کد خبر: 2794

1391/05/23 03:01

نسخه چاپی | دسته بندی: ---
0
بازدیدها: 664

این حرکت احمدی نژاد یعنی چه؟!

این مساله ، هر چند برای مردم عادی ، مهم نیست ، اما برای سیاستمداران و دیپلمات هایی که حتی از پلک زدن ها و نوع پوشش و ادبیات افراد هم معانی دیپلماتیک استخراج می کنند ، "مساله نکته دار"ی است سکوت […]

این مساله ، هر چند برای مردم عادی ، مهم نیست ، اما برای سیاستمداران و دیپلمات هایی که حتی از پلک زدن ها و نوع پوشش و ادبیات افراد هم معانی دیپلماتیک استخراج می کنند ، "مساله نکته دار"ی است

سکوت درباره سوریه در اجلاس سوریه
این حرکت احمدی نژاد یعنی چه؟!
این "بی حرفی" احمدی نژاد در اجلاس دوستان سوریه در تهران در حالی است او قصد دارد هفته بعد به دعوت ملک عبدالله ، برای شرکت در اجلاس عربستان که با موضوع سوریه برگزار می شود ، راهی مکه شود.
آخر هفته گذشته ، تهران میزبان اجلاس مشورتی سوریه بود که در آن نمایندگانی از 30 کشور جهان و نماینده سازمان ملل شرکت کرده بودند.
یکی از برنامه های این نشست ، دیدار شرکت کنندگان با رئیس جمهور کشور میزبان بود که انجام هم شد و محمود احمدی نژاد ، برای آنان سخن گفت.
نکته جالب توجه و تأمل برانگیز این که احمدی نژاد در این نشست ، درباره همه چیز صحبت کرد جز مساله سوریه و این در حالی است که تنها موضوع نشست ، بررسی اوضاع سوریه بود و لاغیر!

احمدی نژاد در این نشست درباره معادن افغانستان ، ثروت آمریکای لاتین و آفریقا ، فلسفه خلقت بشر و این که برای زندگی در شرایط کنونی آفریده نشده است ، انتقاد از حکومت عده قلیلی بر مراکز اصلی دنیا ، وجود سه میلیارد فقیر در جهان ، لزوم مدیریت مشارکتی برای اداره جهان ، اشاره به این که در آمریکا همه مبادلات و مکالمات شنود می شود و مردم در فشارند ، بدهی خارجی آمریکا ، نارضایتی مردم اروپا ، اوضاع نامناسب عراقی ها و ... سخن گفت ولی حتی یک کلمه هم درباره موضوع جلسه حرف نزد!

این "بی حرفی" احمدی نژاد در اجلاس دوستان سوریه در تهران در حالی است او قصد دارد هفته بعد به دعوت ملک عبدالله ، برای شرکت در اجلاس عربستان که با موضوع سوریه برگزار می شود ، راهی مکه شود.
حال سوال این است که اگر احمدی نژاد حرفی برای گفتن و طرحی درباره سوریه دارد ، چرا آن را در اجلاس تهران مطرح نمی کند و اساساً چرا در این نشست ، حتی یک کلمه هم درباره سوریه سخن نمی گوید ولی در همان حال ، با قبول دعوت ملک عبدالله ، وزن سیاسی اجلاس سعودی ها را بالاتر می برد.
جالب اینجاست که احمدی نژاد در حالی به عنوان رئیس جمهور ایران ، دعوت سعودی ها برای اجلاس سوریه را پذیرفته و راهی عربستان می شود که در اجلاس تهران ، حتی سفیر عربستان هم شرکت نکرد!

به هر روی ، این که کشوری مانند ایران -که یکی از طرف های بازی در سوریه است- اجلاسی با موضوع سوریه برگزار و نمایندگان 30 کشور و سازمان ملل را دور هم جمع کند ولی رئیس جمهور آن کشور ، از همه چیز سخن بگوید ولی حتی در حد یک "واو" درباره موضوعی که به خاطرش هزینه کرده اند و اجلاس تشکیل داده اند نگوید ، از جمله شگفتی هایی است که فقط در بساط احمدی نژاد پیدا می شود.

این مساله ، هر چند برای مردم عادی ، مهم نیست ، اما برای سیاستمداران و دیپلمات هایی که حتی از پلک زدن ها و نوع پوشش و ادبیات افراد هم معانی دیپلماتیک استخراج می کنند ، "مساله نکته دار"ی است و این شائبه را تقویت می کند که در ایران ، نسبت به مساله سوریه جمع بندی وجود ندارد.

