Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/ketabenaab/public_html/engine/classes/templates.class.php on line 211 نسخه قابل چاپ > مصطفی رحماندوست : از اتفاق هایی خنده دار تا گریه دار نشر/ از کوچک شدن جیب مردم و بزرگ شدن قیمت کتاب نگرانم
صفحه نخست > --- > مصطفی رحماندوست : از اتفاق هایی خنده دار تا گریه دار نشر/ از کوچک شدن جیب مردم و بزرگ شدن قیمت کتاب نگرانم

مصطفی رحماندوست : از اتفاق هایی خنده دار تا گریه دار نشر/ از کوچک شدن جیب مردم و بزرگ شدن قیمت کتاب نگرانم


11 دی 1348, 03:30. نويسنده: shams

تا مدتی پیش برای 35 میلیون کودک و نوجوان هر کتاب با تیراژ حداکثر سه هزار نسخه منتشر می شد که این موضوع خنده دار بود اما اخیرا به دلیل گرانی کاغذ و نبود بودجه، کتاب ها با شمارگان یک هزار نسخه منتشر می شود که این اتفاق گریه دار است؛ از کوچک شدن جیب مردم و بزرگ شدن قیمت کتاب نگرانم.

 

این نویسنده حوزه کودک و نوجوان در گفتگو با خبرنگار پایگاه اطلاع رسانی مجمع ناشران انقلاب اسلامی «منانشر» اظهار داشت: از کوچک شدن جیب مردم و بزرگ شدن قیمت کتاب نگرانم؛ کتاب خوان ها هر روز کمتر می شوند و این اتفاق که محصول گرانی کاغذ و مشکلات مالی نشر است، خسارت های فراوانی در پی خواهد داشت.

مصطفی رحماندوست ادامه داد: تا مدتی پیش برای 35 میلیون کودک و نوجوان هر کتاب با تیراژ حداکثر سه هزار نسخه منتشر می شد که این موضوع خنده دار بود اما  اخیرا به دلیل گرانی کاغذ و نبود بودجه، کتاب ها با شمارگان یک هزار نسخه منتشر می شود که این اتفاق گریه دار است.

این کارشناس زبان و ادبیات فارسی با بیان اینکه مشکلات یاد شده به صنعتی شدن نشر، نویسنده، ناشر و خواننده آسیب می رساند، عنوان کرد: گسترش کتابخوان های عمومی، خرید کتاب با تیراژ بالا و در اختیار کتابخانه های عمومی قراردادن، از جمله راهکارهایی است که می تواند با توجه به وضعیت موجود(کم شدن قدرت خرید کتاب به دلیل گرانی کاغذ) سطح مطالعه را افزایش داده و بهبود بخشد.

نویسنده کتاب «زیباتر از بهار» در بخش دیگری از سخنانش گفت: ادبیات کودک و نوجوان امروز از همه لحاظ در شرایط مطلوبی قرار دارد و نویسندگانی که به این عرصه ورود پیدا کرده اند، کارهای قابل قبول و در خور توجهی ارائه می دهند.

وی تاکید کرد: به نظر من ادبیات کودک و نوجوان تا اندازه ای جان گرفته که می توان با تلاشی مستمر و مداوم آن را جهانی کرد و نویسندگان با کمک ناشران آثار فاخر خود را در این حوزه، بین المللی کنند؛ این امر مستلزم آن است که ناشر بازار بین الملل را خوب بشناسد و مسوولان در وزارت افرهنگ و ارشاد اسلامی به فکر این ماجرا و توسعه آن باشند.

خالق اثر «ترانه های نوازش» افزود: نویسنده به تنهایی نمی تواند این رسالت را به سرانجام برساند چرا که با حق التایف اندکی که می گیرد باید مبلغی چند برابر را هم به آن اضافه کند تا بتواند به دنیا اثرش را معرفی کند؛ البته با توجه به درآمدی که الان نویسندگان دارند، پاسخگوی امرار معاش و نیازهای روزمره آنها هم نیست.

عضو شورای کتاب کودک ایران در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به الکترونیکی شدن کتاب ها یادآور شد: این اتفاق پنجاه سال پیش در بسیاری از کشورها افتاده و من در چندین کنگره کشورهای خارجی شرکت کرده ام که کارایی این نشر را مطلوب دانسته و این صنعت را در کشور خود گسترش داده اند.

رحماندوست با بیان اینکه نشر الکترونیک با نشر مکتوب در تقابل نیست، اذعان داشت: این نشر ضرری به کتاب کاغذی نمی زند و حتی از تیراژ آن کم نکرده است و چه بسا راهی برای افزایش مطالعه است، فقط به شرطی که قانون کپی رایت در کشور رعایت شود.

 

منبع:

منا


بازگشت