کد خبر: 2552

تاریخ انتشار: 1348-10-11 - 03:30

نسخه چاپی | دسته بندی: ---
0
بازدیدها: 1 029

افزایش 50 درصدی یورو سکه در 70 روز!

چکیده: جذابیت رشد 42 درصدی قیمت دلار، 50 درصدی یورو و 31.5 درصدی پوند در 70 روز گذشته منجر به هجوم متقاضیان آماتور به بازار ارز و کسب سودهای سرشار توسط سفته بازان و دلالان ارز شده است./بررسی روند […]

چکیده: جذابیت رشد 42 درصدی قیمت دلار، 50 درصدی یورو و 31.5 درصدی پوند در 70 روز گذشته منجر به هجوم متقاضیان آماتور به بازار ارز و کسب سودهای سرشار توسط سفته بازان و دلالان ارز شده است./بررسی روند تغییرات قیمت سکه در یک دوره 70 روزه نشان می دهد که قیمت هر قطعه سکه تمام بهار آزادی طرح جدید از 702 هزار تومان در پایان تیرماه امسال به 1 میلیون و 70 هزار تومان در پایان معاملات روز پنجشنبه رسید که این میزان رشدی برابر با 368 هزار تومان را نشان می دهد.

به گزارش خبرنگار مهر، بررسی وضعیت قیمت دلار در بازار آزاد طی 70 روز گذشته نشان می دهد که هر دلار در پایان تیرماه امسال 1900 تومان قیمت داشت که در هفته اول مهرماه به 2700 تومان بالغ شد که نشان دهنده رشدی به میزان 800 تومان در هر دلار است.

افزایش یکباره قیمت انواع ارزهای معتبر از جمله دلار، یورو و پوند؛ در بازار طی ماه های اخیر باعث تاثیرگذاری تورم رشد قیمت در این بخش بر روی کالاها و سبد معیشتی خانوار شده است.

عبور دلار از مرز2000 تومان در نیمه تابستان

با ادامه روند افزایشی قیمت دلار دربازار، قیمت هر دلار در بازار آزاد از نیمه مردادماه امسال یعنی نیمه تابستان از مرز 2000 تومان گذشت و در 55 روز گذشته نیز نه تنها به زیر 2000 تومان نیامده، بلکه با طی روندی صعودی حتی به بیش از 2 هزار و 720 تومان نیز رسیده است.

اعمال سیاست های مقطعی، ضربتی و آشفتگی در تصمیم گیری های ارزی دولت طی یکی دو سال اخیر باعث سرایت تورم قیمتی ارزهای معتبر از جمله دلار به سایر کالاها و خدمات، همچنین تاثیرگذاری بر روند واردات و صادرات شده است تا جایی که به تازگی بانک مرکزی برای حل مشکل تامین نیاز ارزی واقعی فعالان اقتصادی تصمیم به راه اندازی اتاقی برای مبادله ارز کرده است.

یکی از مسائلی که طی ماههای اخیر همواره به چالشی در نحوه تامین نیازهای ارزی واردکنندگان تبدیل شده است، نحوه شناسایی واردکنندگان واقعی از سوداگران و سوء استفاده کنندگان از شرایط آشفتگی قیمتها در بازار انواع ارز است به نحوی که مقامات ارشد بانک مرکزی بارها به این مسئله اعتراضاتی را داشته اند.


رشد 42 درصدی دلار در 70 روز

محمود بهمنی، رئیس کل بانک مرکزی اخیرا به مهر اعلام کرد که متاسفانه برخی واردکنندگان با وجود دریافت ارز با قیمت 1226 تومان و انجام واردات، کالا و خدمات وارداتی را با قیمت های آزاد به مردم می فروشند ما نمی خواهیم چنین روندی ادامه یابد.

طبق برنامه پنجم توسعه، سیاست ارزی کشور باید شناور مدیریت شده باشد، با این حال وجود بازارهای موازی و تصمیمات فراوان مقطعی، لطمات جبران ناپذیری را به این بازار حساس و مهم وارد کرده است به نوعی که تلاطمات ارزی تنها در مدت زمان 70 روز قیمت دلار را در کشور به میزان 30 درصد افزایش داد.

رشد 50 درصدی یورو و 31.5 درصدی پوند درصدی پوند

در مورد یورو نیز می توان به افزایش 1170 تومانی هر یورو در بازار آزاد اشاره کرد که از 2340 تومان در پایان تیرماه امسال به 3510 تومان در ششم مهرماه افزایش یافت و رشدی بالغ بر 33 درصد را به ثبت رساند.

