چکیده:
در بخش دیگری از این گزارش آمدهاست که ناشران ایرانی برای واردات کتابهای فارسی چاپ چین در سال ۸۷ شمسی، ۲۳۸ هزار دلار هزینه کردهاند، و این روند واردات در سال ۸۹ نیز توانسته ۱۸۷ هزار دلار از اقتصاد ایران خارج کند. / واردات ۷۱۹ هزار دلار سیم خاردار، پیچ و پونز در سال ۸۹، و وارد شدن حدود ۱۴۲ هزار دلار عصا، شلاق و تازیانه تعلیم در همان سال از دیگر موارد درجشده در این فهرست است. برخی از این کالاها از جمله چیپس، زیپ، میز بیلیارد و مانکن خیاطی به دستور کارگروه حمایت از تولیدکنندگان دولت و با نرخ ارز دولتی وارد ایران میشوند. این در حالی است که به دستور اداره اماکن نیروی انتظامی، از خردادماه فروش کراوات در مغازههای ایران ممنوع شدهاست.
همزمان با انتشار گزارشی از ۱۵۰ برابر شدن تجارت ایران و چین طی دو دهه گذشته، روزنامه «جام جم» فهرستی از «عجایب وارداتی» ایران از چین را منتشر کرده است که اقلامی چون سنگ قبر، شلاق، تازیانه، چکش و پتک، کراوات و پاپیون، مرجان، کاسه لاکپشت، سبد و بخشی از کتابهای فارسی چاپ چین را در بر می گیرد.
روزنامه «جام جم» در شماره دیروز ۲۱ خرداد، در گزارش خود اشاره کرده است که در این فهرست، کالاهای دیگری چون بامبو، تقویم و سر رسید، حصیر، پیچ و پونز، سنجاق سر، دکمه، چوب سیگار و اجناس تزئین درخت کریسمس به چشم میخورند.
این گزارش براساس جدیدترین آمار و ارقام ارائهشده از سوی گمرک جمهوری اسلامی ایران تهیه شده و به نوشته «جام جم» بررسی این آمار نشان میدهد که بخشی از این محصولات، پیشینه واردات مستقیم از چین را به ایران نداشتهاند.
در بخش دیگری از این گزارش آمدهاست که برخی از این کالاها از جمله چیپس، زیپ، میز بیلیارد و مانکن خیاطی به دستور کارگروه حمایت از تولیدکنندگان دولت و با نرخ ارز دولتی وارد ایران میشوند.
در فهرست مذکور آمدهاست که هم در سال ۸۷ و هم در سال ۸۹ حدود ۱۵ هزار دلار برای واردات کراوات و پاپیون از چین هزینه شدهاست.
این در حالی است که به دستور اداره اماکن نیروی انتظامی، از خردادماه فروش کراوات در مغازههای ایران ممنوع شدهاست.
در بخش دیگری از این گزارش آمدهاست که ناشران ایرانی برای واردات کتابهای فارسی چاپ چین در سال ۸۷ شمسی، ۲۳۸ هزار دلار هزینه کردهاند، و این روند واردات در سال ۸۹ نیز توانسته ۱۸۷ هزار دلار از اقتصاد ایران خارج کند.
ایران همچنین از کشور چین طی سال مالی ۸۷، حدود ۹٫۵ میلیون دلار کاتالوگ و بروشورهای چاپی وارد کرده و برای واردات تقویم شمسی در سال ۸۹ نیز مبلغی بالغ بر ۲۱ هزار و ۵۸۸ دلار هزینه کردهاست.
واردات ۷۱۹ هزار دلار سیم خاردار، پیچ و پونز در سال ۸۹، و وارد شدن حدود ۱۴۲ هزار دلار عصا، شلاق و تازیانه تعلیم در همان سال از دیگر موارد درجشده در این فهرست است.
گزارش روزنامه «جام جم» همچنین میافزاید: «در حالی که ایران خود یکی از صادرکنندگان عمده سنگهای تزئینی و گرانیتی به اروپاست»، در سال ۸۷ مبلغی معادل ۸۶۸ هزار دلار سنگ قبر از چین به ایران وارد شدهاست.
قاب عکس، توپ بدمینتون، پرتقال، سس گوجهفرنگی، لوبیا قرمز، سیر، تراز بنایی، تیغ سلمانی، ماهی تزئینی و حیوانات زنده از دیگر اقلام نامبرده در این گزارش است.
منبع:+
بازگشت
|