صفحه نخست > فرهنگی / فرهنگ و مدیریت فرهنگی / اخبار ومسائل کتاب / اخبار نمایشگاه / اخبار کتاب > برگزاری سی‌وسومین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران با رعایت شیوه‌نامه‌های بهداشتی

برگزاری سی‌وسومین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران با رعایت شیوه‌نامه‌های بهداشتی


23 اسفند 1400, 21:22. نويسنده: shams
یاسر احمدوند در «جلسه رئیس سی‌سومین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران با شورای اسلامی شهر تهران» ضمن اشاره به این‌که نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران تنها متعلق به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیست بلکه برای همه مردم بوده و فعالیت در خصوص آن کاری عظیم و ملی است، بیان کرد: امیدواریم شرایط به‌گونه‌ای باشد که نمایشگاه سی‌وسوم با حضور مردم، علاقه‌مندان به کتاب و کتابخوانی و فرهنگ دوستان همراه باشد.
نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران کاری عظیم و ملی است
به گزارش "پایگاه اطلاع رسانی کتاب ناب" به نقل از  خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)؛ «جلسه رئیس سی‌سومین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران با شورای اسلامی شهر تهران» سه‌شنبه، هفدهم اسفندماه ۱۴۰۰ به منظور برگزاری هرچه بهتر سی‌سومین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران برگزار شد.
 
در این جلسه یاسر احمدوند (معاون امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و رئیس سی‌سومین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران)، نرگس معدنی‌پور (رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر تهران)، علیرضا نادعلی شهرستانکی (سخنگو و عضو شورای اسلامی شهر تهران)، جلال بهرامی (معاون خدمات شهری و محیط زیست شهرداری تهران)، حسین صفری (معاون اقتصاد و فرهنگ خانه کتاب و ادبیات ایران)، هومان حسن‌پور (رئیس اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران)، مدیران، روسا و نمایندگان سازمان‌ها و دستگاه‌های مختلف حوزه‌های خدماتی، ایمنی و امنیتی همچون نیروی انتظامی، پلیس راهور، هلال احمر، اورژانس، آتش نشانی، تاکسیرانی، اتوبوسرانی، شهرداری تهران، سازمان فرهنگی و هنری شهرداری تهران، سازمان زیباسازی شهرداری تهران، نماینده معاونت اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران، شرکت ساماندهی صنایع و مشاغل شهر تهران، مدیران بخش‌های مختلف خدماتی، عمرانی و زیرساختی همچون وزارت نیرو، مخابرات، شرکت آب و فاضلاب استان و… نماینده سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران، شهردار مناطق ۶ و ۷ تهران و همچنین نماینده مصلی امام خمینی (ره) حضور داشتند.
 
برگزاری نمایشگاه سی‌وسوم در دهه آخر اردیبهشت ماه سال آینده
در ابتدای این جلسه یاسر احمدوند در خصوص سی‌وسومین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران توضیحاتی ارائه کرد و گفت: در حال پیشبینی تدابیری هستیم که در صورت تایید نهایی قرارگاه عملیاتی ستاد ملی مبارزه با کرونا، نمایشگاه به صورت فیزیکی در دهه آخر اردیبهشت ماه سال آینده برگزار شود. همچنین در صدد هستیم تا مطابق شیوه‌نامه‌های بهداشتی ابلاغ شده از سوی ستاد ملی مبارزه با کرونا عمل کنیم؛ امیدواریم شرایط به‌گونه‌ای باشد که نمایشگاه سی‌وسوم با حضور مردم، علاقه‌مندان به کتاب و کتابخوانی، فرهنگ دوستان و... همراه باشد.
 
رئیس سی‌سومین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران در ادامه سخنان خود ضمن اشاره به این که نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران تنها متعلق به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیست بلکه برای همه مردم بوده و فعالیت در خصوص آن کاری عظیم و ملی است، تشکیل جلسه‌ای حول محور کتاب و فرهنگ را امری قابل ستایش دانست و از حضور سازمان‌ها و نهادهای حاضر در جلسۀ مختص این رویداد ملی فرهنگی کشور، قدردانی کرد.


