باید سراغ مسئول حوزه برویم و از او سوال و جواب کنیم، حسینی وزیر ارشاد که مستقیم با این کارگروه باید در مراوده باشد در گفتوگو با فارس در پاسخ به این سؤال که آقای رحیمی در سال 89 از تشکیل کارگروهی به عنوان کار گروه کتاب در دولت خبر داده بود فعالیت آن در حال حاضر چگونه است، آیا این کارگروه تشکیل میشود و فعالیتی دارد، ابراز داشت: «این بحث مطرح شد تا اگر هر زمان مسئله یا پیشنهادی وجود دارد آن را مطرح کنند و در دولت انجام شود، یعنی نظر مثبت رئیس جمهور و معاون اول را همیشه داشتیم، لذا کار را پیگیری کردیم و هر مورد و مسئلهای را منتقل کرده و گفتیم، گاهی هم موارد در دولت مستقیما مطرح شده است.»
کافی است کمی با دقت به سخنان وزیر ارشاد نگاه کرده و آن را بخوانیم که «این بحث مطرح شد تا اگر هر زمان مسئله یا پیشنهادی وجود دارد آن را مطرح کنند و در دولت انجام شود»، اما آقای وزیر آیا آن زمان هنوز فرا نرسیده است؟
* اصلا کارگروهی تشکیل نشد
خبرنگار فارس حتی تا هیات دولت برای یادآوری این موضوع به معاون اول رئیسجمهور هم رفت اما متاسفانه گفتوگو با شخص وی میسر نشد اما پیگیریهای خبرنگار فارس از هیئت دولت به اینجا رسید که بعد از اعلام رسمی این موضوع در سال 89 توسط معاون اول رئیسجمهور اساسا هیچ اقدامی جهت تشکیل این کارگروه انجام نشده و تنها در حد یک وعده باقی مانده است.
معاون اول رئیس جمهور که سه سال پیش خبر از تصویب کارگروه کتاب در دولت داده بود باید از ثمرات و مصوبات آن هم خبر میداد که اصلا تشکیل میشود یا خیر... اما هنوز هم اندر ماجراهای این کالای سفید و یار مهربان حرفها برای گفتن زیاد اما گوشها کم هستند.
منبع:تابناک
مطالب مشابه