* متن سخنان احمدی نژاد در اجلاس مشورتی تهران پیرامون سوریه را از سایت ریاست جمهوری اینجا بخوانید.

منبع:19دی 

 

دكتر احمدي نژاد در ديدار با شركت كنندگان در اجلاس مشورتي تهران پيرامون سوريه:

شرط اصلاح وضع فعلي جهان تمركز اراده ملتها بر عدالت و ساختن دنيايي بهتر است


رييس جمهور با بيان اينکه روابط فعلي جهان بايد اصلاح شود، شرط آن را در اراده ملت‌ها و دولت‌ها دانست و تصريح کرد: دولت‌ها و ملت‌ها ضمن تلاش براي اصلاحات واقعي در مناسبات داخلي خود، بايد تصميم بگيرند و در کنار يکديگر بر عدالت و حقوق اساسي ملت‌ها ايستادگي و در جهت ساختن دنيايي بهتر تلاش و کمک کند.

دکتر محمود احمدي‌نژاد شامگاه پنج شنبه در ديدار شرکت کنندگان در اجلاس مشورتي تهران، پيرامون سوريه، ضمن تشکر از هيات‌هاي مشارکت‌کننده در اين اجلاس درباره مساله مهمي که امروز جامعه بشري را تحت تأثير سنگين عاطفي قرار داده است، اظهار اميدواري کرد که اين اجلاس به عنوان مقدمه و روندي مؤثر براي ايجاد صلح و امنيت، باشد.

رييس‌جمهور با بيان اينکه شرايط جهان بسيار اسفبار است، گفت: امروز در دو سطح نيازمند اصلاحات هستيم که اولويت با اصلاحات در سطح بين‌الملل است.

دکتر احمدي‌نژاد با بيان اينکه نظام‌هاي حاکم بر جهان نتيجه مناسبي براي بشريت نداشته و تنها فاصله‌ها، تبعيض‌ها، کينه‌ها و دشمني‌ها دستاورد آن بوده است، اظهار داشت: شرايط امروز جهان به هيچ وجه شرايط قابل قبولي نيست و قطعاً خداوند انسان را خلق نکرده تا در چنين شرايطي زندگي کند.

رييس‌جمهور با اشاره به اينکه عده قليلي از صاحبان قدرت و ثروت بر مراکز اصلي جهان حاکم بوده و مي‌خواهند سرنوشت همه ملت‌ها و مسايل جهان را رقم زده و اراده خود را بر بشر تحميل کنند، تصريح کرد: امروز مراکز قدرت سياسي، ثروت و رسانه دنيا در اختيار اين عده قليلي است و آنها خود را معيار همه ارزش‌ها معرفي کرده و آزادي، عدالت و دموکراسي را همان چيزي مي دانند که خودشان معرفي مي‌کنند و هر ملت و دولتي که مي‌خواهد شيوه خود را داشته و مستقل زندگي کند، از ناحيه آنها تحت فشار قرار مي‌گيرد.

دکتر احمدي‌نژاد با بيان اينکه نظم امروز جهان بجايي رسيده که بيش از سه ميليارد نفر فقير در دنيا وجود داشته و فاصله طبقاتي بيش از هر زمان ديگري افزايش يافته است، تأکيد کرد: نظم کنوني جهان بايد تغيير کرده و اصلاح شود و همه دولت‌ها و ملت‌ها در يک روند دمکراتيک واقعي و حقيقي و در شرايطي که احترام و حق همگان محفوظ باشد، در مديريت جهان مشارکتي عادلانه داشته باشند.

رييس‌جمهور ادامه داد: اينکه قدرت و ثروت جهان در انحصار عده معدودي باشد، فسادآور است و راه حل آن است که همه بايد در مديريت جهان فرصت مشارکت داشته باشند و هيچ تصميمي نبايد بر دولت‌ها و ملت‌ها تحميل شود.

دکتر احمدي‌نژاد با اشاره به اينکه اصلاحات در سطح ملي از ديگر اموري است که امروز نيازمند آن هستيم، گفت: بسياري کشورها وجود دارند که در آنها هنوز اراده مردم، عدالت و آزادي به طور کامل حاکم نبوده و حقوق ملت‌ها رعايت نمي‌شود که آمريکا از جمله اين کشورهاست.