تاکید بر فعالیت‌های فرهنگی در سی‌سومین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران
در بخش دیگر این جلسه نرگس معدنی‌پور بر فعالیت‌های فرهنگی سی‌سومین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران تاکید کرد و یادآورشد: کمیسیون فرهنگی شورای اسلامی شهر تهران از ابتدای تشکیل شورای ششم این دغدغه را داشت؛ موضوع کتابخوانی و مطالعه مسأله‌ای حائز اهمیت است که باید مورد توجه همگان قرار گیرد و در شهر تهران نیز باید به صورت جدی اجرایی و پیگیری شود.
 
وی به اهمیت و جایگاه نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران اشاره و بیان کرد: کمیسیون فرهنگی شورای اسلامی شهر تهران بر خود فرض می‌داند ضمن مشارکت در برگزاری این رویداد بزرگ ملی، به همراه سازمان‌ها و نهادهای مختلف حضور فعال داشته باشد. همچنین امیدواریم شرایط لازم فراهم شود تا این نمایشگاه از دوره بعد در شهر آفتاب برگزار شود.
 
رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر تهران با اشاره به نمایشگاه سی‌وسوم تاکید کرد: کمیته‌های مورد نظر در خصوص برپایی این نمایشگاه هرچه سریع‌تر تشکیل خواهند شد، صورتجلسه ارسال شده و بر اساس آن، کمیته‌هایی که مسئولیت گرفتند به صورت مرتب جلساتی برگزار و از مصلی بازدید کرده تا برخی از کارها را در میدان حل و فصل کنند.
 
نرگس معدنی‌پور در پایان سخنان خود به دستگاه‌های مختلف این قول را داد که بابت همکاری در برگزاری سی‌وسومین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران، حمایت کمیسیون فرهنگی شورای اسلامی شهر تهران را به همراه خواهند داشت.
 
همراهی مدیریت شهری برای برگزاری هرچه بهتر نمایشگاه سی‌وسوم
در ادامه این جلسه علیرضا نادعلی شهرستانکی با اشاره به اینکه موضوع مطالعه و کتابخوانی بسیار اهمیت دارد و در شهر تهران باید بیشتر به آن پرداخته شده و بها داده شود، اظهار کرد: نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران، نمایشگاهی بزرگ با پیشینه و سابقه طولانی است و همواره مدیریت شهری در کنار آن بوده است؛ در این دوره نیز تدبیر و تلاش خواهد شد تا مدیریت شهری بیش از گذشته همراه ستاد برگزاری نمایشگاه سی‌وسوم باشد و برنامه‌ریزی می‌کند تا در همه حوزه‌ها به مردم، مخاطبان، اهالی نشر و فرهنگ و قلم خدمت‌رسانی کند؛ به واقع نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران فرصت و محل مناسبی برای گردهمایی آن‌هاست.
 
وی در ادامه افزود: ما برنامه‌ریزی‌های مختلفی انجام داده‌ایم و شورای اسلامی شهر تهران نیز به این امر اهمیت می‌دهد که محفل و بستری برای کتاب و مطالعه آن فراهم شود؛ از این رو ضرورت دارد در این خصوص کار بیشتری انجام شود و مسئولیت این امر نیز بر عهده شهرداری و شورای اسلامی شهر تهران است. قطعا مدیریت شهری با نگاهی که دارد درخصوص این اقدام بزرگ ملی همکاری و همراهی لازم را انجام خواهد داد تا سی‌وسومین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران به بهترین نحو برگزار شود.
 
سلامت مردم اولویت است
در ادامه‌ حسین صفری بر نوع تعامل دستگاه‌ها و سازمان‌های مختلف تاکید و بیان کرد: سی‌سومین دوره نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران، نمایشگاه خاصی است؛ رعایت شیوه‌نامه‌های بهداشتی پیشگیری از ویروس کرونا در این نمایشگاه ضرورت دارد و سلامت مردم اولویت است. ستاد برگزاری این دوره از نمایشگاه تلاش خود را می‌کند تا این موضوع رعایت شده و به آن توجه شود.
 
