کد خبر: 2723

1391/05/24 22:36

نسخه چاپی | دسته بندی: ---
0
بازدیدها: 558

حجت الاسلام علی عسکری:برخورد با افراطي ها نيازمند يك تصميم است

چکیده: آنچه در مشهد گذشت حجت الاسلام علي عسکري يكي از همراهان ناطق نوري در مراسم احياي شب قدر در حرم رضوي بود. عسکري در گفت وگو با «اعتماد» ضمن تشريح جزييات حوادث مشهد، خواستار اراده جدي در سطح كلان […]

چکیده:

آنچه در مشهد گذشت

حجت الاسلام علي عسکري يكي از همراهان ناطق نوري در مراسم احياي شب قدر در حرم رضوي بود. عسکري در گفت وگو با «اعتماد» ضمن تشريح جزييات حوادث مشهد، خواستار اراده جدي در سطح كلان حاكميت براي برخورد با عوامل افراطي شد. به گفته وي اين عوامل كاملاشناخته شده و برخوردار از حمايت هاي برخي از محافل اقتدارگرا هستند.

به طور خلاصه بفرماييد در مراسم سخنراني آقاي ناطق نوري چه اتفاقي روي داد؟

متاسفانه شامگاه شنبه و حين سخنراني حجت الاسلام ناطق نوري در مراسم احياي شب قدر در حرم امام رضا(ع)، وقتي بحث ايشان به موضوع عدالت اجتماعي و حقوق شهروندي رسيد، برخي از عواملي كه از قبل توسط جريان هاي خاص سازماندهي شده بودند، شروع به همهمه كردند و به بيان مباحث سياسي در مراسم شب قدر اعتراض كردند. آنها ابتدا سعي داشتند با اعتراض هاي چندنفره و فرستادن صلوات در اطراف تريبون، فضا را ملتهب كنند. بعد از چند بار كه اقدام به فرستادن صلوات كردند، آقاي ناطق گفت صلوات جاي خودش را دارد و صحبت خود را ادامه داد. چون در ادامه بحث آقاي ناطق، موضوع عدالت سياسي مطرح شد كه البته هيچ وقت به سود اين جريانات نبوده، آنها مجددا شروع به شعار دادن كردند و از عبارت «مرگ بر ضد ولايت فقيه» استفاده كردند.

در حالي كه مشخص بود حضور اين افراد برنامه ريزي شده و به قصد بر هم زدن سخنراني آقاي ناطق است، اما ايشان توانست ابتكار عمل را به دست بگيرد و بدون توجه به اهانت هاي اين جمع محدود، بحث را تا انتها ادامه دهد و اجازه ندهد كه آنها به اهداف شان برسند.

زشتي حركت اين عده، هم از آن جهت بود كه در شب قدر و در حرم امام رضا(ع) اقدام به اين كار كردند و هم به دليل اينكه شعارهايي سر دادند تا جلسه يي را كه ميزبانش توليت آستان قدس رضوي و نماينده رهبري يعني آيت الله واعظ طبسي بود و سخنران آن هم رئيس بازرسي نهاد رهبري و چهره مورد اعتماد امام و رهبري يعني آ قاي ناطق بود، بر هم بزنند.به عقيده من رفتارهاي افراطي اين افراد تبديل به درد بي درماني شده كه سال هاست گريبانگير فضاي سياسي ما شده است. متاسفانه 6 -7 سال است اين افراد در هر مقطعي به هر طريقي كه دوست داشتند عمل كردند و حتي در حرم امام هم در حضور رهبري به سيدحسن آقا اهانت كردند.

آيا اين امكان وجود دارد كه اين افراد از جانب هيچ جايي حمايت نشوند اما آزادانه به اين اقدامات خود ادامه دهند؟

اين افراد شناخته شده هستند و وابستگي هايي به جاهايي دارند. عده يي از آنها وابستگي هايي به برخي از بخش هاي اقتدارگراي درون نظام دارند و فكر مي كنم بايد درباره آنها چاره انديشي اساسي صورت بگيرد.

اين بخش هاي اقتدارگرا با شخص آقاي ناطق چه خصومتي داشتند كه قصد بر هم زدن مجلس ايشان را كردند؟

تصور من اين است كه چون نام آقاي ناطق به عنوان يكي از گزينه هاي احتمالي انتخابات آينده رياست جمهوري مطرح شده و اصلاح طلبان معتدل و اصولگرايان معتدل نسبت به ايشان نظر مثبت دارند و حوزه و روحانيت ايشان را قبول دارد و وحدت ملي هم با محوريت چنين چهره هايي شكل خواهد گرفت، آنها چنين واكنش هايي را به سخنان آقاي ناطق نشان مي دهند. چون وحدت همه جانبه دلسوزان و نخبگان نظام را براي اقتدارگرايي خودشان نمي پسندند اين نوع تشبثات و حركات غيرمنطقي را پيش مي گيرند. بنابراين آنچه از آنها سر مي زند خلاف انتظار نيست بلكه اينها تا انتخابات رياست جمهوري هم تمايل دارند اين فضا را ادامه دهند.

راه برخورد كردن با چنين جرياناتي چيست؟

به نظر مي رسد حاكميت نمي تواند در برابر چنين اتفاقاتي بي تفاوت باشد. من در اين مراسم كنار آقاي استاندار نشسته بودم و ايشان هم از اتفاقاتي كه افتاد، ناراحت بود. اين اتفاقات در حضور استاندار و توليت آستان قدس و مردم و روحانيت در حرم امام هشتم در شب بيست و سوم ماه رمضان روي داد كه به هيچ وجه قابل توجيه نيست.