رييس‌جمهور با اشاره به اينکه مردم آمريکا تحت فشار قرار دارند و اراده مردم در اين کشور حاکم نيست، خاطرنشان کرد: در آمريكا همه مبادلات و مكالمات و مراودات مردم شنود و رهگيري مي‌شود، فضا كاملا امنيتي است و مردم اجازه ندارند در مسايل اصلي دخالت کنند و در حالي که مردم با جنگ و تجاوز دولت‌هاي پي در پي آمريکا مخالفت مي كنند، هر دولت ديگري كه بر سر كار مي آيد، باز هم جنگ و اشغالگري در دنيا راه مي‌اندازد.

دکتر احمدي‌نژاد با بيان اينکه در آمريکا تنها دو حزب که از يک مرکز پشت صحنه مديريت مي‌شوند حق حاکميت دارند و هر وقت لازم باشد چهره مناسب آن شرايط را رو مي‌کنند، گفت: وقتي مديران اصلي کشور نقشي در اداره آن کشور ندارند، ديگر تکليف مردم مشخص است.

رييس‌جمهور با اشاره به اينکه در اروپا نيز اوضاع به همين شکل است، اظهار داشت: مردم اروپا بايد چگونه و با چه زباني اعلام کنند که از شرايط موجود ناراضي هستند و چه کسي سخن مردم را در آنجا پذيرفته و اجازه اعمال اراده به مردم مي‌دهد.

دکتر احمدي‌نژاد با تاکيد بر اينکه جامعه بشري رو به کمال بوده و هر روز بايد بهتر از گذشته باشد، گفت:‌ ما در جهان ناگزير از اصلاحات هستيم، اما اين اصلاحات نبايد با جنگ و درگيري اعمال شود.

رييس‌جمهور با بيان اينکه امروز مستکبران و استعمارگران با شعار اصلاحات قصد دارند، اراده خود را بر ملت‌ها تحميل و مطالبات اصلاحي و تحول خواهانه ملت‌ها را مديريت کرده و به نفع خود تغيير دهند، گفت: بکارگيري اين روند در نهايت منجر به جنگ و ايجاد درگيري مي‌شود.

دکتر احمدي‌نژاد با تاکيد بر اينکه همه ملت‌ها بايد در قبال اين روند هوشيار باشند، تصريح کرد: آزادي و عدالت حق همه ملت‌هاست، اما بايد با تفاهم و بدون کشتار به دست بيايد و هرگز نبايد در اين روند اجازه دخالت به بيگانگان داده شود، چرا که هر نوع دخالت بيگانگان در کشورها شرايط را بدتر خواهد کرد.

رييس‌جمهور افزود: هيچ قدرتي از قدرت‌هاي بزرگ در غرب را نمي‌شناسم که بخاطر انسانيت و خدا در کشوري و در موضوعي دخالت کند؛ آنها هر کاري مي‌کنند براي منافع خودشان است و اگر در جايي يک دلار هزينه کنند، انتظار برگشت صدها دلار به جيبشان را دارند.

دکتر احمدي‌نژاد با اشاره به اينکه نيروهاي ناتو هنگامي که به افغانستان وارد شدند، اولين اسنادي که با خود بردند، نقشه‌هاي معادن افغانستان بود، گفت: آنها در عراق نيز به همين شکل عمل کردند و در حالي که همه جنايات صدام با حمايت‌هاي آنها انجام شده بود، براي حاکم شدن به اين کشور به مقابله با او پرداختند و پس از آن نيز خواستند تا بر عراق مسلط شوند، که البته دولت و ملت عراق نپذيرفتند، اما در اين روند خسارت‌هاي بزرگي را به ملت عراق تحميل کردند، که اگر از امروز دولت عراق 20 سال تلاش کند، شايد بتواند فقط اين خسارت‌ها را جبران کند.

رييس‌جمهور با بيان اينکه دولت‌ها بايد حقوق ملت‌ها را با صميميت تامين كنند و ملت‌ها نيز بايد با تفاهم به کمک دولت‌ها آمده و کشورشان را در جهت پيشرفت و سازندگي جلو ببرند، خاطرنشان کرد: با جنگ و دخالت ناتو و کشورهاي استعماري هرگز چيزي درست نمي‌شود؛ اگر چه ممکن است در ظاهر نتايج کوتاه مدتي بدست بيايد، اما مطمئناً در درازمدت منافع ملت‌ها را نابود خواهد کرد.

دکتر احمدي‌نژاد با بيان اينکه امروز همه کشورهاي مستقل، دلسوز و طرفدار عدالت بايد دست در دست يکديگر بدهند و اصلاحات را در وهله اول در سطح بين‌المللي اعمال کنند، اظهار داشت: نبايد ساختار شوراي امنيت به گونه‌اي باشد که دولتي به خود اجازه دهد، در همه امور دنيا دخالت کرده و مناسبات سياسي و اقتصادي دنيا را تحت تأثير قرار دهد.