او با تشریح نیازهای اجرایی سی‌سومین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران عنوان کرد: ستاد برگزاری این نمایشگاه از هفته آینده در محل برگزاری نمایشگاه سی‌وسوم مستقر بوده و این هماهنگی انجام خواهد شد تا سازمان‌ها و نهادها از پیشرفت کار بازدید میدانی داشته باشند و نیازها و نکاتی که باید رعایت شود را مطرح کنند.
 
اعلام آمادگی سازمان‌ها و نهادها برای همکاری در نمایشگاه سی‌وسوم
در بخش دیگر «جلسه رئیس سی‌سومین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران با شورای اسلامی شهر تهران» همه سازمان‌ها و نهادها برای همکاری در نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران اعلام آمادگی کردند. همچنین حاضران در جلسه نیز نظرات خود در خصوص چگونگی و نوع برگزاری این دوره از نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران ارائه کرده و درباره نیازها، درخواست‌ها و نحوه خدمات دهی خود در نمایشگاه به بحث و گفت‌وگو پرداختند.
 
در پایان نیز مصوب شد کمیته‌هایی همچون کمیته فرهنگی-اطلاع‌رسانی با محوریت معاونت فرهنگی و اجتماعی، کمیته حمل و نقل و ترافیک با محوریت معاونت حمل و نقل و ترافیک، کمیته خدمات شهری و رفاهی با محوریت معاونت خدمات شهری، کمیته انتظامی-امنیتی با محوریت نیروی انتظامی و کمیته ایمنی، بهداشت و سلامت با محوریت ستاد مدیریت بحران ذیل کمیسیون فرهنگی تشکیل شود و با محوریت مشخص شده فعالیت خود را اجرایی کنند. همچنین بنا شد سازمان‌ها ذیل این کمیته‌ها جلساتی برگزار کرده و به کمیسیون فرهنگی شورای اسلامی شهر تهران گزارشاتی ارائه دهند.
علی رمضانی با اشاره به این‌که نحوه برگزاری سی‌وسومین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران در حال بررسی است، بیان کرد: به دلیل وجود محدودیت‌های ناشی از بیماری کرونا و لزوم رعایت شیوه‌نامه‌های بهداشتی و به جهت حفظ سلامت مخاطبان، در تعداد حاضران در نمایشگاه نیز محدودیت‌هایی وجود خواهد داشت
سی‌وسومین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران با رعایت شیوه‌نامه‌های بهداشتی برگزار می‌شود
همچنین علی رمضانی، مدیرعامل خانه کتاب و ادبیات ایران، سخنگو و دبیر شورای سیاست‌گذاری سی‌وسومین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران به برگزاری جلسات شورای سیاست‌گذاری سی‌وسومین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران درخصوص نحوه برگزاری این نمایشگاه اشاره کرد و گفت: به دلیل شرایط کرونایی موجود در کشور و با توجه به محدودیت‌های مرتبط با آن بنا شد تدابیری نسبت به کنترل تراکم جمعیت حاضر در نمایشگاه سی‌وسوم اندیشیده شود.
 
وی افزود: از این رو شیوه و طرح‌های مختلف برگزاری نمایشگاه طراحی و بررسی شد؛ همچنین در خصوص شیوه‌های مختلف برگزاری نمایشگاه بحث و گفت‌وگو صورت گرفت و اعضای محترم شورا نظرات و پیشنهادات خود را در این زمینه مطرح کردند.
 
دبیر شورای سیاست‌گذاری سی‌وسومین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران در ادامه مطرح کرد: با توجه به اینکه بناست تا سی‌وسومین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران در دهه پایانی اردیبهشت‌ماه سال آینده برگزار شود، فرصت کمی باقی‌مانده و از این رو قرار است تا روز یکشنبه هفته جاری جلسه دیگری با حضور اعضای شورای سیاست‌گذاری برگزار شود؛ امیدواریم تصمیم نهایی درخصوص نحوه برگزاری و شیوه اصلی اجرای این دوره از نمایشگاه نهایی شود تا بلافاصله پس از آن فعالیت‌های اجرایی نمایشگاه آغاز شود.
 