بررسی روند افزایش قیمت 3000 تومانی در هر پوند از پایان تیرماه تا 4380 تومان ششم مهرماه امسال نیز نشان می دهد که در این ارز نیز 1380 تومان افزایش قیمت ایجاد شده است که رشدی بالغ بر 40 درصد خواهد بود.

دلار چقدر می شود؟

متاسفانه سیاستهای یکی دو سال اخیر دولت و بانک مرکزی نه تنها باعث خروج دلالی و سفته بازی از بازار ارز نشده است، بلکه باعث ایجاد تلاطمات فراون در قیمت اقلام مصرفی مردم نیز شده است.

عملا می توان گفت ارز مرجع 1226 تومانی در مورد دلار برای اختصاص به واردات کالاهای اساسی نتوانسته از کارایی لازم برخوردار باشد. با وجود افزایش دوباره قیمت انواع ارز در بازار پس از آغاز به کار مرکز مبادلات ارزی، باید منتظر ماند و دید سرانجام آینده ارز در اقتصاد ایران چه می شود.

 

همچنین:

رشد 52درصدی قیمت سکه

بررسی ها نشان می دهد که قیمت هر قطعه سکه تمام بهار آزادی از سوم مهرماه امسال از مرز 1 میلیون تومان گذشت و در روز ششم مهرماه ابتدا این رقم به 1میلیون و 90 هزار تومان و سپس به یک میلیون و 70 هزار تومان بالغ شد.

هرچند فعالان بازار سکه قیمت بالای 1 میلیون تومان را حبابی و غیرواقعی می دانند، اما از سویی وجود متقاضی و مشتریان فراوان در این بازار را باعث ادامه روند افزایش قیمت انواع سکه در بازار اعلام می کنند.

افزایش قیمت سکه به بالای 1 میلیون تومان یکبار در سال گذشته نیز اتفاق افتاد اما طی چند روز قیمتها دوباره به زیر 1 میلیون تومان بازگشت. در آن مقطع بانک مرکزی با اعلام برنامه پیش فروش میلیون ها قطعه سکه به متقاضیان از طریق بانکها، توانست تا حدودی جلوی رشد قیمت های سکه در اثر ایجاد شدن جو روانی در بازار را بگیرد.

بانک مرکزی و سیاست پیش فروش

هرچند قیمت انواع سکه در سال گذشته نیز بارها دچار تغییرات شدیدی بوده است اما نه تنها سیاست پیش فروش سکه نتوانست تورم قیمتی موجود در این بازار را کنترل کند، بلکه پس از هر دوره عرضه های مرحله ای، قیمتها با فراز و فرودی دوباره سیر صعودی می گرفت.

با وجود اعلام مقامات بانک مرکزی در یکی دو سال اخیر مبنی بر اینکه برای جلوگیری از وجود تورم کاذب در قیمت انواع سکه، حتی حاضر به فروش آن از طریق سوپرمارکت ها هم هستند؛ اما تاکنون موفق به مهار به وجود آمدن نوعی بازار سوداگری و دلالی در این بازار نشده اند و می توان گفت قیمتها هر از چندگاهی به دلایل گوناگون اقتصاد کشور را دچار تلاطم می کند.

به صورت کلی سکه تنها در فاصله پایان تیرماه امسال تا پایان مردادماه به میزان 100 هزارتومان رشد قیمت را تجربه کرد و این رشد در فاصله اول تا پایان شهریورماه و به فاصله یکماه به بیش از 134 هزارتومان رسید و باعث شد تا شرایطی ایجاد شود که سکه در سوم مهرماه دوباره رکورد تاریخی 1 میلیون تومان را به ثبت برساند.

 

 

منبع:مهر وانتخاب 

تگ های مطلب:
ارسال دیدگاه

  • bowtiesmilelaughingblushsmileyrelaxedsmirk
    heart_eyeskissing_heartkissing_closed_eyesflushedrelievedsatisfiedgrin
    winkstuck_out_tongue_winking_eyestuck_out_tongue_closed_eyesgrinningkissingstuck_out_tonguesleeping
    worriedfrowninganguishedopen_mouthgrimacingconfusedhushed
    expressionlessunamusedsweat_smilesweatdisappointed_relievedwearypensive
    disappointedconfoundedfearfulcold_sweatperseverecrysob
    joyastonishedscreamtired_faceangryragetriumph
    sleepyyummasksunglassesdizzy_faceimpsmiling_imp
    neutral_faceno_mouthinnocent

عکس خوانده نمی شود