آنها وقتي آقاي ناطق پشت تريبون مشغول سخنراني بودند شعار «مرگ بر ضد ولايت فقيه» سر دادند و حتي بطري هاي يك بار مصرف آب را هم به سمت آقاي ناطق و آيت الله طبسي پرتاب كردند و به آقاي طبسي اعتراض مي كردند كه چرا از آقاي ناطق به عنوان سخنران دعوت كرده است. به عقيده من مسوولان اطلاعاتي و امنيتي براي يك بار هم كه شده بايد جلوي اين قبيل عناصر افراطي را كه كاملاشناخته شده هستند، بگيرند چون حقوق شهروندي و حقوق اجتماعي كه موضوع بحث آقاي ناطق هم بود، يكي از ملزوماتش امنيت اجتماعي و رواني جامعه به خصوص در جلسات عمومي است.

آيا اين افراد قابل شناسايي و پيگرد هستند؟

اين افراد كاملاشناخته شده هستند و برخي از آنها را من به اسم مي شناسم. ضمن اينكه دوربين هاي آستان قدس تمامي تصاوير اين حوادث را ثبت و ضبط كرده اند و اين تصاوير موجود است. بنابراين اگر مسوولان تمايل داشته باشند كه موضوع را پيگيري و با عوامل اختلال برخورد كنند مي توانند با مراجعه به آستان قدس رضوي، تصاوير را دريافت كنند.

اين افراد چند نفر بودند؟

ابتدا دو يا سه نفر شروع به سر و صدا كردند و بعد به شكل كاملابرنامه ريزي شده از ميان جمعيت افرادي كه چفيه به گردن داشتند به آنها پيوستند و در نهايت نزديك به 50 نفر شدند.

چطور تمام نيروهاي نظامي و انتظامي حاضر در حرم از كنترل و برخورد با 50 نفر عاجز بودند؟

موضوع اين است كه اين افراد به دنبال ايجاد تشنج هستند و از درگيري هم استقبال مي كنند. كما اينكه وقتي من به يكي از نيروهاي شناخته شده آنها تذكر دادم تا مرز دست به گريبان شدن با من هم پيش رفتند. اما آقاي استاندار به من گفتند واكنش نشان ندهم و اجازه تشنج آفريني به آنها ندهم. آقاي ناطق هم با مديريت توانستند بحث را جمع كنند و مراسم قرآن به سر را شروع كنند.

آيا اگر برخورد مناسب با چنين اقداماتي پيش از اين به عمل مي آمد باز هم امكان تكرار آن وجود داشت؟

مسلما برخورد با اين جريان ها تاكنون بازدارنده نبوده و اينها از حمايت هاي خاصي برخوردار هستند.

درباره وقايع شب قدر مشهد پيگيري خاصي انجام شده است؟

وقوع اين اتفاقات زيبنده استان خراسان نيست و استاندار محترم به عنوان مسوول شوراي تامين استان بايد پيگير اين ماجرا باشد. تا جايي كه من اطلاع دارم پيگيري هايي هم صورت گرفته است تا جوانب مساله مورد واكاوي قرار بگيرد و ريشه يابي شود و ابتدا اميدواريم اقدامات مناسبي در چارچوب قانون صورت بگيرد.

اين برخورد را در نهايت بايد از چه نهادي انتظار داشته باشيم؟

در درجه اول شوراي تامين استان در سطح استاني و شوراي عالي امنيت ملي در سطح ملي بايد با اين جريانات برخورد كنند اما ريشه كني اين موضوع به يك تصميم ملي برمي گردد خصوصا اينكه ما در شرايط ويژه و خاص قرار داريم. اگر در سخنراني آقاي ناطق عقلانيت از سوي ايشان و مسوولان در پيش گرفته نمي شد چه بسا كه اوضاع بدتر مي شد چون اينها واقعا علاقه داشتند كه برخورد فيزيكي هم صورت بگيرد.

اما اگر قرار باشد در يك مجلس مذهبي به اين شكل اسائه ادب صورت بگيرد و اين افراد رفتارهاي خود را به نام دفاع از رهبري و ولايت انجام دهند، اينها وهن به رهبري و ولايت است. بنابراين من معتقدم جا دارد كه بازرسي رهبري و دفتر بيت رهبري در رابطه با شناسايي و پيگيري اين افراد و حتي بازخواست مسوولان امر، ابتكار عمل را به دست بگيرند و اجازه ندهند كه اينها با رفتارهاي چارچوب شكنانه و افراطي خود موجب وهن رهبري شوند.

روزنامه اعتماد، شماره 2468 به تاريخ 23/5/91، صفحه 3 (سياست)

http://www.magiran.com/npview.asp?ID=2562057

 

منبع:

تگ های مطلب:
ارسال دیدگاه

  • bowtiesmilelaughingblushsmileyrelaxedsmirk
    heart_eyeskissing_heartkissing_closed_eyesflushedrelievedsatisfiedgrin
    winkstuck_out_tongue_winking_eyestuck_out_tongue_closed_eyesgrinningkissingstuck_out_tonguesleeping
    worriedfrowninganguishedopen_mouthgrimacingconfusedhushed
    expressionlessunamusedsweat_smilesweatdisappointed_relievedwearypensive
    disappointedconfoundedfearfulcold_sweatperseverecrysob
    joyastonishedscreamtired_faceangryragetriumph
    sleepyyummasksunglassesdizzy_faceimpsmiling_imp
    neutral_faceno_mouthinnocent

عکس خوانده نمی شود