او بیان کرد: البته برخی از فعالیت‌ها و اقدامات که در هر نوع و شیوه برگزاری نمایشگاه لازم‌الاجراست،‌ همچون مباحث مربوط به شکل‌گیری کمیسیون معاملات و… عملیاتی شد؛ همچنین هماهنگی‌های لازم با سازمان‌ها و نهادهای همکار در برگزاری سی‌وسومین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران صورت گرفت و مکاتبات نیز انجام شد. با مسئولان مصلی امام‌خمینی‌(ره) نیز مذاکرات لازم صورت پذیرفت و در آستانه انعقاد قرارداد قرار داریم.
 
 وی با اشاره به بازبینی آیین‌نامه نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران بیان کرد: بخش‌های مختلف این آیین‌نامه نهایی شده است و سایر بخش‌های آن نیز پس از ارائه شیوه اصلی برگزاری نمایشگاه سی‌وسوم تکمیل خواهد شد.
 
سخنگوی شورای سیاست‌گذاری سی‌وسومین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران مطرح کرد: با توجه به فرصت محدود تا برگزاری این دوره از نمایشگاه، بلافاصله پس از تکمیل آیین‌نامه و نهایی شدن نحوه اجرای سی‌سومین دوره نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران ثبت‌نام ناشران برای حضور در این دوره در دستور کار قرار می‌گیرد تا پیش از پایان سال جاری ثبت‌نام اولیه ناشران از طریق سامانه نمایشگاه انجام شود.
 
رمضانی در پایان سخنان خود گفت: به دلیل وجود محدودیت‌های ناشی از بیماری کرونا و لزوم رعایت شیوه‌نامه‌های بهداشتی و به جهت حفظ سلامت مخاطبان، در تعداد حاضران در نمایشگاه نیز محدودیت‌هایی وجود خواهد داشت؛ به همین علت بناست تا همزمان با نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران در سال ۱۴۰۱ فروش کتاب از طریق سامانه نیز انجام شود.
ستاد اجرایی سی‌وسومین دوره نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران در مصلی امام خمینی (ره) مستقر شد و آغاز به کار کرد
استقرار ستاد اجرایی سی‌وسومین دوره نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران در مصلی
 با مساعدت مدیریت مصلی امام خمینی (ره) دفتر ستاد اجرایی سی‌وسومین دوره نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران در این محل استقرار یافت و آغاز به کار کرد. 

با توجه به ضرورت تهیه طرح و نقشه نمایشگاه سی‌وسوم و بررسی فضاهای مفید و قابل استفاده نمایشگاهی و همچنین حضور سازمان‌ها و نهادهای همکار برای آماده‌سازی محل برگزاری نمایشگاه جلسات مختلفی در محل ستاد اجرایی پیش‌بینی شده و تصمیمات کلی اتخاذ خواهد شد. 

بازدیدهای مختلفی نیز به منظور در نظر گرفتن تدابیر لازم برای رعایت ایمنی و انجام فعالیت‌های خدماتی از مصلی امام خمینی (ره) پیشبینی شده و در ادامه روند اجرایی نمایشگاه بازدیدهای دیگری نیز انجام خواهد شد و در این بازدیدها وضع موجود مصلی بررسی می‌شود؛ همچنین ستاد اجرایی سی‌وسومین دوره نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران نیز از روند کارهای انجام شده گزارش روزانه تهیه می‌کند.

در حال حاضر نیز ستاد اجرایی با مستقر شدن در محل برگزاری نمایشگاه سی‌وسوم در تلاش است تا برای موضوعات زیرساختی همچون برق، موارد رفاهی و... تمهیداتی اندیشیده شود و بررسی و عملیاتی کردن این موارد از جمله برنامه‌هایی است که در دستور کار این ستاد قرار دارد.
منبع + +  +

بازگشت