به گزارش خبرنگار مهر در قم، بحث کتاب و کتابخوانی در طول سالیان اخیر، بی گمان یکی از مهمترین و مورد توجهترین مباحث فرهنگی کشور بوده است و این حقیقتی انکار ناشدنی است.
این که بالاخره سرانه مطالعه ما ایرانیان چقدر است و چرا کم است و ... همواره سئوال بسیاری از آگاهان مسائل فرهنگی و کارشناسان و صاحب نظران و در مرتبه بعد اقشار فرهیخته و تحصیلکرده جامعه بوده است.
از سویی مشکلات بازار نشر کتاب همواره یکی دیگر از دغدغههای اهالی فرهنگ و مسئولان مربوطه بوده است به نحوی که هر از گاهی بایدها و نبایدهای این حیطه، مشکلات و آسیبها و نیازهای نشر کتاب، به عنوان اخبار یا تحلیلهای رسانهای و مطبوعاتی مطرح میشود.
آثار دینی و حوزوی باید به زبان روز عرضه شود
حجتالاسلام سید محمد کاظم شمس، رئیس مؤسسه بوستان کتاب با اشاره به جایگاه مهم کتاب به عنوان یک کالای مهم فرهنگی در سبد خرید ماهانه طلاب، ابراز داشت: آماری که در خصوص کل جامعه ما وجود دارد این است متوسط مطالعه ایرانیان در شبانه روز چیزی بین 2 تا 6 دقیقه است، طبعا طلبهها که جزو فرهیختهترین اقشار جامعه هستند و به عنوان محصل و مبلغ دین، به طور جدی سر و کارشان با کتاب است، این آمار خیلی بالاتر از این حرفهاست، هر چند اعلام دقیق این مسئله نیازمند یک کار میدانی و مطالعه جدی است. در هر صورت هم طلاب و هم دانشجویان، عادت به مطالعه دارند و این حقیقت را نمیتوان کتمان کرد.
وی همچنین یادآور شد: چه طلاب سطوح و چه طلاب خارج فقه و اصول، به طور قطع برای انجام رسالت طلبگی خود نیاز به کتب کمک درسی در کنار کتب درسی دارند زیرا برای بحث تبلیغ و افزایش دانش علمی و دینی خود و پاسخگویی مناسب به سؤالات و نیازهای مردم، خواه ناخواه گرایش به هر دو دسته کتاب دارند و در حال حاضر هم مراجعه طلاب برای خرید کتابها به فروشگاه مرکزی بوستان در حد خیلی خوب است و ما برای کمک به مشکلات مالی طلاب، طرح تقسیط خرید کتاب را اجرا کردیم که استقبال خوبی از آن صورت گرفت.
شمس عنوان کرد: در حال حاضر هم سطح خرید کتاب قسطی را در بوستان کتاب، به مبلغ 200 هزار تومان رساندهایم که تاکنون بالغ بر دو هزار تن از طلاب از آن استقبال کردهاند، البته ما یک طرحی هم داریم که این برنامه را در حوزههای علمیه سایر شهرها به اجرا درآوریم.
حمایت دولت باید از مصرف کننده کتاب باشد
شمس، در بخش دیگری از صحبتهای خود با تأکید بر لزوم عدم وابستگی ناشران به دولت خاطرنشان کرد: بنده از همان ابتدا هم از طرفداران جدی آزاد شدن قیمت کاغذ بودم زیرا معتقد هستم که سیاستهای دولتها در رابطه با وضعیت صنعت نشر، مدام در حال تغییر است و در این میان استقلال یک ناشر خیلی مهم است، از سویی باید مشکلات ارائه یارانهها به سمت مصرف کننده کتاب و برای حمایت از مخاطبان تغییر میکرد که خوشبختانه این گونه هم شد و این حرکتی قابل تقدیر است که دولت از اقشار فرهنگی جامعه همچون روحانی و دانشجو در قالب ارائه بن کتاب، شارژ کارتهای الکترونیکی و ... حمایت کند، ضمن آنکه میبایست کتابخانهها هم به کتب روز و مورد نیاز مجهز شود.
وی همچنین با بیان این نکته که در نشر حوزوی خوشبختانه، مشکلات مربوط به نشر عمومی از حیث محتوایی وجود ندارد، گفت: نکتهای که به ذهن من میرسد این است که ما باید در نشر حوزوی بر روی مسئله موضوع شناسی و درک نیازهای مردم و نظام سرمایه گذاری جدی انجام دهیم، ضمن آن که نباید از شکل ظاهری کتاب و بحث گرافیک و هنر و زیبایی آن در جهت جذب مخاطب غافل شویم که البته ما در بوستان کتاب تلاشمان همواره بر این بوده که هم به محتوا و هم به ظاهر کتاب، اهمیت بدهیم.
نشانی در:
http://www.mehrnews.com/fa/NewsDetail.aspx?NewsID=828315
بازگشت
|