رييس‌جمهور گفت: نبايد يک دولت که 16 هزار ميليارد دلار بدهي خارجي دارد، به خود اجازه دهد بيش از 32 هزار ميليارد دلار، دارايي کاغذي منتشر کرده و به واسطه آن جيب ملت‌ها را چپاول کند.

دکتر احمدي‌نژاد با اشاره به اينکه بايد مناسبات سياسي و اقتصادي دنيا اصلاح شود، تصريح کرد: در داخل کشورها نيز بايد با همدلي، وحدت و برادري، تمامي آحاد يک ملت در ساختن کشور مشارکت کرده و آزادي، دوستي، محبت و عدالت را برقرار کنند.

دکتر احمدي‌نژاد با بيان اينکه همه ملت‌ها و انسان‌ها داراي احترام بوده و حقوقي دارند، گفت:‌ تا زماني که عدالت برپا نشده و حقوق ملت‌ها تاديه نشود، مشکلات، اختلافات و کينه‌ورزي‌ها در جهان وجود خواهند داشت.

رييس‌جمهور با اشاره به اينکه بايد دست به دست هم دهيم، تا دنيايي بهتر و زيباتر را بسازيم، خاطرنشان کرد: اگر ثروت‌هاي آفريقا و آمريکاي لاتين در اختيار مردم اين مناطق قرار گيرد، در آنجا حتي يک فقير هم باقي نخواهد ماند، اما عده‌اي قليل سيري‌ناپذير ثروت اين مناطق را غارت مي‌کنند.

رييس‌جمهور اظهار داشت: خوشبختانه امروز بسياري از قدرتمندان و عناصري که باعث مشکلات جامعه بشري هستند، رو به افول بوده و در سياست‌هاي خود شکست خورده و نتوانستند دنيا را اداره کند و در بن بست قرار گرفته اند.

دکتر احمدي‌نژاد افزود: آمريکا دولت ورشکسته‌اي است که با پول ديگران زندگي مي‌کند و کافي است همان کساني که 16 هزار ميليارد دلار وام در اختيار اين كشور قرار داده اند، امروز بخواهند آن را مطالبه کنند. در سياست هم سردمداران آمريكا با فريبکاري، خود را در قله‌ها حفظ کرده‌اند و مانند ورزشکاري هستند که بارها با دوپينگ به پيروزي رسيده است.

رييس‌جمهور در پايان از شرکت‌کنندگان در اجلاس مشورتي تهران پيرامون سوريه، بخاطر تعهدشان به انسانيت، عدالت، آزادي، حقوق ملت‌ها و تلاش براي ساختن دنيايي بهتر براي جامعه بشري تقدير و تشکر کرد.

پيش از سخنان رييس‌جمهور صالحي وزير امور خارجه گزارشي از روند برگزاري نشست مشورتي تهران پيرامون سوريه و نتايج آن ارائه کرد.

نشست مشورتي تهران پيرامون سوريه، با حضور مقامات رسمي 30 کشور جهان در سطح وزراي خارجه، معاونين وزرا و هيات‌هاي ديپلماتيک از کشورهاي عربي، آسيايي، آفريقايي و آمريکاي لاتين و همچنين نماينده سازمان ملل متحد در تهران با هدف تقويت تلاش‌هاي فراگير منطقه‌اي و بين‌المللي به منظور کمک به مردم سوريه، جهت خروج از بحران کنوني و ايجاد بستر مناسب گفتگوي ملي در فضايي آرام و بدون خشونت، امروز در تهران برگزار شد.

 

منبع:


تگ های مطلب:
ارسال دیدگاه

  • bowtiesmilelaughingblushsmileyrelaxedsmirk
    heart_eyeskissing_heartkissing_closed_eyesflushedrelievedsatisfiedgrin
    winkstuck_out_tongue_winking_eyestuck_out_tongue_closed_eyesgrinningkissingstuck_out_tonguesleeping
    worriedfrowninganguishedopen_mouthgrimacingconfusedhushed
    expressionlessunamusedsweat_smilesweatdisappointed_relievedwearypensive
    disappointedconfoundedfearfulcold_sweatperseverecrysob
    joyastonishedscreamtired_faceangryragetriumph
    sleepyyummasksunglassesdizzy_faceimpsmiling_imp
    neutral_faceno_mouthinnocent

عکس خوانده نمی شود