صفحه نخست > لینکستان (مطالب دیگران) / اخبار کتاب / نقد و معرفی کتاب / مطالب دیگران- چهره ها / چهره ها > پیشنهاد راهاندازی جایزه کتاب سال امام خمینی(ره)
پیشنهاد راهاندازی جایزه کتاب سال امام خمینی(ره)11 دی 1348, 03:30. نويسنده: shams |
آیین رونمایی از دو کتاب «خاندان امام خمینی(ره) به روایت اسناد» و «خاندان امام خمینی(ره)» با حضور رئیس کتابخانه مجلس برگزار شد.
آیین رونمایی از دو کتاب «خاندان امام خمینی(ره) به روایت اسناد» و «خاندان امام خمینی(ره)» نوشته محمدجواد مرادینیا ظهر شنبه 31 خرداد 93 با حضور حجتالاسلام والمسلمین، سیدحسن خمینی، سیدرضا صالحی، محمد رجبی، سیدمحمود دعایی، ناصر مهدوی، نویسنده کتاب و برخی دیگر از اصحاب فرهنگ در قالب سلسله نشستهای صمیمی اصحاب فرهنگ و با موضوع «بازشناسی اندیشه فرهنگی حضرت امام خمینی(ره)» و در سالن همایشهای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران برگزار شد.
امام (ره)، چتری بر فراز نحلههای فرهنگ اسلامی «هویتبخشی» دیگر کارکرد فرهنگ بود که مدیر سازمان اسناد و کتابخانه ملی به آن اشاره کرد و گفت: با حرفزدن درباره فرهنگ، از ملیت، زبان و دین سخن میگوییم و هویت دینی امروز خود را نیز مدیون حضرت امام(ره) هستیم. کارکرد سوم فرهنگ «سازگاری» است. امام خمیمنی (ره) همانند چتری بودند که تمامی نحلههای فکری زیر سایه آن رشد میکردند و به مفهوم واقعی سازگاری داشتند. وی از «شخصیتپروری» به عنوان چهارمین کارکرد فرهنگ یاد کرد و تاکید کرد: شخصیت فرهنگی ، اجتماعی و دینی جامعه ما مدیون حضرت امام خمینی(ره) است. اینجاست که میگوییم امام خمینی(ره) فرهنگساز بودند زیرا هر چهار رکن یاد شده را مدیون امام خمینی(ره) هستیم. صالحی با بیان اینکه هنوز جامعه ما با شناخت اندیشههای امام خمینی(ره) فاصله دارد، گفت: ایشان فرهنگ را اساس جامعه میدانند و تقدم اخلاق و فرهنگ بر جامعه در اندیشه ایشان واضح است. امام(ره) ابعاد فرهنگ را مبتنی بر اسلام و قرآن دانستهاند و از این نظر فرهنگ در نگاه امام خمینی(ره) امیر پیشرونده بود. وی ادامه داد: اگر امروز مشارکت عمومی کمرنگ و تزویر در جامعه پررنگ شده است، به دلیل فاصله گرفتن از اندیشه امام خمینی(ره) و امر اخلاق است. احیای فرهنگ بدون احیای جوهر آن یعنی اخلاق ره به جایی نخواهد برد و باید از امام(ره) بیاموزیم که چگونه زیست اخلاقی داشته باشیم. امیدوارم بتوانیم در سالی که با عنوان سال فرهنگ نامیده شده رهرو راه امام راحل باشیم. فریبرز خسروی دیگر سخنران این آیین بود. وی با جمله بورخس که «شاید بهشت جایی شبیه کتابخانه باشد» به حاضران برای گردآمدن در یکی از بهشتهای دنیا، خوشامد گفت و در ادامه از «گردآوری اطلاعات»، «پردازش و اشاعه اطلاعات»، «اسوه بودن برای سایر کتابخانههای کشور» و «نمادی ملی» به عنوان مهمترین وظایف سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایراد یاد کرد. خسروی همچنین از ساختمان کتابخانه ملی به عنوان بنایی خاضع، زیبا و کمنظیر در دنیا نام برد. ناصر مهدوی، پژوهشگر دیگر فردی بود که برای سخنرانی دعوت شد. وی در سخنانی که میکوشید فشرده باشد، انقلاب اسلامی را برای هر سه زمان دیروز، امروز و فردا دانست و گفت: متاسفانه وقتی خرَد از بین برود، اخلاق نیز به خطر میافتد. چرا باید جلوی نقد را گرفت و نباید پس از بیان آزادی داشت؟ وای بر جامعهای که امکان نقد و نظر در آن وجود نداشته باشد. معتقدم که عقل باید در جامعه سریان داشته باشد. راه را بر افسانهسرایی بستم وی همچنین درباره «خاندان امام خمینی(ره) به روایت اسناد» توضیح داد: این کتاب فاقد تحلیل است و فقط اسنادی را از خاندان ایشان ارایه کرده است. وی اضافه کرد: از رهبران جهان اسناد فراوانی پس از شهرت آنان وجود دارد اما کمتر سند معتبری درباره پیشینه آنان ارایه شده است و گاهی تاریخنگاران دچار افسانهسرایی در این باره میشوند. در این کتاب با ارایه اسناد معتبر از گذشته امام خمینی(ره) تلاش کردم راه را بر افسانهسرایی در اینباره ببندم. وی همچنین از نگهداری غیر علمی اسناد در موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی(ره) گلایه کرد. در پایان با حضور سید حسن خمینی و دیگر میهمانان از دو کتاب «خاندان امام خمینی(ره)» و «خاندان امام خمینی(ره) به روایت اسناد» رونمایی شد و واحد «اندیشگاه» کتابخانه ملی گشایش یافت. «اندیشگاه» به برپایی کرسیهای تخصصی برای واکاوی حوزههای مختلف فرهنگی و علوم انسانی اختصاص خواهد داشت. منبع: بازگشت |